Κατηγορίες
Αθλήματα

Μόντε Κάρλο: Στα ημιτελικά ο εξαιρετικός Τσιτσιπάς! (vids)

Νέα εξαιρετική εμφάνιση από τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Μόντε Κάρλο!

Όπως αναφέρει το Tennis24, o 25χρονος Έλληνας τενίστας νίκησε καθαρά τον Κάρεν Χατσάνοφ με 6-4, 6-2, μετά από μία ώρα και 22 λεπτά παιχνιδιού στο Court Rainier III, και προκρίθηκε στα ημιτελικά της ATP Masters 1000 διοργάνωσης για τρίτη φορά στην καριέρα του.

Ξεκινώντας από τον πρώτο γύρο του τουρνουά για πρώτη φορά μετά το 2018, ο No12 του κόσμου ήδη μετρά τέσσερις διαδοχικές νίκες στο Μονακό και δεν έχει απολέσει ούτε ένα set ως τώρα. Σήμερα παραχώρησε μόλις 6 games στον 27χρονο Ρώσο, θέτοντας τις βάσεις από τις αρχές του κάθε μέρους με break που τον έβαζαν μπροστά στο σκορ.

Έφτασε τις 15 φετινές νίκες στο Tour (15-6), συνολικά τις 18 στο Μόντε Κάρλο, ενώ αύξησε και τη διαφορά του στο h2h με τον Χατσάνοφ, καθώς σε 9 αναμετρήσεις τους ο Στέφανος έχει επιβληθεί στις 8, και δεν έχει ηττηθεί από αυτόν στο χώμα (2-0). Το Σάββατο (13/4), ο δις πρωταθλητής του Μόντε Κάρλο θα παίξει μ’ έναν εκ των Γιανίκ Σίνερ και Χόλντερ Ρούνε.

Το ματς:

Σχετικά με το παιχνίδι, ο Τσιτσιπάς είχε 20 winners και 7 άσους, υπέπεσε σε 13 αβίαστα και 3 διπλά λάθη, ενώ είχε και 84% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service του. Εκμεταλλεύτηκε τις μισές ευκαιρίες του για break (4/8), και την ίδια ώρα αποσόβησε 2/3 απειλές του Ρώσου αντιπάλου του.

Από την άλλη, ο No15 του ταμπλό, πήρε μόλις 48% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service, και 69% από το δεύτερο, όποτε το χρειάστηκε. Έφτασε τους 13 winners, είχε μόλις έναν άσο στον αγώνα, και υπέπεσε σε 8 αβίαστα και ένα διπλό λάθος. Κόστισε κυρίως η επίδοσή του στο δεύτερο set, καθώς δεν έβρισκε επιθετικές λύσεις.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο Τσιτσιπάς με το καλησπέρα βρέθηκε σε τριπλό BP, και φυσικά δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Άμεση ήταν η απάντηση του Ρώσου, που με break back ισοφάρισε (1-1), όμως ο Στέφανος έφτασε ξανά σε διπλό BP και με νέα παραβίαση στο service του αντιπάλου του προσπέρασε (2-1).

Το πρώτο hold στο παιχνίδι ήρθε στο 4ο game, με τον Έλληνα πρωταθλητή να αυξάνει σ’ εκείνο το σημείο τη διαφορά του από τον Χατσάνοφ (3-1). Στο 6ο game ήταν η επόμενη και τελευταία ευκαιρία του No17 του κόσμου να ξαναμπεί στο set με break, αλλά την έχασε, κα έτσι ο Στέφανος με σωστή διαχείριση έφτασε στην κατάκτηση του (6-4).

Στο δεύτερο αμφότεροι ξεκίνησαν με υπερασπίσεις των service τους ως το 4ο game (2-2), ώσπου στο αμέσως επόμενο ο Τσιτσιπάς αξιοποίησε το BP του και πήρε προβάδισμα (3-2). Με love service game μεγάλωσε την απόσταση (4-2), ενώ μετέπειτα δε χάρισε ούτε έναν πόντο στον Χατσάνοφ από το ίδιο του το service (5-2). Στο 8ο game έγραψε τον επίλογο μετά από διπλό MP, για να σφραγίσει την επιστροφή του στα ημιτελικά (6-2).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected