Basket

Μεγάλο βήμα πρόκρισης για το Περιστέρι, πέρασε “αέρας” από το Βελιγράδι (vid)

Ψυχωμένο εμφανίστηκε στην Ουγγαρία το Περιστέρι κι επιβλήθηκε με 76-61 της Χάποελ Ιερουσαλήμ στην πέμπτη αγωνιστική του Top 16 στο Basketball Champions League με συνέπεια να ελπίζει σε πρόκριση στην επόμενη φάση.

H ομάδα των δυτικών προαστίων κάλυψε τη διαφορά από την ήττα του πρώτου αγώνα κι έμεινε ζωντανή για την πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του BCL. Με εξαιρετική άμυνα, μόλις έξι λάθη και κορυφαίους τους Ράγκλαντ, Μήτρου Λονγκ και Τόμπσον το Περιστέρι έκανε σπουδαία εμφάνιση και δεν του στοίχησε το γεγονός πως η Χάποελ πήρε 18 επιθετικά ριμπάουντ.

Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη πήγαν το ματς στον ρυθμό που ήθελαν και σταδιακά δημιούργησαν μία σημαντική διαφορά που έφτασε τους 12 πόντους (67-55) στα μέσα της τελευταίας περιόδου, έπειτα από κάρφωμα του Τόμπσον. Τα πέντε φάουλ του Αμερικανού σέντερ και του Νέιτ Ρένφρο ήρθαν στο κρισιμότερο σημείο της αναμέτρησης αλλά ο τεχνικός του Περιστερίου είχε όλους τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους. Ο Ζούγρης έβγαλε τις άμυνες που χρειάστηκε η ομάδα του και στην επίθεση οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τις λύσεις, ώστε να πάρουν και μία σημαντική διαφορά ενόψει της συνέχειας.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 37-44, 54-61, 61-76

Χάποελ Ιερουσαλήμ (Καντζούρης): Μπλέιζερ 3 (1), Κάρινγκτον 9, Λεμάρ 7, Ράντολφ 9, Ζούσμαν, Κορνέλιους 3 (1), Χάνκινς 6, Τζόνσον 3, Λέβι 2, Σμιθ 10 (2), Γουίλιαμς 9.

Περιστέρι (Σπανούλης): Κασελάκης 9, (3) Λοβ 4, Μήτρου-Λονγκ 15 (1), Ράγκλαντ 16 (2 τριπ., 10 ασίστ), Γουίλιαμς 8 (1), Ντάνγκουμπιτς 6, Πουλιανίτης, Ρένφρο 8 (6 ριμπ.), Τόμπσον 10 (11 ριμπάουντ), Ξανθόπουλος, Ζούγρης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected