Super League 2

Διαγόρας – Νίκη Βόλου 3-0: Ζωντανός στη μάχη της σωτηρίας με χατ-τρικ Σαλίνας (vids)

Μεγάλη νίκη για τον Διαγόρα Ρόδου που επικράτησε 3-0 της Νίκης Βόλου στο ουδέτερο γήπεδο της Ηλιούπολης, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των playout του 1ου ομίλου της Super League 2. Με αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Τόλη Τερζή μείωσε τη διαφορά από την Καβάλα και παραμένει «ζωντανή» στη μάχη της παραμονής, ενόψει και του καθοριστικού εκτός έδρας αγώνα που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ Β.

Αν και ξεκίνησε τη μέρα προτελευταίος στη βαθμολογία με μόλις 14 βαθμούς, ο Διαγόρας μπήκε με πάθος και αποφασιστικότητα στον αγωνιστικό χώρο. Η Νίκη Βόλου, η οποία είχε ήδη εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία, έδειξε να στερείται κινήτρου και αυτό φάνηκε καθαρά και στην εικόνα του παιχνιδιού.

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο 20λεπτο, οι Ροδίτες ανέβασαν ρυθμό και στο 28’ άνοιξαν το σκορ με ένα υπέροχο σουτ του Σαλίνας εκτός περιοχής (1-0).

Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός του Διαγόρα βρήκε δίχτυα ξανά στο 70’ μετά από οργανωμένη επίθεση, διπλασιάζοντας τόσο τα προσωπικά του τέρματα όσο και της ομάδας του (2-0). Ο ίδιος, μάλιστα, «σφράγισε» τη μεγάλη του βραδιά πετυχαίνοντας χατ-τρικ στο 80’, ευστοχώντας από την άσπρη βούλα σε πέναλτι που κέρδισε ο Φαϊτάκης (3-0).

Η Νίκη Βόλου είχε τις δικές της στιγμές, κυρίως στο πρώτο μέρος, με τον Σπυρίδη να απειλεί στο 36’ και τον Κρυπαράκο να προσπαθεί να αλλάξει τον ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, όμως οι παίκτες του Γκουτσίδη δεν κατάφεραν να βρουν απάντηση στην αποφασιστικότητα του αντιπάλου.

Ο Διαγόρας ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με εξαιρετική αμυντική συνοχή, μη επιτρέποντας καθαρές ευκαιρίες στους φιλοξενούμενους και δείχνοντας σημάδια ομάδας που παλεύει μέχρι τέλους για την παραμονή της. Πλέον, με 17 βαθμούς, χρειάζεται τουλάχιστον τέσσερις στα δύο τελευταία ματς για να έχει ρεαλιστικές ελπίδες σωτηρίας, με το επόμενο παιχνίδι στην έδρα του ΠΑΟΚ Β να είναι το απόλυτο κρας τεστ.

Αν οι Ροδίτες δείξουν το ίδιο πρόσωπο και στη Θεσσαλονίκη, τότε όλα είναι πιθανά για την ανατροπή ενός φαινομενικά δύσκολου σεναρίου.

Συνθέσεις

Διαγόρας (Τόλης Τερζής) : Τσιλιγγίρης, Παρασκευάς, Φαϊτάκης (81′ Παπαδόπουλος), Νικολής (81′ Σταματούλας) , Δημόπουλος, Χνάρης, Μπρέγκου, Αμπούντου, Τσιαντούλας (85′ Γεωργέας), Ολιβέρι (69′ Μανωλάκης), Σαλίνας (85′ Λιούμης)

Νίκη Βόλου (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Σούλης, Κούφας, Σίλβα (65′ Ξενιτίδης), Προδρομίτης, Τσιλιγγίρης (84′ Ματάους), Γκαντέλιο (59′ Παναγιώτου), Σπυρίδης, Σαλαμούρας, Σαποβάλοφ (46′ Κρυπαράκος), Βερνάρδος, Αρίας (65′ Κουτσιμπάνας)

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 ΠΑΟΚ Β 6 3 2 1 6 3 3 21
2 Νίκη Βόλου 7 2 4 1 6 7 -1 21
3 Καβάλα 6 3 3 0 6 2 4 18
4 Διαγόρας Ρόδου 6 3 0 3 7 5 2 17
5 Εθνικός Ν.Κεραμιδίου 7 0 1 6 2 10 -8 5
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected