Αθλήματα

Miami Open: Ασταμάτητη και στη Φλόριντα η Σάκκαρη (vids)

Η Μαρία Σάκκαρη μετά από την εξαιρετική της πορεία στο Indian Wells, συνεχίζει τις μεγάλες της εμφανίσεις και στο Miami Open, με την Ελληνίδα τενίστρια να επικρατεί με 6-2, 6-2 της Κινέζας και Νο37 του κόσμου Γιάν Γιουάν μετά από 80 λεπτά παίρνοντας την πρόκριση για τον 3ο γύρο του τουρνουά.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τη Νο9 του κόσμου στο Miami Open μετά από τους δύο αποκλεισμούς στις πρεμιέρες της τόσο το 2022, όσο και το 2023, φτάνοντας τις 10 καριέρας στο τουρνουά (10-7).

Όπως αναφέρει το Tennis24, το ξεκίνημα ήταν μαγικό για τη Σάκκαρη η οποία παραχώρησε μόλις 3 πόντους στα πρώτα 4 games παίρνοντας προβάδισμα με 4-0, έχοντας βρει δύο breaks (2-0, 4-0), με τη Γιουάν να παίρνει πίσω το ένα από τα δύο μειώνοντας σε 4-1 και αμέσως μετά σε 4-2.

Αυτό όμως ήταν και το τελευταίο κερδισμένο της game στο set με τη Σάκακρη να κατακτά τους 8 από τους επόμενους 10 πόντους κλείνοντας το set με ένα ακόμα break, κάνοντας το 1-0.

Το 2ο σκέλος του αγώνα ξεκίνησε με τις δύο παίκτριες να κάνουν από ένα δύσκολο hold με τη Γιουάν να δυσκολεύεται για να ισοφαρίσει σε 1-1, ενώ αμέσως μετά η Σάκκαρη χρειάστηκε να σβήσει 2 break-points για να πάρει και πάλι προβάδισμα με 2-1.

Αυτό που δεν κατάφερε να κάνει η Σάκκαρη στο 2ο game του 2ου set, το έκανε το 4ο game, με την Ελληνίδα τενίστρια να φτάνει και πάλι πρώτη σε break (3-1), το οποίο και εξαργύρωσε αμέσως μετά παίρνοντας προβάδισμα με 4-1.

Η Γιουάν μείωσε σε 4-2, με τη Σάκκαρη να αυξάνει και πάλι τη διαφορά στα 3 games (5-2) επιστρέφοντας από το 0/30, για να κλείσει αμέσως μετά την αναμέτρηση με νέο break, μετά από 4 match-points, σφραγίζοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Εκεί θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ντάρια Σάβιλ και Νταγιάνα Γιαστρέμσκα, οι οποίες θα αγωνιστούν αργότερα μέσα στην ημέρα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected