Κατηγορίες
Αθλήματα

Αψεγάδιαστη η Σάκκαρη, νίκησε εύκολα την Κόβινιτς (vid)

Η Μαρία Σάκκαρη χρειάστηκε μόλις 58 λεπτά για να φτάσει σε μια από τις πιο εύκολες νίκες στην καριέρα της, επικρατώντας της Ντάνκα Κόβινιτς με 6-0, 6-1, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στον 2ο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά.

Όπως αναφέρει το Tennis24, η Σάκκαρη τελείωσε την αναμέτρηση με 62% περασμένα πρώτα service, κερδίζοντας το 77% των πόντων (20/26) και το 50% στο δεύτερο (8/16), έσβησε τα 4/5 break-points της αντιπάλου της, ενώ από την πλευρά της εκμεταλλεύτηκε τις 6 από τις 10 ευκαιρίες για break. Παράλληλα η Ελληνίδα τενίστρια είχε 10 winners (8 από το forehand), αλλά και 14 αβίαστα λάθη, την ίδια ώρα που η Κόβινιτς είχε 4 winners και 28 αβίαστα λάθη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη 10μηνη απουσία της Κόβινιτς από τα courts να είναι κάτι παραπάνω από αισθητή με τη Μαυροβούνια να φτάνει τα 10 αβίαστα λάθη στα 4 πρώτα games, ενώ και οι μόλις δύο πόντοι που πήρε προήλθαν από δύο αβίαστα λάθη της Σάκκαρη.

Η Ελληνίδα τενίστρια παραχωρώντας μόλις 3 πόντους συνολικά στο service της και φτάνοντας σε 3 break δεν είχε κανένα πρόβλημα να κλείσει το 1ο set μέσα σε 24 λεπτά παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Στο 2ο set η Κόβινιτς κατάφερε να φανεί για λίγο ανταγωνιστική στο court, φτάνοντας μάλιστα σε break παίρνοντας κεφάλι στο σκορ για πρώτη φορά στο παιχνίδι (1-0), όμως από εκεί και πέρα η Σάκκαρη δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στη Μαυροβούνια και με 6 σερί games, σβήνοντας 4 συνολικά break-points στο τελευταίο game του αγώνα, έφτασε στη νίκη και στην πρόκριση για τον επόμενο γύρο για 2η σερί Ολυμπιάδα.

Στη φάση των “32” η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει είτε την Εκατερίνα Αλεξαντρόβα, είτε τη Γιουάν Γιου, οι οποίες αγωνίζονται στο πρόγραμμα της Κυριακής.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P