Κατηγορίες
Super League 2

Χερίδης και Σιμόνι έδωσαν…ασίστ τίτλου στον Λεβαδειακό!

Μία μέρα που θα θυμάται για καιρό θα είναι η σημερινή για τον Αντώνη Χερίδη!

Ο 19χρονος επιθετικός από την Ημαθία, επιλέχθηκε βασικός από τον Στέλιο Μαλεζά και ήταν αυτός που πέτυχε τα δύο πρώτα τέρματα του Μακεδονικού στο τελικό 3-2 επί της ΑΕΛ.

Τη…δουλειά ολπκλήρωσε στο 90+4′ ο Άλμπερτ Σιμόνι, ο οποίος με δικό του τέρμα στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, έδωσε τη χαριστική “βολή” στους Θεσσαλούς, που χάνουν την επαφή με την κορυφή της βαθμολογίας.

Το φιλμ

Την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα είχαν οι «πράσινοι» μόλις στο 34ο δευτερόλεπτο. Ο Χερίδης βρέθηκε τετ-α-τετ στα καρέ του Σουλούκου έπειτα από ασίστ του Ζαφειράκη, όπου και επιχείρησε να πλασάρει με τον τερματοφύλακα των “βυσσινί” να αποκρούει.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν από νωρίς το σκορ στο 5′ με γκολ του Κώστα Παπαγεωργίου, έπειτα από σουτ εντός περιοχής (0-1).

Μάλιστα, η ΑΕΛ «άνοιξε» και εκμεταλλεύτηκε τους χώρους και πίεζε ψηλά αναγκάζοντας τους παίκτες του Μακεδονικού να προβούν σε ατοπήματα, τα οποία πλήρωσαν στο 15′ ξανά με γκολ του ίδιου ποδοσφαιριστή, έπειτα από συρτό σουτ (0-2).

Μέσα στα επόμενα πέντε λεπτά η ομάδα του Πάυλου Δερμιτζάκη δημιούργησε ακόμα μια ευκαιρία, με τον Κοσονού να σουτάρει λίγο έξω από την εστία μετά από λάθος μεταβίβαση του Γρομητσάρη.

Μετά το μισάωρο, ο Μακεδονικός ισορρόπησε πλήρως το παιχνίδι και έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει το σκορ στο 37′ μετά από σουτ του Κουλούρη σε αντεπίθεση, το οποίο πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σουλούκου!

Ωστόσο, στο 42′, έπειτα από εξαιρετική ανάπτυξη παιχνιδιού, ο Ζαφειράκης συνεργάστηκε με τον Λυμπεράκη που έκανε τη σέντρα στην περιοχή, ο Κουλούρης σούταρε από πλάγια θέση, με τον Σουλούκο να διώχνει και τον Χερίδη να εκμεταλλεύεται τη στιγμή και να πλασάρει στην εστία πετυχαίνοντας το 1-2.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον Μακεδονικό, με τον Χερίδη να ισοφαρίζει πετυχαίνοντας το 2-2 στο 55′ με κεφαλιά, παίρνοντας την επαναφορά της μπάλας από το οριζόντιο δοκάρι, στο οποίο την είχε στείλει μετά από τετ-α-τετ με τον Σουλούκο.

Ένα λεπτό αργότερα ο Στέλιος Μαλεζάς «έριξε» στο παιχνίδι τον Σιμόνι με σκοπό να φρεσκάρει την επιθετική γραμμή. Με την ΑΕΛ να μοιάζει εξουθενωμένη όσο ο χρόνος κυλούσε, και με τον Μακεδονικό ορεξάτο επιθετικά, ήρθε η έξυπνη κάθετη μπαλιά του Μελετίδη στον Σιμόνι στο 84′ με τον ίδιο να ανατρέπεται στη μικρή περιοχή από «αγκαλιά» του Ηλιάδη, ωστόσο ο διαιτητής δεν υπέδειξε κάτι.

Η λύτρωση για τους «πράσινους» και η επιστροφή στα τρίποντα ήρθε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, έπειτα από σουτ του Μπουλάτοβιτς έξω από την περιοχή, με τον Σουλούκο να αποκρούει στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι και τον Σιμόνι να παραμονεύει για να σκοράρει το νικητήριο γκολ (3-2).

Συνθέσεις

Μακεδονικός (Στέλιος Μαλεζάς) : Γουναρίδης, Χασάνογλου, Γρομητσάρης, Πέδρο Λούκας, Λυμπεράκης (71′ Μπουκουβάλας), Παναγιωτούδης, Λεωνιδόπουλος (64′ Μελετίδης), Χάσεκ, Κουλούρης (56′ Μπουλάτοβιτς), Ζαφειράκης (71′ Ραμίρεζ), Χερίδης (56′ Σιμόνι)

ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης) : Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Παπαγεωργίου Α., Ηλιάδης, Μαιδανός (61′ Παπαδόπουλος), Θωμαίδης, Παπαγεωργίου Κ. (71′ Κόσιτς), Στίνα (61′ Αντράντα), Μαυριάς (46′ Νίνο), Κοσονού (61′ Πεντρόσο), Φατάι

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Λεβαδειακός 3 2 1 0 7 3 4 35
2 ΑΕΛ 4 0 3 1 8 9 -1 28
3 Νίκη Βόλου 3 1 1 1 2 3 -1 20
4 Μακεδονικός 3 1 1 1 7 8 -1 20
5 ΑΕΚ Β 3 0 2 1 6 7 -1 18

*με στοιχεία από το Makedonikos.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected