Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Με το…ενάμιση πόδι στον τελικό της Αθήνας ο εκπληκτικός Ολυμπιακός, “έριξε” τέσσερα στο Villa Park! (vids)

Μαγική βραδιά για τον εξαιρετικό Ολυμπιακό στο Villa Park!

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ελ Κααμπί που έκανε χατ-τρικ, νίκησε με 4-2 εκτός έδρας την Άστον Βίλα στον πρώτο ημιτελικό του Europa Conference League, περιμένοντας τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο “Καραϊσκάκης” για να πανηγυρίσει τη σπουδαιότερη επιτυχία της ιστορίας του!

Περιττό να αναφέρουμε το…πάρτι που στήθηκε στις εξέδρες του επιβλητικού Villa Park από τους “ερυθρόλευκους” οπαδούς, που το χάρηκαν με την ψυχή του, περιμένοντας πλέον με αγωνία τα επόμενα 90 λεπτά και την επισφράγιση της συμμετοχής σε έναν ευρωπαϊκό τελικό!

Το φιλμ

Ο Ολυμπιακός μπήκε μπροστά στο σκορ μόλις στο 17ο λεπτό! Ο Ελ Κααμπί βρέθηκε τετ α τετ, ύστερα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Τσικίνιο με το τακουνάκι. Αρχικά ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι του, αλλά μετά από εξέταση στο VAR το γκολ μέτρησε.

Στο 28′ ύστερα από κλέψιμο του Ρέτσου, ο Τσικίνιο με τακουνάκι μοίρασε στον Ποντένσε, ο οποίος με απίστευτη μεταβίβαση βρήκε τον Ελ Κααμπί στην περιοχή, έστρωσε την μπάλα μπροστά του με το κεφάλι και πλάσαρε τον Όλσεν, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα (0-2).

Η Άστον Βίλα μείωσε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Κας πήρε μέτρα από τα δεξιά, μοίρασε στον Ντιαμπί, ο οποίος βρήκε στα δεξιά της περιοχής τον Γουότκινς, ο οποίος πλάσαρε τον Τζολάκη για το 2-1.

Η…ορμή των Άγγλων με την εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου ήταν δεδομένη, και στο 52 έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Βαθιά μεταβίβαση προς τον Μπέιλι δεξιά της περιοχής, εκείνος πάσαρε στον Ντιαμπί, ο οποίος σούταρε και νίκησε τον Τζολάκη στην κλειστή του γωνία για το 2-2.

Κι όμως, ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε και μάλιστα μέσα σε διάστημα τριών λεπτών, κέρδισε πέναλτι! Εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη από τα δεξιά, ο Ρέτσος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ντόουγκλας Λουίζ και ο διαιτητή έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Ελ Κααμπί να ευστοχεί, σημειώνοντας το τρίτο του προσωπικό γκολ (2-3).

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους…αποσβολωμένους Άγγλους, ο Ολυμπιακός έφτασε στο 4-2! Ο Έσε στο 67′ έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Κόνσα, ο Όλσεν δεν κατάφερε να διώξει και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα (2-4).

Στο 84′ η Βίλα κέρδισε πέναλτι σε μια απρόσεκτη κίνηση του Κάρμο μέσα στην περιοχή, όμως ο Ντόουγκλας Λουίζ εκτέλεσε, χτύπησε η μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Τζολάκη και κατέληξε άουτ!

Συνθέσεις

Άστον Βίλα (Ουνάι Έμερι) : Όλσεν, Ντίνι, Κας, Λενγκλέ, Κόνσα, Ντάγκλας Λουίς, ΜακΓκιν, Ρότζερς (74′ Ντουράν), Μπέιλι (65′ Ζανιόλο), Ντιαμπί (65′ Ιρογκμπουνάμ), Γουότκινς

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ) : Τζολάκης, Ορτέγκα (46′ λ.τ. Ρίτσαρντς), Ρόντινεϊ, Κάρμο, Ρέτσος, Έσε, Ιμπόρα, Ποντένσε (70′ Όρτα), Φορτούνης, Τσικίνιο, Ελ Κααμπί

Το πανόραμα των ημιτελικών

Πέμπτη 2/5

Άστον Βίλα – Ολυμπιακός  2-4
Φιορεντίνα – Κλαμπ Μπριζ  3-2

Πέμπτη 9/5

Κλαμπ Μπριζ – Φιορεντίνα
Ολυμπιακός – Άστον Βίλα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected