Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ο Λούκμαν πήρε από το…χεράκι την Αταλάντα και την οδήγησε στον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο! (vids)

Έγραψε ιστορία η Αταλάντα, “φλέγεται” το Μπέργκαμο!

Η ομάδα του “καθηγητή” Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι “διέλυσε” την αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις Λεβερκούζεν και κατέκτησε το Europa League!

Είναι η πρώτη ευρωπαϊκή κούπα για την ιταλική ομάδα, που είναι 21η(!) στο ranking της UEFA, αλλά αυτό διόλου την πτόησε και ειδικά αυτόν τον απίθανο Νιγηριανό επιθετικό, τον Αντεμόλα Λούκμαν.

Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής πέτυχε χατ-τρικ, κι αυτό από μόνο του αποτελεί είδηση, καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν έχει καταγραφεί κάτι παρόμοιο σε τελικό του Europa League!

Η Λεβερκούζεν γνώρισε την πρώτη της ήττα για τη φετινή σεζόν και -δυστυχώς- για τους φίλους της, τη…φύλαγε για τον πρώτο της τελικό μετά το Champions League το 2002.

Ο…χορός των τερμάτων για τους Ιταλούς ξεκίνησε μόλις στο 11ο λεπτό, όταν ο Λούκμαν ακολούθησε έξυπνα την πορεία της μπάλας μετά από σέντρα του Ζαπακόστα, αιφνιδιάζοντας τον Παλάσιος που δεν τον είδε στην πλάτη του.

Στο 18′ η Λεβερκούζεν προσπάθησε να αντιδράσει και ο Στάνισιτς δοκίμασε το σουτ από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Μούσο απέκρουσε.

Στο 25′ ο τρομερός Λούκμαν βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα! Μετά από κλέψιμο του Έντερσον στον Βιρτς, ο Νιγηριανός πήρε την μπάλα και με εξαιρετική ενέργεια, έστειλε την μπάλα…συστημένη στην αριστερή γωνία του Κοβάρ.

Στο 34′ η Λεβερκούζεν “έκρυψε” την μπάλα, με τον Γκριμάλντο να βγαίνει “φάτσα” με το τέρμα αλλά τον επιθετικό της Μπάγερ να τη στέλνει πάνω στον Μούσο

Στο δεύτερο μέρος, η Λεβερκούζεν πήρε μέτρα στο γήπεδο, κράτησε περισσότερο την μπάλα στα πόδια και είχε περισσότερες επισκέψεις στα καρέ των Ιταλών. Ο Φρίμπονγκ στο 56′ είχε την καλύτερη στιγμή στο ματς, όμως στο 75′ όλα τελείωσαν!

Ο Σκαμάκα πήρε την μπάλα στον άξονα, βρήκε αριστερά τον Λούκμαν κι αυτός με έναν κεραυνό, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Κοβάρ. Τρομερό γκολ!

Όπως είναι φυσιολογικό, το ματς είχε αποκτήσει πλέον τυπικό χαρακτήρα, με την Αταλάντα απλά να διαχειρίζεται το ματς και να περιμένει με αγωνία να σηκώσει την κούπα στον ουρανό του Δουβλίνου!

Συνθέσεις

Αταλάντα (Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι) : Μούσο, Κολάσινατς (46′ λ.τ. Σκαλβίνι), Τζιμσίτι, Χιεν, Ρουτζέρι (90+1′ Τολόι), Ζαπακόστα (84′ Χάτεμπερ), Κουπμάινερς, Έντερσον, Λούκμαν, Ντε Κατελάερε (57′ Πάσαλιτς), Σκαμάκα (84′ Τουρέ)

Λεβερκούζεν (Τσάμπι Αλόνσο) : Κοβάρ, Ινκαπίας, Ταπσοντά, Τα, Γκριμάλντο (69′ Χλόζεκ), Στάνισιτς (46′ Μπονιφάτσε), Τσάκα, Παλάσιος (68′ Όντριχ), Βιρτς (81′ Σικ), Φρίμπονγκ (81′ Τέλα), Αντλί

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected