Super League 2

Πέρασε από το Πολύκαστρο και ξεκινά τα play off στο -3 η ΑΕΛ | Photos+HIGHLIGHTS

Φινάλε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος για Απόλλωνα Πόντου και ΑΕΛ, με εκ διαμέτρου αντίθετα συναισθήματα.

Οι “κοκκινόμαυροι” αποχαιρετούν τις επαγγελματικές κατηγορίες και τη νέα σεζόν θα αγωνίζονται στη Γ Εθνική, την ώρα που οι “βυσσινί” μπαίνουν στα play off με ανόδου, έχοντας διαφορά τριών βαθμών από τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό.

Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη επικράτησε με 3-1 στο Πολύκαστρο, χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, κόντρα σε μια ομάδα χωρίς κίνητρο.

Το φιλμ

Η ΑΕΛ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά και απείλησε για πρώτη φορά μόλις στο 4ο λεπτό. Από τα δεξιά ο Αντράντα εκτέλεσε κόρνερ, μετά από κακό διώξιμο, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, πρώτη κεφαλιά πάσα ο Φατάι και με δεύτερη κεφαλιά ο Γιανναράκης προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με τον αντίπαλο γκολκίπερ να μπλοκάρει.

Επόμενη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν ο Μαυριάς έξω και δεξιά από την περιοχή επιχείρησε το σουτ, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια. Όμως στο 17ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Στίνα από τα δεξιά, οι αμυντικοί έδιωξαν, πάνω όμως στον Γιανναράκη, ο οποίος ενστικτωδώς πήρε την κεφαλιά, βρίσκοντας τον Πεντρόσο που με νέα κεφαλιά σημάδεψε την απέναντι γωνία της εστίας για το 0-1.

Στη συνέχεια του παιχνιδιού, οι «βυσσινί» έμειναν ψηλά στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας να κλειδώσουν τη νίκη, ενώ παράλληλα οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν χάνοντας εύκολα την μπάλα στο πρέσινγκ της ΑΕΛ. Στο 25′, ωραίος συνδυασμός στα όρια της περιοχής του Απόλλωνα, ο Στίνα δοκίμασε το σουτ, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη «άγγιξαν» το δεύτερο γκολ με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, όταν από σέντρα του Πεντρόσο, ο Φατάι από το ύψος του πέναλτι έπιασε τη σκαστή κεφαλιά, όμως ο Κίναλης έπεσε στην αριστερή του γωνία και με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ. Ενώ η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, ήρθε στο 35′, όταν ένα σουτ του Πλέγα κατέληξε ελάχιστα άουτ, με τον Κίναλη απλά να παρακολουθεί την πορεία της μπάλας και το 0-1 να παραμένει μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο και με το «καλημέρα» της «επανάληψης» η ΑΕΛ φρόντισε να βγάλει από πάνω της κάθε άγχος. Καθώς στο 48ο λεπτό, ο Μαυριάς βρήκε στον άξονα τον Αντράντα, αυτός έβγαλε ωραία κάθετη για τον Φατάι, που βγήκε τετ-α-τετ, νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ που βρήκε τη μπάλα, αλλά όχι με τρόπο τέτοιον, έτσι ώστε να τη διώξει και αυτή κατέληξε στο βάθος της εστίας με το 0-2 να είναι γεγονός.

Χωρίς λόγο όμως οι «βυσσινί» έριξαν ρυθμό, ενώ παράλληλα η άμυνα στη μοναδική φάση που έμοιζε επικίνδυνη δεν έδειξε τα απαραίτητα αντανακλαστικά. Καθώς στο 58′, με το τακουνάκι ο Ακένα βρήκε τον Σαχόλλι, ο οποίος νίκησε στο σπριντ τον Θανάση Παπαγεωργίου, έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε και στον Μαϊδανό, με την μπάλα να καταλήγει στη δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Θεοδωρόπουλου (1-2).

Μπορεί για περίπου ένα 25λεπτο να υπήρχε στο πίσω μέρος του κεφαλιού η κακή… σκέψη της ισοφάρισης, με τον ρυθμό να έχει πέσει αισθητά, ήρθε ο Μάρκος Νίνο από τον πάγκο, για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική να σκοράρει και να «κλειδώσει» τη νίκη. Πιο συγκεκριμένα, μετά από συνεργασία στο ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα κόντραρε σε πόδια αμυντικών, στρώθηκε στον Νίνο, ο οποίος με την μπάλα να σκάει εξαπέλυσε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Κίναλη, ο οποίος έμεινε να κοιτάει μη μπορώντας να κάνει κάτι. Έτσι το ματς ολοκληρώθηκε με 3-1 υπέρ της ΑΕΛ και τώρα άπαντες συγκεντρώνονται στα play off ανόδου, όπου τα λάθη δε συγχωρούνται.

δείτε φωτογραφίες στο ArenaLarissa

Συνθέσεις

Απόλλων Πόντου (Σιρίλ Καλί): Κινάλης, Καλογέρης, Ίννος (62′ Αποστολάκης), Αλμπάνης (62′ Σκάλα), Αμαραντίδης, Σαχόλι, Νταλόσι, Μπούμπας (46′ Ακένα), Αγουάδο (82′ Νοβίκοφ), Λαμπίρης, Κάρδαρης

ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Θεοδωρόπουλος, Μαϊδανός, Γιανναράκης, Παπαγεωργίου Αθ., Καλουτσικίδης (84′ Καλουτσικίδης), Αντράντα, Πλέγας (56′ Θωμαΐδης), Στίνα (68′ Παπαγεωργίου Κ.), Πεντρόζο (56′ Κόσιτς), Μαυριάς (56′ Νίνο), Φατάι

Η βαθμολογία των play off

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Λεβαδειακός 0 0 0 0 0 0 0 28
2 ΑΕΛ 0 0 0 0 0 0 0 25
3 Νίκη Βόλου 0 0 0 0 0 0 0 16
4 ΑΕΚ Β 0 0 0 0 0 0 0 16
5 Μακεδονικός 0 0 0 0 0 0 0 16
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected