Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Γιώργος Ντάμτσιος : “Ντροπή για τον Φίλιππο το γήπεδο…”

  Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης του προπονητή του Φίλιππου Μελίκης, Γιώργου Ντάμτσιου, ο 30χρονος προπονητής έθιξε το μεγάλο πρόβλημα της ομάδος, το γηπεδικό. Όπως είναι γνωστό, η ομάδα έχει ως έδρα το γήπεδο της Αγίας Τρίαδας, καθώς το Δημοτικό Γήπεδο Μελίκης δεν πληρεί τις προδιαγραφές και ο κόουτς μας εξηγεί τα αναρίθμητα προβλήματα που παρουσιάζει το γήπεδο στην περιοχή.

  “Η Μελίκη είναι η μοναδική πιστεύω κωμόπολη της Ελλάδος που δεν έχει δικό της γήπεδο! Η κατάσταση αυτή μας έχει επηρεάσει πάρα πολύ ως ομάδα και σίγουρα αποτελεί μία πολύ σοβαρή υπόθεση για μας. Το Δημοτικό Γήπεδο Μελίκης δεν έχει αποδυτήρια και με δική της πρωτοβουλία η διοίκηση, γίνεται μια προσπάθεια να τα συμμαζέψει.

Δεν υπάρχει αγωνιστικός χώρος, καθώς για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα έμεινε απότιστος λόγω βλάβης στο σύστημα ύδρευσης. Δεν υπάρχει περίφραξη, μπορεί όποιος θέλει, ότι ώρα θέλει να εισέλθει στο γήπεδο και να κάνει ότι θέλει! Δεν υπάρχουν κερκίδες, όλα τα έξοδα που έχει ένας αγώνας, τα βάζει η διοίκηση από τη τσέπη της, καθώς δεν υπάρχουν έσοδα από εισιτήρια“, μας λέει με χαρακτηριστική ένταση στη φωνή του ο 30χρονος προπονητής.

  Και συνεχίζει : “Δεν υπάρχει κυλικείο, που θα μπορούσε να αποφέρει ένα σημαντικό έσοδο για την ομάδα. Δεν υπάρχουν προβολείς και όποτε κάνουμε προπόνηση εκεί, αναγκαστικά φέρνω τα παιδιά νωρίς για να μη νυχτώσει. Βλέπετε ότι τα προβλήματα είναι πολλά και για μία διοίκηση ερασιτεχνικής ομάδος, είναι δυσβάσταχτα! Στο γήπεδο της Αγίας Τριάδος, που είναι η έδρα μας στο πρωτάθλημα πρόσφατα έγιναν κλοπές χαλκού και η διοίκηση πάλι έβαλε το χέρι στη τσέπη για να αντικαταστήσει τις όποιες απώλειες“.

  Η συζήτηση πήγε και στην Ακαδημία Μελίκης : “Στο παιδικό τμήμα υπάρχουν κοντά στα 70 παιδιά και για να προπονηθούν κάποιες φορές, χρησιμοποιούμε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελίκης. Εκεί πολλές φορές για να μπούμε πηδάμε τα κάγκελα, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσουν τα παιδιά!

Με έξοδα της διοίκησης, έγιναν κάποια βελτιωτικά έργα, έτσι ώστε να μπορούν εκεί να προπονούνται. Αν είναι δυνατόν μία ομάδα με 90 παίκτες στο δυναμικό της, μαζί με την πρώτη, να αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα. Πιστεύω πως όλοι πρέπει να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα γιατί το θεωρώ πολύ σοβαρό και όπως σας είπα πολλές φορές κινδυνεύουν και ζωές”.

   Στο τέλος της συνέντευξης, ο Γιώργος Ντάμτσιος έθιξε και το πρόβλημα της χρησιμοποίησης λίγων νέων από τις ομάδες, λέγοντας : “Ένα μεγάλο θέμα είναι επίσης ότι οι ομάδες επιμένουν να χρησιμοποιούν παίκτες  μεγάλης ηλικίας και δεν εμπιστεύονται τα μικρά παιδιά.

Κατά την άποψή μου, σ’ αυτό φταίνε και οι γονείς, καθώς φοβούνται να αφήσουν τα παιδιά να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο και τις περισσότερες φορές υπάρχει ένα “ταβάνι” γι’ αυτά τα παιδιά, εξαιτίας των γονέων. Τους προτρέπω να αφήσουν τα παιδιά τους να έρθουν στο γήπεδο, ειδικά εδώ στη Μελίκη γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά και να μη φοβούνται”

  Το Imathia Sports News καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να αναλλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν για το θέμα του γηπέδου της Μελίκης και να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα. Η Μελίκη είναι κωμόπολη, έχει μια ιστορική ομάδα να καμαρώνει και είναι αίσχος να μη μπορούν να έχουν το δικό τους γήπεδο. Εμείς θα παρακολουθούμε το ζήτημα αυτό και θα παρεμβαίνουμε στο μέτρο του δυνατού έτσι ώστε να λυθεί μια και καλή.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΜΤΣΙΟΥ

1998 – 1999  Φίλιππος Μελίκης (Α’ Τοπ)

1999 – 2000  Βέροια (Γ’ Εθν)

2000 – 2002  Ατρόμητος Αθηνών (Β’ Εθνική)

2002 – 2005  ΑΕ Αμπελοκήπων Θεσ/νίκης (Δ’ Εθνική – Α1 Ερασ.)

2005 – 2006  Παύλος Μελάς Θεσ/νίκης (Α1 Ερασ.)

2006 – 2007  ΑΕ Αλεξάνδρειας (Δ’ Εθνική)

2007 – 2008  Τρίκαλα (Δ’ Εθνική)

2008 – 2010  Νίκη Αγκαθιάς (Δ’ Εθνική)

2010 – 2012  Φίλιππος Μελίκης  (Α1 Ερασ.)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected