Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική : “Λύτρωση” και μαθηματική παραμονή στο 89′ για τη Ρόδο

Μπορεί στην αρχή της σεζόν, ο στόχος της Ρόδου να ήταν η άνοδος, αλλά τα αρνητικά αποτελέσματα στον δεύτερο γύρο, έφεραν την ιστορική ομάδα του νησιού να θέλει βαθμούς για να εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή της.

Όπερ και εγένετο σήμερα, χάρη στο γκολ του Καρδάμη στο 89′, κόντρα σε μια Ελλάς Σύρου που ήταν μεν αδιάφορη βαθμολογικά καθώς έχει ήδη εξασφαλίσει την παραμονή της, η οποία όμως έπαιξε για τη νίκη.

Να σημειώσουμε πως το σημερινό ήταν το πρώτο παιχνίδι χωρίς τον Νίκο Κουρμπανά στον πάγκο, με τον Κώστα Λύτρα να κάθεται στον πάγκο των “πρασίνων”.

Το φιλμ

Μόλις στο 8ο λεπτό, η Ρόδος λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ. Ο Δούμτσης έκλεψε την μπάλα στα όρια της μεγάλης περιοχής, σούταρε δυνατά αλλά ο Μουλαράς απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

Δύο λεπτά μετά, ήταν σειρά της Ελλάς να φτάσει κοντά στο γκολ. Ο Μελισσόπουλος έκαε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής, ο Αθανασόπουλος απέκρουσε και ο Μούντριχας που πήρε το «ριμπάουντ» έστειλε την μπάλα από καλό σημείο, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 14′ ο Μουλαράς έκανε μια ακόμη σπουδαία επέμβαση στη γωνία του, αυτή τη φορά σε σουτ του Ζούνη, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Μπακατσέλος απείλησε για τους φιλοξενούμενους, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.

Η πιο μεγάλη στιγμή του πρώτου μέρος για τους “κυανόλευκους” από τη Σύρο καταγράφηκε στο 37′. Μετά από ωραία επιθετική συνεργασία, ο Ζάχι βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Αθανασόπουλο, όμως το τελείωμα του πέρασε άουτ.

Το πρώτο καλό σουτ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν από πλευράς φιλοξενούμενων και συγκεκριμένα στο 50′, όταν ο Μούντριχας επιχείρησε να πλασάρει τον Αθανασόπουλο αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 62′ ο Μπαμπαρούσης έκλεψε από τον Οικονομόπουλο μέσα στην περιοχή, έκανε το παράλληλο γύρισμα με τους αμυντικούς της Ελλάς να προλαβαίνουν σωτήρια προ του Δούμτση.

Στο 73′ ο Τρόκα δεν απομάκρυνε σωστά, η μπάλα έφτασε στον Μελισσόπουλο, όμως ο επιθετικός των φιλοξενούμενων δεν τελείωσε καλά τη φάση, χάνοντας έτσι μεγάλη ευκαιρία για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.

Δύο λεπτά μετά, ήταν η σειρά των “πρασίνων” να απειλήσουν. Ο Τρόκα έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μπαρμπαρούσης έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Η…λύτρωση για τη Ρόδο ήρθε στο 89ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Λίμα, η μπάλα χτύπησε στο τοίχος, ο Δούμτσης  σέντραρε εκ νέου στην περιοχή της Ελλάς και ο Καρδάμης μπήκε στην πορεία της μπάλας και με πλασέ από κοντά νίκησε τον Μουλαρά για το 1-0.

 

Συνθέσεις

Ρόδος (Κώστας Λύτρας) : Αθανασόπουλος, Τρόκα (81′ λ.τ. Γκολφινόπουλος), Καψάλης, Ζαχαρός, Καρδάμης, Ζαννάκης (72′ Μπουρνέλης), Μπαρμπαρούσης, Λίμα, Ζούνης, Τσιακήρογλου (46′ Πατσιαβούρας), Δούμτσης (90′ Ζόγκας)

Ελλάς Σύρου (Παναγιώτης Χριστοφιλέας) : Μουλαράς, Ζαφείρης, Συριανός (86′ Ρούσσος), Μούντριχας, Μπόσιο, Παυλόπουλος (60′ Κασάπης), Μηνάς, Μελισσόπουλος, Οικονομόπουλος (80′ Παράβαλος), Ζάχι, Μπακατσέλος (46′ Πρεβεζιάνος)

*με στοιχεία για το φιλμ από το xxsports.org

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected