Κατηγορίες
Αθλήματα

Φοβερός Μαντζουράνης με νέο ατομικό ρεκόρ στη σφυροβολία, μεγάλη επίδοση και για τον Πολυχρονίου!

Έναν ακόμη εξαιρετικό αγώνα έκανε ο Άγγελος Μαντζουράνης στις ΗΠΑ! O 20χρονος σφυροβόλος είχε καλύτερη βολή στα 75,55 μ. στους αγώνες Drake Relays όπου εκπροσωπούσε το πανεπιστήμιο της Μινεσότα και πήρε την πρώτη θέση στον αγώνα!

Ξεκίνησε τον αγώνα του με άκυρη βολή, ακολούθησε μια στα 71,85 μ. και στα 73,14 μ., στην τέταρτη προσπάθεια είχε βολή στα 72,65 μ., ακολούθησε άκυρη και στην έκτη και τελευταία έβγαλε τα 75,55 μέτρα.

Το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν στα 73,85 μ. από τις 22 Μαρτίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα 75,55 μ. έγινε ο όγδοος καλύτερος σφυροβόλος όλων των εποχών.

Μεγάλο ρεκόρ και για τον Πολυχρονίου!

Λίγο αφότου ο Άγγελος Μαντζουράνης έστειλε τη σφύρα στα 75,55 μ. σε αγώνα στην Αϊόβα, ήταν σειρά του Νίκου Πολυχρονίου να κάνει μια μεγάλη βολή στο στάδιο Άλισον Φιλιξ στο Λος Άντζελες. Ο νεαρός σημείωσε 75,24μ. και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ και παράλληλα τη δεύτερη επίδοση φέτος στη χώρα μας.

Ο 21χρονος βελτίωσε το 72,98μ. που είχε από πέρυσι κι έβαλε τις βάσεις για ακόμη μεγαλύτερες βολές στο μέλλον, ενώ μπήκε και στην πρώτη δεκάδα όλων των εποχών στο αγώνισμα. Ο αθλητής αναμένεται να είναι από αυτούς που θα διεκδικήσουν την πρόκριση και μια καλή παρουσία στον τελικό του NCAA. Επίσης, ανήκει στη φουρνιά αθλητών που το 2025 θα διεκδικήσουν διάκριση στο Ευρωπαϊκό Κ23.

Ο αθλητής πριν το 75,24 μ. της έκτης βολής είχε πετύχει έγκυρες προσπάθειες στα 74,93 μ., 74,55 μ., 71,39 μέτρα.

Το ενδιαφέρον στον αγώνισμα της σφυροβολίας είναι εξαιρετικά μεγάλο φέτος και φαίνεται πως στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ο ανταγωνισμός θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για επιδόσεις υψηλού επιπέδου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected