Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Μπαράζ ανόδου στη Γ Εθνική : Σπουδαία νίκη με ανατροπή για τον Φοίβο Κρεμαστής (vid)

Πετυχαίνοντας δύο γκολ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Φοίβος Κρεμαστής ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ από το 19ο λεπτό, και επικράτησε της Θύελλας Χαλκείους στο Δημοτικό Στάδιο Χίου για την 5η αγωνιστική των μπαράζ ανόδου.

Η ομάδα της Ρόδου έφτασε τους έξι βαθμούς και έκανε το πρώτο από τα τρία βήματα που χρειάζεται στον δρόμο προς τη Γ’ Εθνική.

Από την άλλη πλευρά, οι πρωταθλητές Χίου παρέμειναν στον έναν βαθμό και την προτελευταία θέση, που κάνει το έργο της για άνοδο δύσκολο έως ακατόρθωτο.

Το φιλμ

Η ομάδα του Σάββα Ορφανίδη ξεκίνησε νωθρά το παιχνίδι και είδε τους γηπεδούχους να απειλούν στο 5ο λεπτό, με το πλασέ του Καραφουλίδη μέσα από την περιοχή να καταλήγει στην αγκαλιά του Ηλία. Ο Φοίβος συνέχισε να μη βγάζει αρκετή ένταση και το πλήρωσε στο 19ο λεπτό, όταν μετά από κάθετη πάσα του Μαρινάκη, ο Βασιλάκης βγήκε σε θέση τετ-α-τετ και αφού πρώτα απέφυγε τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, στη συνέχεια πλάσαρε σε κενή εστία, δίνοντας το προβάδισμα στη Θύελλα.

Δύο λεπτά μετά το γκολ του Βασιλάκη, οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου την εστία του Ηλία, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μελέκου να σταματά το οριζόντιο δοκάρι.

Μετά την ψυχρολουσία του πρώτου εικοσαλέπτου, ο Φοίβος ανέβασε την απόδοση του και έψαξε την ισοφάριση. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Κουγιός με ωραία μπαλιά βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Γεωργιάδη, όμως το σουτ του τελευταίου απομακρύνθηκε από τον Σεράφη, με τον γκολκίπερ της Θύελλας να κρατά ανέπαφη την εστία του. Στο 43’, Γεωργιάδης και Αθανασίου συνεργάστηκαν ωραία έξω από την περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Καραγεωργίου, ο οποίος από καλή θέση δεν κατέφερε να νικήσει τον Σεράφη που έδιωξε. Η τελευταία στιγμή του πρώτου μέρους ήρθε στο 45’ για τους γηπεδούχους, με τον Καραφουλίδη να μπαίνει στην περιοχή έπειτα από συνεργασία με τον Βασιλάκη, όμως το πλασέ που επιχείρησε, πέρασε λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Ηλία.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό διαφοροποιήθηκε εντελώς, με τον Φοίβο να μπαίνει αποφασισμένος στον αγωνιστικό χώρο και στα πρώτα δευτερόλεπτα της επανάληψης να βρίσκει το γκολ της ισοφάρισης με ωραία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Αυγενικού. Το γκολ του έμπειρου αμυντικού έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ψυχολογία στους ποδοσφαιριστές του Σάββα Ορφανίδη και στο 49’ έπειτα από ατομική ενέργεια και γύρισμα του Τομόρι, ο Φτάκλας που είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι, με πλασέ μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σεράφη, ανατρέποντας το σκορ (1-2).

Ο Φοίβος συνέχισε να έχει τον πλήρη έλεγχο και στο 56’ έφτασε πολύ κοντά σε τρίτο γκολ. Ο Φτάκλας με ωραία βαθιά μπαλιά τροφοδότησε τον Μόσχο, ο οποίος πρόλαβε την έξοδο του Σεράφη, έκανε το πλασέ, όμως ο Βόσσος απομάκρυνε την μπάλα πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα. Στο τελευταίο ημίωρο η ομάδα της Κρεμαστής διαχειρίστηκε το προβάδισμα της, δεν επέτρεψε στη Θύελλα να φανεί απειλητική και έφυγε από τη Χίο με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές της.

Συνθέσεις

Θύελλα Χαλκειού (Μιχάλης Χατζηδάκης) : Σεράφης, Μονιός, Χατζηανδρέου, Βόσσος, Κρητικός, Τελίδης, Μαρινάκης, Μελέκος, Βασιλάκης, Μπότσι, Καραφουλίδης.

Φοίβος Κρεμαστής (Σάββας Ορφανίδης) : Ηλίας, Βολονάκης, Καρπαθάκης, Αυγενικού, Τομόρι, Καραγεωργίου (46’ Φτάκλας), Γεωργιάδης, Κουγιός (80’ Ταφάνι), Μόσχος, Μπάρδος (46’ Χατζησάββας), Αθανασίου

*με στοιχεία από το xxsports.org

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected