Κατηγορίες
Football League - Super League 1

Πρόεδρος Super League – Αβεβαιότητα για την πρεμιέρα

 

Ο πρόεδρος της Super League Γιάννης Μώραλης, μίλησε στον “Nova ΣΠΟΡ FM 94.6” και μεταξύ άλλων απάντησε στη σημαντική ερώτηση για το αν θα ξεκινήσει αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα. Τι απάντησε γι΄ αυτό και για τις “προβληματικές” ΠΑΕ;

Και συνέχισε λέγοντας : “Θα χρειαστούμε τη βοήθεια της Πολιτείας, της ΕΠΟ και κάποιων άλλων θεσμών. Δεν υπάρχει καμία απόφαση από τη Σούπερ Λίγκα. Εμείς μεταφέρουμε την πλήρη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος”

Τι θα γίνει σε περίπτωση μη αδειοδότησης κάποιων ομάδων; “Αν δεν τα καταφέρουν οι συγκεκριμένες ομάδες, τότε θα συζητήσουμε μέσα στην εβδομάδα και θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Δεν υπάρχουν προβλήματα μόνο στη Σούπερ Λίγκα, αλλά και στη Football League και σε άλλους κλάδους της καθημερινότητάς μας. Η κρίση αύξησε τα προβλήματα για όλες τις ομάδες. Εμείς θα προσπαθήσουμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις. Και οι δεκαέξι ομάδες είμαστε ενωμένες, αφού προσπαθούμε ομόφωνα να αλλάξουμε κανονισμούς για να βοηθήσουμε τις ομάδες του συναιτερισμού”.

Για τις ομάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις άδειες συμμετοχής, υπογράμμισε: “Είχα πει ότι το στοίχημα για τη φετινή χρονιά θα είναι να ξεκινήσουμε με δεκαέξι ομάδες και να τελειώσουμε με αυτές το πρωτάθλημα. Δε θέλω να γενικεύουμε ή να λέμε ότι όλες οι ομάδες έχουν πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή δύο ομάδες, η ΑΕΚ και ο ΟΦΗ, έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα και χρειάζεται να ασχοληθούμε με τις περιπτώσεις τους”.

Συγκεκριμένα είπε : “Τα μηνύματα από Πλατανιά και Κέρκυρα είναι θετικά και όλα δείχνουν ότι θα πάρουν την ενημερότητα. Από την πλευρά τους, ο Πανιώνιος και ο Άρης βρίσκουν με διάφορους δικούς τους τρόπους να πάρουν την ενημερότητα”.

“Κάνουμε μία προσπάθεια μαζί και προσπαθούμε όλοι μαζί να βρούμε μία λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν είναι μόνοι τους η ΑΕΚ και ο ΟΦΗ. Προσπαθούμε να ξεκινήσουμε κανονικά το πρωτάθλημα με όλες τις ομάδες και να τελειώσουμε με όλες τη σεζόν. Βιώνουμε μία δύσκολη εποχή για το ποδόσφαιρο και θέλουμε να λειτουργήσουν όλες οι ομάδες όσο καλύτερα γίνεται. Έχουμε επικοινωνία με την Πολιτεία για να δοθεί μία παράταση στις ομάδες που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. Δεν νομίζω ότι σε άλλους κλάδους της καθημερινότητας είναι καλύτερα τα πράγματα”.

Για το αρνητικό ενδεχόμενο να μην πάρουν ενημερότητα οι ομάδες, ο πρόεδρος της Λίγκας τόνισε: “Υπάρχουν δύο σκέλη: το ένα αφορά την ΕΕΑ (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού) και το άλλο αφορά την έκδοση δελτίων. Θέλουμε πιθανότατα σε αυτές τις δύο ομάδες να δοθεί μία παράταση για τα δελτία για να έχουν έναν ικανό αριθμό ποδοσφαιριστών που χρειάζονται για να κατεβάζουν μία αποστολή στους αγώνες. Αν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου δεν έχει προκύψει κάτι νεότερο, θα εφαρμοστούν κανονικά οι νόμοι. Πρόθεσή μας ήταν οι ομάδες που είχαν πρόβλημα να μην πέσουν κατηγορία και στη συνέχεια να μπορέσουν να ενισχυθούν με τρεις προσθήκες. Τώρα θέλουμε οι συγκεκριμένες δύο ομάδες να παίξουν κανονικά στη Σούπερ Λίγκα».

 

 

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected