Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Γιώργος Ντάμτσιος : “Δυνατά και φέτος η Μελίκη”

   Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε χθες Τετάρτη 11/7 ο προπονητής του Φίλιππου Μελίκης στο Imathia Sports News. Ο Γιώργος Ντάμτσιος μας μίλησε για την περσινή χρονιά, για την προετοιμασία που έρχεται, για το έμψυχο δυναμικό και τις ανανεώσειςπροσθήκες, τους στόχους για τη νέα περίοδο αλλά έθιξε με εμφατικό τρόπο και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα με το θέμα του Δημοτικού Γηπέδου Μελίκης (θα αναφερθούμε αναλυτικά σε επόμενο δημοσίευμα).

– Γιώργο καλησπέρα. Στιγμές χαλάρωσης πριν την μπόρα…

– Νταμ. : Καλησπέρα και σε σας, όντως είναι μία πιο χαλαρή περίοδος, όμως ο σχεδιασμός είναι σε εξέλιξη και κάθε μέρα υπάρχει δουλειά, για να είναι όλα έτοιμα πριν το ξεκίνημα.

– Πριν περάσουμε στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας, να μας πεις πως έπεσε η ιδέα στο τραπέζι και έγινες παίκτης – προπονητής.

– Νταμ. : Πριν από 3 χρόνια ήμουν ενεργό μέλος της διοίκησης και την χρονιά που ανεβήκαμε από την Β’ κατηγορία στην Α’, τα υπόλοιπα μέλη μου πρότειναν να αναλάβω το αγωνιστικό κομμάτι, ως παίκτης-προπονητής. Στην αρχή είναι αλήθεια δεν ήξερα πως θα το αντιμετωπίσω όλο αυτό, όμως ο Φίλιππος είναι από τους ιστορικότερους συλλόγους στην Ημαθία και θεώρησα πολύ μεγάλη τιμή για μένα να βρίσκομαι στην τεχνική ηγεσία αυτής.

– Πως αντιμετώπισες αρχικά την κατάσταση και τι σε δυσκόλεψε περισσότερο;

– Νταμ. : Η αλήθεια είναι ότι ο συνδυασμός των δύο είναι αρκετά επίπονος και κουραστικός. Ουσιαστικά το ένα λειτουργεί σε βάρος του άλλου, εννοώντας ότι η δουλειά του προπονητή απαιτεί καθημερινή ενασχόληση, όχι μόνο σωματικά αλλά και εγκεφαλικά. Λειτουργείς περισσότερο με το μυαλό, πρέπει να δημιουργήσεις μία ομάδα με πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες και από την άλλη θα πρέπει να διατηρείσαι σε μία φυσική κατάσταση, ώστε να ανταπεξέλθεις στον αγώνα. Νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό το πέτυχα αυτό, καθώς είδα από τα παιδιά μεγάλη διάθεση, δεν έλειπε κανείς από τις προπονήσεις, ακόμα και αυτοί που δεν παίζανε, ενώ στους αγώνες δίνανε το 100%.

– Κόουτς, πως κρίνεις την περσινή χρονιά; Ήταν δίκαιη η δεύτερη θέση της Μελίκης στο πρωτάθλημα;

– Νταμ. : Πιστεύω, χωρίς να θέλω να μειώσω την επιτυχία του Μακροχωρίου και το νταμπλ που πήρε, ότι η δεύτερη θέση του Φίλιππου δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα μέσα στο γήπεδο. Και στα τέσσερα παιχνίδια που παίξαμε αντιμέτωποι (δύο στο πρωτάθλημα, ένα στο κύπελλο και ένα φιλικό προετοιμασίας) ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Ειδικά στον πρώτο αγώνα, εκεί που κατά τη γνώμη μου κρίθηκε το πρωτάθλημα, διάφορες συγκυρίες δεν μας επιτρέψανε να πάρουμε τη νίκη, ενώ στον τελικό του Κυπέλλου, η ομάδα δεν “καθάρισε” το παιχνίδι στην αρχή που ήταν καταιγιστική και μοιραία επήλθε η κούραση στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς την Κυριακή πριν το παιχνίδι, χωρίς να θέλω να δικαιολογηθώ για την ήττα, παίξαμε έναν επίπονο αγώνα με τις Βαρβάρες.

– Ας πάμε λίγο σε ζητήματα που δεν άπτονται τόσο της θέσης σου, αλλά επειδή ήσουν στη διοίκηση θα θέλαμε την γνώμη σου. Ποια η άποψή σου για τη διοικητική δομή της Μελίκης και τι άλλαξε φέτος;

– Νταμ. : Καταρχήν, να αναφέρω τις δύο μεγάλες απώλειες στη διοίκηση που έχουμε φέτος. Από την ομάδα είναι πλέον παρελθόν ο Γιώργος Πασιόπουλος, που διετέλεσε τα τελευταία 3 χρόνια ταμίας και ο Νίκος Λιολιόπουλος, υπεύθυνος για το παιδικό τμήμα, εμπνευστής της ιδέας για τη δημιουργία του τμήματος αυτού. Από κει και πέρα, πολύ θετικό είναι ότι έμεινε ο πρόεδρος, ο Κυριάκος Παπαϊωάννου, παρόλο που οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις είναι μεγάλες, η κα Μολογιαννίδου, που αποτελεί τη βασική χρηματοδότης της ομάδας, ενώ πολύ σημαντικό ότι στη νέα διοίκηση συμμετέχουν και πολλά νέα παιδιά.

– Ποιοι είναι οι στόχοι που έχουν τεθεί φέτος;

– Νταμ. : Όσο είμαι εγώ μέλος της ομάδας αυτής, ο στόχος θα είναι μόνο να πρωταγωνιστεί, ανεξάρτητα αν υπάρχουν οι προυποθέσεις. Θα προσπαθήσουμε σε συνεργασία με τη διοίκηση να ρίξουμε το μπάτζετ κατά 25% και λόγω των οικονομικών συγκυριών, όμως εγώ πιστεύω πολύ στην ομάδα μου και φέτος θα είμαστε πάλι από τους πρωταγωνιστές.

– Σε σύγκριση με το περσινό ρόστερ, ποιες θα είναι οι διαφορές φέτος; Θα έχουμε αποχωρήσεις και προσθήκες;

– Νταμ. : Μέχρι στιγμής αποχωρήσεις δεν υπάρχουν. Είναι κάποιοι παίκτες οι οποίοι υπάρχει το ενδεχόμενο να μην είναι στην ομάδα του χρόνου, χωρίς να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Όποια αποχώρηση γίνει θα είναι και στα πλαίσια της μείωσης του μπάτζετ και όχι απαραίτητα για αγωνιστικούς λόγους. Γίνονται ζυμώσεις, συζητήσεις αλλά όχι κάτι δεδομένο. Από κει και πέρα, οι περισσότεροι έχουν ήδη ανανεώσει, ενώ οι προσθήκες που μπορούν να ανακοινωθούν είναι του Πασχάλη Μελιόπουλου από τη Νέα Ζίχνη και του νεαρού Λουμάνι Ρομάριο που επέστρεψε στην ομάδα μας μετά από 1,5 χρόνο. Δύο παίκτες που πιστεύουμε θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ, καθώς ο Πασχάλης έχει μία εμπειρία 5 χρόνων από τη Δ’ Εθνική, ενώ ο Λουμάνι είναι ένας παίκτης που αν δουλέψει σωστά μπορεί να είναι η αποκάλυψη του πρωταθλήματος.

– Έχεις στο μυαλό σου άλλους στόχους όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό;

– Νταμ : Οι τυχόν προσθήκες που θα γίνουν, θα είναι σε συνάρτηση με τον αριθμό παικτών που επιθυμούμε να έχουμε στο ρόστερ. Δική μου φιλοσοφία είναι να δουλεύω με 18-19 παίκτες, ενώ στοχεύουμε να πάρουμε στην ομάδα νεαρούς, εξελίξιμους και με όρεξη να πετύχουν. Προς αυτή την κατεύθυνση, ήδη έχουν ανέβει από την Ακαδημία οι Μαμουτσόπουλος, Ντόβας, Καραγκιοζόπουλος, Μπιτόπουλος και Παρσόπουλος.

– Γιώργο θα σου αναφέρω ονομαστικά κάποιους παίκτες και εσύ θα μου πεις αν ισχύουν οι φήμες για αυτούς ή όχι. Ο Τσιούπρος όντως μίλησε με το Μακροχώρι;

– Νταμ. : Απ’ όσο γνωρίζω ναι. Ο Φίλιππος έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στον παίκτη και περιμένει απάντηση.

– Σαμψωνίδης και Κορυτσαίος…

– Νταμ. : Δεν μπορώ να γνωρίζω ακριβώς. Με τον Γιώργο είχαμε μία διερευνητική επαφή, του ζητήσαμε μία μικρή διορία για να δούμε ως ομάδα πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση σχετικά με τα οικονομικά, όπως είπαμε πριν και από κει και πέρα είναι απόφαση δική του τι θα κάνει. Με τον Στέφανο είχαμε επίσης μία επαφή, δεν γνωρίζω ακριβώς ποιες είναι οι προθέσεις του.

– Ποιος παίκτης αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε σένα και στην ομάδα; Ποιος είναι αυτός που μέσα στο γήπεδο αποτελεί έναν ακόμα “προπονητή”;

– Νταμ. : Στην ομάδα υπάρχουν πάρα πολύ καλά παιδιά, έχουμε άριστη συνεργασία μεταξύ μας. Αυτός που με την εμπειρία και τον χαρακτήρα του και εκ των πραγμάτων επιτελεί αυτόν τον ρόλο, είναι ο Δημήτρης Τσάκαλος, ο οποίος στα 39 του πλέον, αποτελεί πρότυπο επαγγελματία, καθώς συμμετέχει σε όλες τις προπονήσεις και λειτουργεί σαν “πατέρας” για τους μικρούς της ομάδος.

– Γιώργο θα ‘θελα τι γνώμη σου σχετικά με το θέμα που θα θίξουμε από το Imathia Sports News τις επόμενες μέρες, σχετικά με τη διεξαγωγή play-off και play-out στο πρωτάθλημα της Α1.

– Νταμ. : Πολύ καλή η ερώτηση σε ένα θέμα που μας απασχολεί όλους. Δεν το συζητάμε ότι θα αλλάξει εικόνα το πρωτάθλημα. Θα μειωθούν στο ελάχιστο οι ομάδες που θα είναι αδιάφορες προς το τέλος και ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία τους θα τα δίνουν όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θα υπήρχαν ομάδες, πολύ αξιόλογες για μένα που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν ακόμα και το πρωτάθλημα.

– Στο Κύπελλο θα μπορούσε να γίνει κάτι ανάλογο με το Κύπελλο Ελλάδος που οι ομάδες από τις μικρότερες κατηγορίες έχουν εντός τους αγώνες ενάντια στους “μεγάλους”;

– Νταμ : Πολύ θετικό και αυτό. Υπάρχουν ομάδες από Α2 που δηλώνουν κανονικά συμμετοχή και είναι προς τιμήν τους αυτό. Παράδειγμα πέρσι ήρθε να παίξει το Ροδοχώρι στην έδρα μας. Μεγάλη απόσταση γι’ αυτούς, αν υπολογίσουμε τα έξοδα μετακίνησης. Γιατί να μη γίνει το παιχνίδι στην έδρα τους να έχουν και έσοδα από τα εισιτήρια; Θεωρώ πολύ σημαντική και πολύ επικοδομητική μια τέτοια αλλαγή στο θεσμό του Κυπέλλου.

– Γιώργο ευχόμαστε καλή χρονιά να έχετε, υγεία και πάντα επιτυχίες.

– Νταμ. : Ευχαριστώ πολύ το Imathia Sports News για τη συνέντευξη και καλή επιτυχία στην πολύ καλή προσπάθειά σας για την ανάδειξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της περιοχής μας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected