Αθλήματα

Λεϊρία 2024: Χάλκινο μετάλλιο για την Αναστασία Ντραγκομίροβα, τρίτος ο Ντουσάκης στη σφυροβολία (vids)

Η Αναστασία Ντραγκομίροβα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σφαιροβολία στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων, στη Λειρία της Πορτογαλίας.

Η αθλήτρια του Γιώργου Μοτσκαριώβ είχε καλύτερη βολή στα 15,46 μ. στην πέμπτη της προσπάθεια, που την ανέβασε στην τρίτη θέση του αγωνίσματος. Η αθλήτρια ξεκίνησε τον αγώνα της στα 15,03 μ. και πέτυχε διαδοχικά 14,88 μ., 15,04 μ., 15,15 μ., 15,46 μ. και 15,01 μέτρα. Η νεαρή αθλήτρια έκανε ένα διάλειμμα από τα αγωνίσματα των συνθέτων, στα οποία θα στρέψει και πάλι την προσοχή της ενόψει των αγώνων του ανοιχτού.

Νικήτρια στη σφαιροβολία ήταν η Πολωνή Σουζάνα Μασλάνα με 17,08 μ. και ακολούθησε η Γερμανίδα Αμόν με 16,07 μέτρα.

Ο άστατος καιρός, που επικρατεί σήμερα στη Λεϊρία δημιούργησε από νωρίς το πρωί αρκετά προβλήματα σε διοργανωτές και μετέχοντες.

“Ήξερα πως ο αγώνας δε θα πάει πολύ ψηλά λόγω της βροχής. Χαίρομαι που ήμουν σταθερή πάνω από τα 15,00 μ. και πήρα το μετάλλιο. Στην αρχή με επηρέασε η βροχή, όμως, συγκεντρώθηκα είδα πως ο αγώνας είναι στα μέτρα μου κι έκανα αυτό που έπρεπε”, είπε η Ντραγκομίροβα μετά την απονομή του μεταλλίου.

Όλες οι πληροφορίες για τη διοργάνωση εδώ.

Τρίτος ο Ντουσάκης στη σφυροβολία

Ο Ορέστης Ντουσάκης χάρισε στην Ελλάδα τη, χρονικά, δεύτερη διάκρισή της στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων στη Λεϊρία, έπειτα από έναν… επεισοδιακό αγώνα στη σφυροβολία για αθλητές κάτω των 23 ετών.

Με καλύτερη βολή στα 68.78 στη δεύτερη προσπάθειά του, ο αθλητής του Γιάννη Μπαρλή κατέλαβε την τρίτη θέση πίσω από τον Νταβίντ Πιλάτ, που έριξε 71.52 και τον Κύπριο Ιωσήφ Κεσίδη που πέτυχε εθνικό ρεκόρ με 70.63.

Ο Ντουσάκης έριξε 64.05 στην πρώτη προσπάθειά του και ήταν άκυρος σε όλες τις υπόλοιπες.

Ο αγώνας κράτησε περίπου τέσσερις ώρες, καθώς πέρα από το γεγονός ότι – όπως συμβαίνει πάντα σε αυτή τη διοργάνωση – και οι 18 συμμετέχοντες επιχείρησαν έξι βολές, με την έναρξη της πέμπτης βολής η εξέλιξη διακόπηκε, αφού η άκυρη βολή του Πορτογάλου Φρανσίσκο Καλάου προκάλεσε μεγάλη ζημιά στον κλωβό. Οι κριτές πρότειναν να συνεχιστεί ο αγώνας με πιο ανοιχτές τις πύλες του κλωβού, αλλά η ιταλική ομάδα δεν συμφώνησε καθώς ο αθλητής της Νταβίντε Κόστα είναι αριστερόχειρας.

Ο αγώνας διακόπηκε για περισσότερο από μία ώρα και συνεχίστηκε με τις δύο τελευταίες βολές, όπου δε σημειώθηκε καμία αλλαγή στις πρώτες θέσεις.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected