Κατηγορίες
Super League 1

Μεγάλη εμφάνιση του ΠΑΟΚ, ένα τρίποντο μακριά από τον τίτλο!

Καταιγιστικός ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, “σκόρπισε” στους τέσσερις…ανέμους τον Παναθηναϊκό και θέλει μία νίκη στο τελευταίο παιχνίδι του “Κλεάνθης Βικελίδης” για να κατακτήσει το πρωτάθλημα!

Ο “δικέφαλος” εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την καυτή του έδρα και σε συνδυασμό με τη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ, τον έφερε στην κορυφή των play off, μία στροφή πριν το φινάλε της σεζόν.

Ωστόσο, το έργο του ΠΑΟΚ μόνο εύκολο δεν θα είναι, σε μια έδρα και κόντρα σε έναν αντίπαλο που του έχει “κόψει” βαθμούς ουκ ολίγες φορές τόσο τη φετινή σεζόν όσο και τα τελευταία χρόνια.

Ο Δικέφαλος ανέβηκε στους 77 βαθμούς και είναι στο +2 από την ΑΕΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι τέταρτος και στο -2 από τον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να είναι εκτός Ευρώπης.

Το φιλμ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά πιέζοντας ψηλά και οδηγώντας σε λάθη τους αντίπαλους αμυντικούς. Μόλις στο 2’ μάλιστα είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του καθώς ο Μπράντον βρέθηκε σε θέση βολής εντός περιοχής αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι φάνηκαν ότι θέλουν να δώσουν την κατοχή της μπάλας στον Παναθηναϊκό και να “χτυπήσουν” στο ανοιχτό γήπεδο, την ώρα που είδαν τον Μουργκ να αποχωρεί νωρίς λόγω τραυματισμού και τη θέση του να παίρνει ο Κωνσταντέλιας στο 18’. Ο τελευταίος μάλιστα απείλησε μερικά δευτερόλεπτα αργότερα με σουτ που έπιασε ο Λοντίγκιν.

Έχοντας την μπάλα στα πόδια τους οι “πράσινοι” δεν κατάφεραν κάτι ιδιαίτερο δημιουργικά, με τους παίκτες του Λουτσέσκου να περιμένουν υπομονετικά τη στιγμή τους για να απειλήσουν.

Στο 37’ ο ΠΑΟΚ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Μετά από λάθος του Πέρεθ, ο Κωνσταντέλιας πήρε την μπάλα, πάσαρε ιδανικά στον Τάισον και ο τελευταίος με πλασέ έκανε το 1-0.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι “ασπρόμαυροι” προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ για ένα ακόμα γκολ, αλλά το σκορ δεν άλλαξε.

Χωρίς αλλαγές άρχισε το δεύτερο μέρος για τις δυο ομάδες. Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε ιδιαίτερα, οι παίκτες του Τερίμ είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους αλλά σε χώρους που δεν ήταν απειλητικοί.

Ο “δικέφαλος” συνέχισε το παιχνίδι υπομονής όντας πιο λειτουργικός από την αντίπαλό του στη δημιουργία. Πάντως, οι σημαντικές φάσεις έλειψαν εκατέρωθεν στο πρώτο τέταρτο, για να έρθουν δυο μαζεμένες και μεγάλες. Στο 60’ ένα δυνατό σουτ του Μπάμπα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και δυο λεπτά αργότερα ο Σπόραρ βρέθηκε τετ α τετ με τον Κοτάρσκι αλλά ο Κροάτης έκανε απίθανη απόκρουση με το πόδι.

Στο 65’ μπήκαν στη μάχη Αντρίγια-Σαμάτα και λίγα λεπτά αργότερα έγιναν οι πρωταγωνιστές του δεύτερου γκολ. Ο Σαμάτα ήταν αυτός που ανατράπηκε από τον Γεντβάι και ο Ζίφκοβιτς με εύστοχη εκτέλεση έκανε το 2-0 στο 72’.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε ξανά στο ματς στο 78’. Μια σέντρα από αριστερά και μια κακή έξοδος του Κοτάρσκι έφερε το 2-1 με κεφαλιά του Γερεμέγεφ. Οι “πράσινοι” πήραν περισσότερα μέτρα στο γήπεδο αλλά σε μια κόντρα επίθεση ο ΠΑΟΚ βρήκε το τρίτο γκολ. Στο 89’ ο Βεϊρίνια βρέθηκε στη σωστή θέση και με σουτ έκανε το 3-1.

Ο ΠΑΟΚ κατάσταση… τρέλας έφτασε και σε τέταρτο γκολ στο 90+2’. Μετά από προσπάθεια του Ότο από δεξιά, ο Ζίφκοβιτς με κοντινό σουτ έκανε το 4-1, μέσα σε αποθέωση.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Όττο, Μεϊτέ, Οζντόεφ (81’ Σβαμπ), Μουργκ (19’ λ.τρ. Κωνσταντέλιας), Τάισον (67’ Ζίβκοβιτς), Ντεσπόντοφ (81’ Βιεϊρίνια), Μπράντον Τόμας (67’ Σαμάτα)

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Χουάνκαρ (67’ Μλαντένοβιτς), Πέρεθ, Γεντβάι, Μπακασέτας (67’ Γερεμέγεφ), Τσέριν, Αράο, Κώτσιρας, Μαντσίνι (67’ Βαγιαννίδης), Μπερνάρ (85’ Βιλένα), Σπόραρ

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

Λαμία – Άρης  2-4
Ολυμπιακός – ΑΕΚ  2-0
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός  4-1

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 ΠΑΟΚ 35 24 5 6 85 33 52 77
2 ΑΕΚ 35 22 9 4 77 35 42 75
3 Ολυμπιακός 35 23 4 8 76 34 42 73
4 Παναθηναϊκός 35 22 5 8 80 35 45 71
5 Άρης 35 16 7 12 50 42 8 55
6 Λαμία 35 9 8 18 43 76 -33 35
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected