Basket

Πήγε να τα… χαλάσει στο τέλος αλλά πήρε την πρώτη νίκη ο Ολυμπιακός (vid)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ζάλγκιρις με 74-68 στο ΣΕΦ, για τη δεύτερη αγωνιστική της EuroLeague, παρά το γεγονός ότι έκανε το παιχνίδι πιο δύσκολο από όσο φαινόταν στην αρχή.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν δυνατά και έδειχναν να έχουν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, όμως μια σειρά από λάθη έδωσαν τη δυνατότητα στους Λιθουανούς να παραμείνουν κοντά στο σκορ.

Στην πρώτη περίοδο, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιξε εξαιρετική άμυνα και κατάφερε να προηγηθεί με 21-6, βάζοντας τις βάσεις για μια άνετη βραδιά. Παρόλα αυτά, στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ζαλγκίρις κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι, εκμεταλλευόμενη την αστοχία και τα λάθη των γηπεδούχων, με το ημίχρονο να κλείνει στο 35-24 υπέρ του Ολυμπιακού.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να βρουν ρυθμό στην επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, άρχισαν να πλησιάζουν επικίνδυνα, μειώνοντας τη διαφορά στους 7 πόντους (48-41). Με τον Φαλ να επιστρέφει μετά από πέντε μήνες και τον Πετρούσεφ να αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα φάουλ, το παιχνίδι απέκτησε μια απρόβλεπτη τροπή.

Η τελευταία περίοδος ήταν γεμάτη ένταση, με τη Ζάλγκιρις να πλησιάζει ακόμη περισσότερο, φτάνοντας στους δύο πόντους (67-65) χάρη σε ένα τρίποντο του Φρανσίσκο. Όμως, ο Ολυμπιακός έδειξε ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία και με ένα σερί 7-3 στα τελευταία λεπτά, εξασφάλισε τη νίκη και το πρώτο του ροζ φύλλο αγώνα στη φετινή διοργάνωση, αφήνοντας τη Ζάλγκιρις με ρεκόρ 1-1.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P