Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ήττα με δύο γκολ για τον ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ, θα δώσει τη μάχη του στη γεμάτη Τούμπα

Δεν κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε στο Maksimir ο ΠΑΟΚ και έτσι θα πρέπει να κάνει υπερπροσπάθεια για να ανατρέψει το εις βάρος του 2-0 στην Τούμπα.

Με κορυφαίο τον Μπρούνο Πέτκοβιτς, η Ντινάμο Ζάγκρεμπ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τόσο τα λάθη του “δικεφάλου” όσο και την αδυναμία να κρατηθεί η μπάλα στα πόδια της Ελληνικής ομάδας.

Η ρεβάνς της Τούμπας σε μία εβδομάδα από τώρα είναι…βουνό για τον “δικέφαλο”, όχι όμως ακατόρθωτο για μια ομάδα που φέτος έλαμψε με την παρουσία της στο Conference League.

Το φιλμ

Η αναμέτρηση άρχισε με τους γηπεδούχους να έχουν διάθεση να πιέσουν ψηλά και να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλό τους, φτάνοντας μάλιστα σε μια πρώτη ευκαιρία στο 4’ με σουτ του Χότζα που έφυγε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε γρήγορα την κατάσταση κρατώντας περισσότερο την μπάλα στα πόδια του και επιχειρώντας κυρίως από την αριστερή πλευρά να δημιουργήσει προϋποθέσεις για κάποιο γκολ.

Οι σημαντικές φάσεις πάντως έλειψαν και από τις δυο ομάδες που έκλειναν καλά τους χώρους τους σε φάση άμυνας και δεν άφηναν πολλά περιθώρια. Ο “δικέφαλος” πάντως έφτασε στην πρώτη μεγάλη απειλή του στο 27’ όταν ο Μπάμπα σέντραρε από αριστερά και ο Ζίφκοβιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο έξω από τα δοκάρια του Νέβιστιτς.

Ένα λάθος ήταν τελικά αυτό που έφερε το γκολ. Στο 37’, ο Ότο έκανε κακό γύρισμα της μπάλας προς τα πίσω, ο Πέτκοβιτς το εκμεταλλεύτηκε και με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτα για το 1-0. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου καθώς ο Δικέφαλος δεν είχε απάντηση μέχρι το τέλος του.

Χωρίς αλλαγές για τον ΠΑΟΚ (ο Βίντοβιτς μπήκε αντί του Χότζα για τους γηπεδούχους) άρχισε το δεύτερο μέρος. Οι φιλοξενούμενοι πήραν κάποια μέτρα παραπάνω στο γήπεδο ψάχνοντας την ισοφάριση αλλά δε έβρισκαν την καθαρή ευκαιρία για να το πετύχουν.

Στο 60’ ο Λουτσέσκου άλλαξε τα δεδομένα βάζοντας τον Ντεσπόντοφ αντί του Τόμας και τοποθετώντας τον σε θέση φορ για πρώτη φορά, ενώ στο 69’ πέρασαν στο ματς και οι Σβαμπ-Μουργκ.

Η εικόνα του “δικεφάλου” όχι μόνο δεν έδειχνε να αλλάζει αλλά στο 71’ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο βλέποντας την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του. Ο Πέτκοβιτς ήταν αυτός που ξανά βρέθηκε σε θέση βολής και με εύκολο πλασέ έκανε το 2-0.

Οι Κροάτες πήραν ψυχολογία μετά το δεύτερο γκολ και έβγαλαν πίεση προς την εστία του ΠΑΟΚ, την ώρα που οι “ασπρόμαυροι” πελαγοδρομούσαν επηρεασμένοι από το σκορ.

Στο 81’ μπήκε και ο Τζίμας στο ματς, και μάλιστα στο 84’ έφτιαξε την καλύτερη ευκαιρία του “δικεφάλου”, αλλά ο Μουργκ αμαρκάριστος έστειλε την μπάλα άουτ.

Η τελευταία ευκαιρία του ΠΑΟΚ για να μειώσει ήρθε στο 94′ αλλά τη σέντρα σουτ του Μουργκ έβγαλε ενστικτωδώς ο Νέβιστιτς. Έτσι το 2-0 ήταν το τελικό σκορ.

Συνθέσεις

Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Σεργκέι Γιακίροβιτς) : Νεβίστιτς, Πέρκοβιτς, Ριστόφσκι, Τεοφίλ-Καθρίν, Μπερνέ, Μίσιτς, Σούτσιτς, Χότζα (46′ Βίνοβιτς), Σπίκιτς (73′ Κανέκο), Μπατούρινα (90+3′ Χάλοβιτς), Πέτκοβιτς (89′ Κουλένοβιτς)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Κοτάρσκι, Μπάμπα, Ότο, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Οζντόεφ (69′ Σβαμπ), Μεϊτέ, Τάισον, Ζίφκοβιτς (83′ Τζίμας), Κωνσταντέλιας (69′ Μουργκ), Μπράντον (61′ Ντεσπόντοφ)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected