Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Μεγάλο πλήγμα για την ΑΕΚ, οδυνηρός αποκλεισμός! (vids)

Αυτό που υπέβοσκε στη σκέψη των φίλων της ΑΕΚ αλλά δεν ήθελαν με τίποτα να το πιστέψουν, έγινε πραγματικότητα.

Ο “δικέφαλος” αποκλείστηκε από τη Νόα της Αρμενίας, μία φιλότιμη αλλά σε καμία περίπτωση με την ίδια ποιότητα ομάδα όπως η ΑΕΚ, που ωστόσο δεν φάνηκε στο γήπεδο.

Οι φίλοι της ΑΕΚ, που έσπευσαν στην Opap Arena να στηρίξουν την προσπάθεια, έκαναν ότι μπορούσαν αλλά οι παίκτες δεν μπόρεσαν να κάνουν το ανάλογο στον αγωνιστικό χώρο.

Το γκολ που έψαχνε από νωρίς ώστε να βάλει τις βάσεις για την ανατροπή, ήρθε στο 90+2′, που όμως ήταν αργά για να αλλάξει το ρου της ιστορίας.

Η Νόα πανηγυρίζει έτσι μια ιστορική πρόκριση στα play off του Conference League, όμως η ΑΕΚ επιστρέφει στις εγχώριες διοργανώσεις από πολύ πολύ νωρίς…

Πριν την έναρξη του αγώνα, οι παίκτες της ΑΕΚ πήγαν στο πέταλο όπου είχε τοποθετηθεί το καροτσάκι που καθόταν ο Νίκος Ξηροκώστας και μία φωτογραφία του. Οι παίκτες άφησαν λουλούδια και ο κόσμος φώναξε ρυθμικά το όνομα του.

Το φιλμ

Με τη σέντρα, η ΑΕΚ έδειξε τις διαθέσεις της. Μόλις στο 3ο λεπτό, απείλησε σοβαρά, όταν ο Τσούμπερ έκλεψε την μπάλα, βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, πλάσαρε στη γωνία αλλά απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τσαντάρεβιτς!

Στο επόμενο λεπτά, νέα καλή στιγμή για τον “δικέφαλο”!  Σέντρα του Μάνταλου, ο Ρότα βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι, δοκίμασε να πιάσει την κεφαλιά (η μπάλα φάνηκε να βρίσκει και στην πλάτη του) αλλά ο Τσαντάρεβιτς ήταν ξανά σε ετοιμότητα.

Η…ορμητική ΑΕΚ είχε νέα ευκαιρία στο 6ο λεπτό, όταν ο Μάνταλος έκανε το γέμισμα, ο Λιούμπισιτς έπιασε τη γυριστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε εκτός εστίας.

Στο 14′, ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, ο Τσούμπερ έπιασε την κεφαλιά η οποία κατέληξε άουτ. Ίσως όμως, αν την άφηνε στον Κάλενς που ακολουθούσε, να είχαμε άλλη κατάληξη στη φάση!

Στο 21ο λεπτό, η Νόα έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Κάλενς έκανε το λάθος, ο Γκρεγκόριο βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, όμως ο αμυντικός της ΑΕΚ κυνήγησε τη φάση και τελευταία στιγμή έκανε το τάκλιν και μπλόκαρε ο Στρακόσα.

Στο 28′ ο Ελίασον κάνει ένα γέμισμα, η μπάλα σκάει μπροστά στον Τσαντσάρεβιτς, με τον πορτιέρο της Νόα να διώχνει με γροθιές. Η μπάλα έφτασε ξανά στον Ελίασον, ο οποίος έκανε σέντρα, ο Κάλενς έπιασε την κεφαλιά, μπλόκαρε ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Τέσσερα λεπτά μετά, η Νόα βρέθηκε σε θέση βολής μετά το λάθος του Λιούμπισιτς, ο Πίνσον έγινε αποδέκτης της μπάλας αλλά σούταρε εκτός εστίας.

Το παιχνίδι είχε…τρελό ρυθμό, απόλυτα λογικό λόγω του στόχου της ΑΕΚ. Στο 35′ ο Ρότα δοκίμασε το πόδι του, δύο παίκτες της Νόα έπεσαν πάνω στην μπάλα, η οποία πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Οι “κιτρινόμαυροι” ανέβασαν στροφές και στο διάστημα 35′-37′ είχε δύο καλές στιγμές. Ο Πήλιος εκτέλεσε κόρνερ, ο Μάνταλος βρήκε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, αυτή στρώθηκε στον Ελίασον στο ύψος της περιοχής, όμως το σουτ φεύγει απελπιστικά άουτ.

Στο 37′ ο Πήλιος πάσαρε στον Τσούμπερ, αυτός σήκωσε την μπάλα για τον Μάνταλο, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 39′ ο μόνος δραστήριος της Νόα, Πίνσον δοκίμασε το σουτ υπό την πίεση του Σιμάνσκι, η μπάλα εκτός εστίας.

Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ στο 43′! Εντυπωσιακό σλάλομ από δεξιά του Ελίασον, άδειασε δύο παίκτες, πλάσαρε απέναντι γωνία αλλά η μπάλα βρήκε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ. Με την εκτέλεση, η μπάλα έφτασε στον Λιούμπισιτς, ο οποίος σούταρε και νέο κόρνερ για τους “κιτρινόμαυρους”.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ανήκει στη Νόα. Στο 55′ οι Αρμένιοι έφυγαν στην αντεπίθεση, η μπάλα πήγε στον άξονα, Μανβελιάν σούταρε δυνατά και η μπάλα τράνταξε στο αριστερό δοκάρι.

Ο “δικέφαλος” ήταν σαφώς αγχωμένος στο δεύτερο μέρος, και χαρακτηριστικό είναι πως η πρώτη του στιγμή καταγράφηκε στο 73′ όταν ο Ρότα έκανε το σουτ που δοκίμασε τα αντανακλαστικά του εξαιρετικού και σήμερα Τσαντσάρεβιτς.

Στο 78′ ξανά η ΑΕΚ στο προσκήνιο, ο νεοεισελθοντας Πάολο Φερνάντες έκανε τη σέντρα, ο Βίντα κατέβασε με το στήθος, όμως το σουτ που επιχείρησε, έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 89′ ο Λαμέλα, που είχε περάσει λίγο πριν στον αγωνιστικό χώρο, έκανε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κατέληξε άουτ.

Και ενώ το ματς είχε μπει στις καθυστερήσεις (9 έδειξε ο ρέφερι), ο Τσούμπερ πέτυχε γκολ στο 90+2′ και έδωσε ελπίδες στην Ένωση! Ο Φερνάντες έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Αυστριακός έκανε την προβολή και άνοιξε το σκορ (1-0).

Στο 97′ ο Χατζισαφί έκανε τη σέντρα-σουτ από τη γωνία της περιοχής, η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.

Συνθέσεις

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα) : Στρακόσα, Πήλιος (70′ Χατζισαφί), Ρότα, Κάλενς, Βίντα, Σιμάνσκι (46′ Πινέδα), Μάνταλος, Λιούμπισιτς (46′ Λαμέλα), Γκατσίνοβιτς (64′ Κοϊτά), Τσούμπερ, Ελίασον (64′ Φερνάντες)

Νόα (Ρουί Μότα) : Τσαντσάρεβιτς, Πάμπλο Σάντος, Γκονσάλο Σίλβα, Τοράρινσον, Μίλκοβιτς, Μανβελιάν (74′ Ομάρ), Γκάμπος (63′ Τσινάρι), Σανγκαρέ (75′ Μουραντιάν), Πίνσον, Φερέιρα (63′ Αβανεσιάν), Γκρεγκόριο (63′ Αϊάς)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P