Κατηγορίες
Basket

Σπουδαία εμφάνιση και νίκη στο Βέλγιο για τον ΠΑΟΚ (vid)

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στο FIBA Europe Cup μετά από 17 χρόνια και συνδύασε την επιστροφή του με νίκη, επικρατώντας της Λίμπουργκ Γιουνάιτεντ στο Βέλγιο με 74-70. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με διψήφιες διαφορές, η ομάδα του Μάσιμο Καντσελιέρι έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση, κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με αυτοπεποίθηση μετά τη νίκη του επί του Περιστερίου στην GBL, ωστόσο στο πρώτο μέρος του αγώνα αντιμετώπισε δυσκολίες στην επίθεση και αμυντικά κενά, με αποτέλεσμα οι Βέλγοι να πάρουν προβάδισμα (36-25). Η διαφορά διατηρήθηκε μέχρι το ημίχρονο (42-35), αλλά στην τρίτη περίοδο, ο ΠΑΟΚ αντέδρασε με άμυνα ζώνης και μείωσε τη διαφορά στους δύο πόντους (46-44).

Παρά την αδυναμία του να σκοράρει από την περιφέρεια (3/17 τρίποντα στο 25’), ο ΠΑΟΚ βρήκε λύσεις στο τέλος. Με ηγέτη τον Μπάρτλεϊ, που πέτυχε κρίσιμα σουτ, πήρε το προβάδισμα στο τελευταίο λεπτό (62-64) και διατήρησε την ψυχραιμία του παρά την πίεση της Λίμπουργκ. Ο Ρέινολντς από τη γραμμή των βολών «κλείδωσε» τη νίκη, αφήνοντας τους γηπεδούχους χωρίς απάντηση.

Η επόμενη πρόκληση για τον ΠΑΟΚ θα είναι εντός έδρας, την επόμενη Τετάρτη, κόντρα στην Πόρτο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P