Κατηγορίες
Αθλήματα

Charleston Open: Πρώτη φετινή νίκη στο χώμα για την Σάκκαρη (vid)

H Μαρία Σάκκαρη μπήκε με το δεξί στη φετινή χωμάτινη σεζόν, ενώ συνέχισε το πολύ καλό σερί της στις ΗΠΑ, μετά τη νίκη της κόντρα στη Βουλγάρα και Νο74 του κόσμου, Βικτορίγια Τόμοβα με 6-3, 6-3 μετά από μια ώρα και 21 λεπτά εξασφαλίζοντας την πρόκριση στη φάση των “16” στο Charleston Open.

Με αυτή τη νίκη η Σάκκαρη έφτασε τις 13 μέσα στο 2024 (13-6), αλλά και την 8η σε 10 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί στις ΗΠΑ σε Indian Wells, Miami Open, Charleston Open, έχοντας μάλιστα μαζί και τον νέο της προπονητή Ντέιβιντ Γουίτ.

Όπως αναφέρει το Tennis24, μέχρι να συνηθίσει τα πατήματά της στο green clay του Τσάρλεστον, η Σάκκαρη βρέθηκε πίσω με break στο 1ο set, με την Τόμοβα να παίρνει προβάδισμα με 3-1. Ωστόσο, από εκεί και πέρα η Σάκκαρη βρίσκοντας ρυθμό στο service της και βελτιώνοντας τις επιστροφές της πήρε τα επόμενα 5 games και με 6-3 έκλεισε το set προηγούμενη με 1-0.

Στο 2ο set η Σάκκαρη συνέχισε να πιέζει το service της Τόμοβα, η οποία χρειάστηκε να σβήσει ένα break-point για να κάνει το 1-0, με τη Σάκκαρη να ισοφαρίζει με love-game (1-1), ενώ το ίδιο δύσκολα έκλεισε και το δεύτερο service game στο set η Βουλγάρα που διατήρησε το service της και το προβάδισμα (2-1).

Η Τόμοβα συνέχισε να κρατάει δύσκολα το service της σβήνοντας ένα ακόμα break της Σάκκαρη (3-2), ενώ αμέσως μετά ήταν η σειρά της Ελληνίδας τενίστριας να κάνει ένα μεγάλο hold σβήνοντας τριπλό break-point (0/40) της Βουλγάρας ισοφαρίζοντας σε 3-3.

Το πολυπόθητο break για τη Σάκκαρη ήρθε στο αμέσως επόμενο game με τη Νο7 του κόσμου να εκμεταλλεύεται τα συνεχόμενα λάθη της Τόμοβα παίρνοντας προβάδισμα με 4-3 και στη συνέχεια με 5-3 επιστρέφοντας στα εύκολα holds.

Από εκεί και πέρα ακολούθησε ένα ακόμα break για τη Σάκκαρη, από 40/0 με την Ελληνίδα τενίστρια παίρνει την πρόκριση για τον 3ο γύρο εκεί όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Λέσια Τσουρένκο και Άστρα Σάρμα.

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected