Ποδόσφαιρο Κόσμος

Μια μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά για τον ΠΑΟΚ : 5-1 και τα…μυαλά στα κάγκελα! (vids)

Εντάξει, δεν είναι και σύνηθες μια ελληνική ομάδα να “ρίχνει” πέντε γκολ σε ευρωπαϊκό ματς. Και δη στη φάση των “16”. Κι όμως, το έκανε (και) αυτό ο “εξωγήινος” σήμερα ΠΑΟΚ!

Η αρμάδα του Ραζβάν Λουτσέκου έπαιξε το παιχνίδι της ζωής της, και κατάφερε, όχι μόνο να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα στην Κροατία αλλά να φτάσει στο εντυπωσιακό 5-1!

“Φόβος και τρόμος” της Ντινάμο ήταν ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, ο οποίος έπαιξε σαν να μην υπάρχει…αύριο, κάνοντας -μακράν- την καλύτερη εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Οι Κροάτες τα έχασαν, τόσο με την ατμόσφαιρα της Τούμπας όσο και με την ορμή του “δικεφάλου”, ο οποίος σκόραρε αφειδώς και “έκλεισε” θέση στην κλήρωση της Παρασκευής (15/3) για τα προημιτελικά του Conference League!

Το φιλμ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί την ώθηση που του προσέφερε η «φλεγόμενη» έδρα του και είχε με το «καλημέρα» μεγάλες στιγμές για να ανοίξει το σκορ. Κουλιεράκης (δις) και Ζίβκοβιτς δεν κατάφεραν να σκοράρουν, ωστόσο, το προβάδισμα ήρθε, στιγμές αργότερα, στο 27’ με κεφαλιά του Μπάμπα.

Ο Κουλιεράκης «χρεώθηκε» την ασίστ και «έβαλε φωτιά» στην Τούμπα. Η υπεροχή του Δικέφαλου του Βορρά υπήρξε συντριπτική και το δεύτερο χτύπημα ήρθε άμεσα, από τα πόδια του Κουλιεράκη. Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ στο 33ο λεπτό, επιχείρησε σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, το οποίο κόντραρε και κατέληξε στο πλεκτό της εστίας του (το γκολ μέτρησε ως αυτογκόλ με δράστη τον Σούσιτς) για να φέρει το συνολικό σκορ του ζευγαριού στα ίσα (2-2) μέσα σε κλίμα… παράνοιας.

Και υπήρχε και καλύτερο! Το οποίο το «σκάρωσε» στο 42’, ο Μπράντον Τόμας, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη 13η ασίστ του Τάισον στη σεζόν για να «σκοτώσει» τον Νέβιστιτς και σε ένα κύμα παροξυσμού να φέρει τα δεδομένα του ζεύγους… «τούμπα». Η ανάπαυλα επέδρασε ευεργετικά για τους Κροάτες, καθώς με το 3-0, το γήπεδο είχε στην κυριολεξία κατηφορίσει…

Το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ήταν κάτι σαν «κρύο ντους», καθώς με το «καλημέρα», οι Κροάτες μείωσαν με γκολ του Χότζα στο 49’ και άλλαξαν ξανά τα δεδομένα του ζευγαρώματος.

Στο 52’ ο Κοτάρσκι απέτρεψε τη ζημιά, καθώς είπε εντυπωσιακά «όχι» σε προσπάθεια του Σπίκιτς. Η ψυχολογία είχε αλλάξει στρατόπεδο και η Ντινάμο έδειχνε να πατά πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 64΄ νέα τεράστια επέμβαση από τον Κοτάρσκι, ο οποίος έβγαλε πολύ δύσκολα το σουτ του Σούσιτς. Ο Κροάτης τερματοφύλακας κρατούσε όρθιο τον «υπνωτισμένο» ΠΑΟΚ.

Η είσοδος του Ντεσπόντοφ έδωσε «πνοή» στους «Ασπρόμαυρους» και βοήθησε τον ΠΑΟΚ στην επίτευξη του 4ου τέρματος στο 73ο λεπτό, το οποίο σημείωσε με το στήθος ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης! To γκολ επανέφερε την ηρεμία στον Δικέφαλο και σταδιακά η «πλάστιγγα» του παιχνιδιού έγειρε οριστικά στους Θεσσαλονικείς.

Μάλιστα, ο Μουργκ ήταν εκείνος που είχε ανεπανάληπτη ευκαιρία για να προσδώσει διαστάσεις θριάμβου στο σκορ, δίχως όμως να καταφέρει να βρει… στόχο. Την ίδια ώρα, ο Κοτάρσκι καθάριζε οποιαδήποτε απειλή κατευθυνόταν προς την εστία της ομάδας του, συνεισφέροντας αποφασιστικά σε μία σπουδαία πρόκριση.

Στο 80’ η Ντιναμό σκόραρε με τον Ριστόφσκι, σε φάουλ του Μπατούρινα, αλλά η μπάλα βρήκε στο χέρι του και σωστά ακυρώθηκε το γκολ.

Στο 83’ ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 5-1. Ο Ντεσπόντοφ έδωσε στον Οζντόεφ αυτός από αριστερά γύρισε στο πέναλτι και ο μόνος του ο Μουργκ με πρόσωπο στην εστία πλάσαρε με το δεξί πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

Στο 86′ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι! Ο Σαμάτα έκανε την πάσα στον Ντεσπόντοφ και ο Μίσιτς ανέτρεψε τον Βούλγαρο. Ο διαιτητής Όσμερς έδειξε την άσπρη βούλα και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς εκτέλεσε για το 5-1, με το ηφαίστειο της Τούμπας να ξεχειλίζει λάβα!

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Κοτάρσκι, Μπάμπα, Βιερίνια (78′ λ.τ. Ότο), Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Σβαμπ (82΄Οζντόεφ), Μεϊτέ, Τάισον (67′ λ.τ. Ντεσπόντοφ), Ζίφκοβιτς, Κωνσταντέλιας (78′ Μουργκ), Μπράντον (77′ Σαμάτα)

Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Σεργκέι Γιακίροβιτς) : Νεβίστιτς, Πέρκοβιτς (80′ Οτζιουάρα), Ριστόφσκι, Τεοφίλ-Κατερίν, Μπερνάουερ, Μίσιτς, Σούτσιτς (80′ Κουλένοβιτς), Χότζα (80′ Βίντοβιτς), Σπίκιτς, Μπατούρινα, Πέτκοβιτς

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected