Basket

Έβγαλε αντίδραση ο Παναθηναϊκός και φιγουράρει δεύτερος! (vids)

Με μεγάλη ανατροπή ο Παναθηναϊκός νίκησε με 89-81 την Μπαρτσελόνα για την 31η αγωνιστική της EuroLeague ανέβηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης και βάζει τις βάσεις για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Με κορυφαίους τους Κώστα Σλούκα, Κέντρικ Ναν, τον Λεσόρ που δε σταμάτησε να παλεύει οι «πράσινοι» μετά το κακό πρώτο μέρος έκαναν τη μεγάλη ανατροπή.

Με όπλο την άμυνα και πολυφωνία στην επίθεση η Μπαρτσελόνα είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης από το ξεκίνημα, με συνέπεια να προηγηθεί με 19-11 στο 8, έπειτα από καλάθι του Νίκολα Κάλινιτς. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν ν’ αντιδράσουν και με επιμέρους σκορ 9-4 μείωσαν στους τρεις (23-20) στο τέλος της πρώτης περιόδου. Οι γηπεδούχοι με χαμηλά ποσοστά ευστοχίας δεν μπορούσαν να μείνουν κοντά, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε η Μπαρτσελόνα ανεβάζοντας τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (34-24) με τον Ρούμπιο και στη συνέχεια στους 16 (40-24). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους «μπλαουγκράνα» να έχουν το πάνω χέρι (46-34) και τον Παναθηναϊκό ν’ αναζητά λύσεις, ώστε να επιστρέψει.

Η εικόνα του «τριφυλλιού» ήταν σαφώς καλύτερη στην τρίτη περίοδο ξεκινώντας από την άμυνα του. Με επιμέρους σκορ 22-9 οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν έκαναν την ολική επαναφορά περνώντας μπροστά 56-55 στο 28’ με τρεις πόντους του Γκριγκόνις. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις από τα 6.75 και με το τρίποντο του Ναν μπήκε μπροστά με 73-68 στο 34’. Ο έλεγχος του αγώνα πέρασε στα χέρια των γηπεδούχων που έφτασαν στον στόχο τους κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 34-46, 60-61, 89-81

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected