Κατηγορίες
Αθλήματα

Billie Jean King Cup: Ακόμα ένα βήμα για την πρόκριση η Ελλάδα (vid)

Μεγάλη νίκη της Ελλάδας με 3-0 στο tie κόντρα στη Λετονία, στους αγώνες μπαράζ για τις θέσεις 4-6 του Billie Jean King Cup, και πλέον απέχει μία ακόμα από τη μεγάλη πρόκριση στα play off της διοργάνωσης, τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Όπως αναφέρει το tennis24, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, έχοντας τη Μαρία Σάκκαρη για τρίτη σερί μέρα στη σύνθεσή του, κυριάρχησε επί των Λετονών και στις τρεις αναμετρήσεις της σειράς, και τώρα επικεντρώνεται στο tie-τελικός με τη Δανία, όπου θα διακυβεύεται και η 4η θέση.

Την αρχή έκανε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου που νίκησε τη No366 του κόσμου, Ντανιέλα Βιζμάνε, με 6-0, 7-5, μετά από 80 λεπτά αγώνα. Το bagel στο πρώτο set άνοιξε το δρόμο για τη νίκη, ενώ στο δεύτερο μέρος έκανε το break στο φινάλε, και σφράγισε τη νίκη.

Τη σκυτάλη πήρε η Μαρία Σάκκαρη που κέρδισε την Ντάρια Σεμενίσταγια με 6-0, 7-5, σε μία ώρα και 34 λεπτά παιχνιδιού, κάνοντας το 2-0 για τη “γαλανόλευκη”. Εύκολο το πρώτο set για την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, και “καθάρισε” στο φινάλε του δεύτερου μέρους.

Η αυλαία του tie έπεσε με το διπλό, όπου Μάρθα Ματούλα και Δέσποινα Παπαμιχαήλ νίκησαν τις Λατσιόνοβα και Οσταπένκο με 6-4, 3-6, 10-8, για να διαμορφώσουν το τελικό σκορ. Το ελληνικό δίδυμο πέτυχε τη δεύτερη από κοινού νίκη του, μετά από 93 αγωνιστικά λεπτά.

Θυμίζουμε, πως η Ελλάδα τερμάτισε δεύτερη στον τρίτο όμιλο της ζώνης Ευρώπης/Αφρικής για το Billie Jean King Cup και γι’ αυτό αγωνίζεται στους αγώνες μπαράζ για την 4η θέση. Την απευθείας άνοδο από τον όμιλό μας εξασφάλισε η Σερβία.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected