Κατηγορίες
Basket

Προβάδισμα στα play off για τον Ολυμπιακό με κορυφαίο τον Μιλουτίνοφ | HIGHLIGHTS

Με κορυφαίο τον Νίκολα Μιλουτίνοφ κι ένα εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός νίκησε με 92-75 την ΑΕΚ στο ΣΕΦ κι έκανε το 1-0 στην προημιτελική σειρά των Playoffs.

O Σέρβος σέντερ τελείωσε το ματς με 18 πόντους και 8 ριμπάουντ ενώ ο Άλεκ Πίτερς σημείωσε 16 με 4/5 τρίποντα για τους «ερυθρόλευκους» που μάζεψαν 16 επιθετικά ριμπάουντ. Από την πλευρά των «κιτρινόμαυρων» που είχαν το προβάδισμα στο πρώτο μέρος και προσπάθησαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ο Κουζμίνσκας τελείωσε με 24 πόντους και ο Αγραβάνης με 15.

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με τους φιλοξενούμενους να βάζουν δύσκολα στον Ολυμπιακό με επιθετική αιχμή τον Κουζμίνσκας. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου πήραν το προβάδισμα με 24-41 στο ημίχρονο, την ίδια στιγμή που οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό. Mε επιμέρους σκορ 31-17 στην τρίτη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (72-59) και ξεκίνησαν να βάζουν τις βάσεις για την επικράτηση.

Το τελευταίο δεκάλεπτο αποδείχτηκε τυπική διαδικασία από τη στιγμή που οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ανέβασαν την απόδοση τους, τη στιγμή που η ΑΕΚ ξέμεινε από δυνάμεις και λύσεις. Ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε και αποτέλεσμα ήταν ο Ολυμπιακός να προηγηθεί με +17 (80-63) στο 35’ με καλάθι του ΜακΚίσικ.

Tα δεκάλεπτα: 19-20, 41-42, 72-59, 92-75

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected