Ποδόσφαιρο Κόσμος

Μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά ΕΠΙΚΗ ανατροπή με “εξάρα” για τον καταιγιστικό Ολυμπιακό!

Ένας Ολυμπιακός βγαλμένος από το…PlayStation ήταν αυτός που έκανε την εμφάνιση του στο TSC Arena της Μπάσνκα Τόπολα.

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρέδωσε μαθήματα επιθετικού ποδοσφαίρου και…σκόρπισε στους έξι ανέμους τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, παίρνοντας θριαμβευτική πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League.

Μετά τον ΠΑΟΚ, που επίσης έκανε τεράστια ανατροπή κόντρα στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ, σειρά πήραν οι “ερυθρόλευκοι” που με μπροστάρη τον εκπληκτικό Ελ Κααμπί, έφτασε στο εντυπωσιακό 6-1 κόντρα στους Ισραηλινούς.

Περιττό να αναφέρουμε τι ακολούθησε τη λήξη της ημίωρης παράτασης (1-4 ο κανονικός αγώνας), με τους παίκτες του Ολυμπιακού να γίνονται ένα κουβάρι στους πανηγυρισμούς της μεγαλειώδους πρόκρισης.

Οι Πειραιώτες επιστρέφουν στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για τους «ερυθρόλευκους» μετά τη Γιουβέντους το 1998/99.

Το φιλμ

Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα είχε ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση, με τον Ποντένσε να βρίσκει δίχτυα μόλις στο 9ο λεπτό. Ο Πορτογάλος δεν δίστασε και με ένα εξαιρετικό συρτό σουτ, έστειλε την μπάλα δοκάρι και μέσα για το 1-0.

Αυτό έδωσε στον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να πιέσει και να πετύχει δεύτερο γκολ. Ο Ποντένσε έκλεψε από τον Σαχάρ, έστρωσε στον χώρο για τον Φορτούνη και εκείνος με ένα άψογο πλασέ έκανε το 0-2 στο 37’.

Μετά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα οι Πειραιώτες έμειναν μόνιμοι κάτοικοι στην αντίπαλη περιοχή. Εντούτοις, οι οργανωμένες επιθέσεις των «ερυθρόλευκων» σταματούσαν στην επίσης καλά οργανωμένη άμυνα της Μακάμπι. Υπό τον φόβο ενός τρίτου τέρματος, οι ποδοσφαιριστές του Ρόμπι Κιν έμειναν πίσω και περίμεναν να φύγουν σε κάποια κόντρα.

Αυτό έδωσε στον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να πιέσει και να πετύχει δεύτερο γκολ. Ο Ποντένσε έκλεψε από τον Σαχάρ, έστρωσε στον χώρο για τον Φορτούνη και εκείνος με ένα άψογο πλασέ έκανε το 0-2 στο 37’. Μετά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα οι Πειραιώτες έμειναν μόνιμοι κάτοικοι στην αντίπαλη περιοχή. Εντούτοις, οι οργανωμένες επιθέσεις των «ερυθρόλευκων» σταματούσαν στην επίσης καλά οργανωμένη άμυνα της Μακάμπι. Υπό τον φόβο ενός τρίτου τέρματος, οι ποδοσφαιριστές του Ρόμπι Κιν έμειναν πίσω και περίμεναν να φύγουν σε κάποια κόντρα.

Αντιθέτως, γκολ πέτυχε ξανά ο Ολυμπιακός! Ο Ποντένσε σέντραρε άψογα στον Ελ Κααμπί και εκείνος από το δεύτερο δοκάρι έκανε το 0-3 με καρφωτή κεφαλιά. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους, με το οποίο οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ άρχισαν να ελπίζουν πως η πρόκριση μπορεί να έρθει.

Οι Ισραηλινοί στο δεύτερο ημίχρονο έδειξαν σημάδια ζωής και στην πρώτη τους ευκαιρία κέρδισαν πέναλτι, με τον Ζαχάβι να μην αστοχεί από τα 11 βήματα, στο 57’ για το 3-1.

Ο Ελ Κααμπί με ένα τρομερό ψαλιδάκι στο 65ο λεπτό, μετά τη σέντρα του Ορτέγκα «τρέλανε» τον πάγκο του Ολυμπιακού, και τους λιγοστούς «ερυθρόλευκους» οπαδούς στο γήπεδο για το 4-1.

Ακολούθησε ένα διάστημα δίχως ευκαιρίες, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν – η κάθε μία για τους λόγους της – να ηρεμήσουν το παιχνίδι τους. Αυτή η ψυχραιμία έφερε ξανά στον Ολυμπιακό το γκολ και τι γκολ… Ο Ορτέγκα έβγαλε μία σέντρα στην καρδιά της περιοχής και ο Ελ Κααμπί στο 65ο λεπτό έκανε ένα απίθανο ψαλιδάκι, το οποίο κατέληξε στην εστία. Ακολούθησε το εξαιρετικό σουτ του Ποντένσε στο 67’, το οποίο πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 77’ ο Πέρετζ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 4-2, όταν η κεφαλιά του πέρασε ξυστά από το δεξί δοκάρι. Αυτή ήταν και μία από τις λιγοστές επιθέσεις της γηπεδούχου, αφού ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε λεπτό να ψάχνει το πέμπτο γκολ. Βέβαια, με το πέρας του 80λεπτου οι «ερυθρόλευκοι» πόνταραν αρκετά στην άμυνά τους, φοβούμενοι κάποιο τέρμα που θα τα τελείωνε όλα.

Σε αυτό πλησίασε ο Γιόβετιτς στο 90+3’, του οποίου το πλασέ πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Τελικά το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, μετά την ισοφάριση του συνολικού σκορ.

Τελικά το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, μετά την ισοφάριση του συνολικού σκορ.

Εκεί το ξεκίνημα ονειρικό για τον Ολυμπιακό, που έκανε το 1-5 με τον Γιόβετιτς. Στο 90+6’ ο Γιόβετιτς εκμεταλλεύτηκε ένα ριμπάουντ μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, στέλνοντας την μπάλα στη κλειστή γωνία του Μισπάτι. Όπως ήταν λογικό, η Μακάμπι Τελ Αβίβ μετά από αυτό άρχισε να ψάχνει ένα τέρμα, που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Αντίθετα, ξανά ο σύλλογος του Πειραιά ήταν εκείνος που σκόραρε.

Η άψογη μπαλιά του Έσε έφτασε στον Μασούρα, εκείνος πέρασε στον Ελ Αραμπί και ο τελευταίος έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα». Από εκεί και πέρα άρχισε η διαχείριση, με τους ποδοσφαιριστές του Ρόμπι Κιν να έχουν λυγίσει κανονικά. Άλλο τέρμα δεν σημειώθηκε και ο Ολυμπιακός έφτασε με απίθανο τρόπο στους «8» του Europa Conference League.

Συνθέσεις

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ρόμπι Κιν) : Μεσπάτι, Ρεβίβο (113′ Νταβιντζάντα), Σαχάρ (91′ Κοέν Α.), Σαμπορίτ, Ναχμιάς, Όβερεμ (74′ Τούγκερεμ), Μίλσον (14′ λ.τ. Μπίτον / 108′ Κοέν Γ.), Νταβίντα (107′ Μποντόσο), Κανικόφσκι, Πέρετζ, Ζάχαβι

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ) : Τζολάκης, Ορτέγκα, Ρόντινεϊ (106′ Κίνι), Κάρμο, Ρέτσος, Τσικίνιο, Έζε, Όρτα (82′ Γιόβετιτς), Ποντένσε (103′ Ιμπόρα), Φορτούνης (96′ Μασούρας), Ελ Κααμπί (88′ Ελ Αραμπί)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected