Αθλήματα

Ισπανία: Διπλή πρόκριση για Παπαμιχαήλ

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έκανε το 2×2 στο ITF τουρνουά των 35.000 δολαρίων στην Τεράσα με την Ελληνίδα τενίστρια να επικρατεί της 26χρονης Ρουμάνας και Νο385 του κόσμου Ιλόνα Γκεοργκιάνα Γκιοροάλε με 6-4, 7-5 μετά από μια ώρα και 55 λεπτά παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Όπως αναφέρει το tennis24, η Παπαμιχαήλ δεν απειλήθηκε στο 1ο set (δεν αντιμετώπισε break-point) και βρίσκοντας break στο πιο κατάλληλο σημείο έκανε το 6-4 και πήρε προβάδισμα με 1-0. Στο δεύτερο σκέλος του αγώνα η 31χρονη Ελληνίδα τενίστρια και Νο4 του ταμπλό προηγήθηκε με 5-2, ωστόσο η Γκιοροάλε κατακτώντας τα επόμενα 3 games ισοφάρισε σε 5-5. Ωστόσο, η Παπαμιχαήλ αντέδρασε με τη σειρά της και κερδίζοντας τα τελευταία 2 games του ματς “κλείδωσε” την πρόκριση.

Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει την 23χρονη Σουηδή και Νο467 της παγκόσμιας κατάταξης, Καΐσα Βίλντα Χένεμαν που με τη σειρά της κέρδισε την Αμερικανίδα και Νο6 του ταμπλό Λουίζα Τσιρίκο με 6-3, 6-2 σε 74 λεπτά.

Η Παπαμιχαήλ ωστόσο πήρε την πρόκριση και στο διπλό μαζί με τη Ματλέζα Φραντσέσκα Κούρμι με τις δύο παίκτριες να εξασφαλίζουν άκοπα την παρουσία τους στα ημιτελικά μετά την απόσυρση των Γκιομάρ Μαριστάνι Θουέλτα ντε Ρεάλες (Ισπανία) και Εκατερίνα Ρέινγκολντ (Ρωσία).

Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσουν τις Νο1 του ταμπλό Νίκα Ράντισιτς (Σλοβακία) και Ανίτα Βάγκνερ (Βοσνία) που επικράτησαν των Σεμπαστιάνα Σιλιπότι (Ελβετία) και Σελίν Σάιμουν (Ιρλανδία) με 6-2, 6-1.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected