Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αχιλλέας Νεοκάστρου – Απόλλων Αγίου Γεωργίου 5-0

Πέντε…μπαλωθιές (όλες στο δεύτερο ημίχρονο) έριξε ο Αχιλλέας Νεοκάστρου, ο για πολλούς φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα, αναλογιζόμενοι τις προσθήκες του καλοκαιριού. Ένας αγώνες που διεξήχθη σε ιδανικές συνθήκες και παρουσία 100 περίπου φιλάθλων, τόσο από την περιοχή όσο και από τον Άγιο Γεώργιο.

Κι όμως το πρώτο ημίχρονο δεν προμήνυε σε τίποτα την εξέλιξη που θα έχει ο αγώνας. Οι γηπεδούχοι μπλοκαρίστηκαν πολύ καλά από τους φιλοξενούμενους, με τον Γιώργο Σπυριδωνίδη και τον Σάκη Παπαδίνα (που αγωνίστηκε σήμερα) να στήνουν αριστοτεχνικά την ομάδα, δυσκολεύοντας τα ατού του Αχιλλέα να επιβάλουν το παιχνίδι τους.

Ο Αντώνης Δακόπουλος ξεκίνησε τον αγώνα με σύστημα 4-4-2, έχοντας δύο αμυντικά χαφ (Τσέο και Μαντζιαρίδη) και στα δύο άκρα του κέντρου τους Σαμψωνίδη και Λαμπριανίδη. Επιθετικές αιχμές οι Παναγιώτης Παπαδόπουλος και Δημήτρης Καφές, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Οι “πράσινοι” από την άλλη πλευρά παρατάχθηκαν με πολυπρόσωπο κέντρο και προσωπικό μαν του μαν στους αντίπαλους επιθετικούς. Πέτυχε να αναχαιτίσει πολλές επιθέσεις των γηπεδούχων, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να προηγηθεί όταν σε ανεπανάλληπτο τετ-α-τετ ο Κολίτσης δεν έστελνε την μπάλα ψηλά άουτ (27′).

Πιο πριν είχαν προηγηθεί σουτ των Καφέ (16′) και κεφαλιά του Παπαδόπουλου στο αμέσως επόμενο λεπτό που ανησύχησαν προς στιγμή τον Σίμο, ενώ στο 29′ η προσπάθεια του Μαντζιαρίδη από δεξιά, θα καταλήξει και αυτή άουτ.

Κάπως έτσι θα κυλήσει το πρώτο μέρος και στην επανάληψη θα έχουμε το…ρεζουμέ της συνάντησης. Με το ξεκίνημα (47′) οι “ασπρόμαυροι” θα κερδίσουν φάουλ από αριστερά, θα το εκτελέσει ο Καφές και θα κάνει το 1-0, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς των φιλάθλων.

Στο σημείο εκείνο, ο Απόλλωνας αναγκάστηκε να ρισκάρει για την ισοφάριση, όμως το Νεόκαστρο βρήκε χώρους και κατάφερε να διευρύνει το σκορ στο τελικό 5-0. Ο Δημήτρης Καφές πέτυχε άλλα δύο (63′, 74′), ένα ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος (61′) και το τελευταίο ο Σαμψωνίδης (80′).

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νεοκάστρου : Δαμιανίδης, Βαλδήρ, Χαραλαμπίδης, Μηλιώτης (60′ Μοσχόπουλος), Κατσαπελίδης, Μαντζιαρίδης (68′ Τοπαλίδης), Τσέος, Σαμψωνίδης (83′ Παπαδόπουλος Αλ.), Παπαδόπουλος Π., Λαμπριανίδης, Καφές.

Απόλλων Αγίου Γεωργίου : Σίμος, Παπαδίνας, Τρούπκος, Δεβετζίδης, Κολίτσης, Παπαρέντης (71′ Μινόπουλος), Βύζας, Καρολίδης, Μπαξεβάνης Δ. (Κραβαριώτης), Σαντίνι, Φωτιάδης (30′ Καραβασίλης).

Δηλώσεις Προπονητών

Αντώνης Δακόπουλος : “Δεν στέκομαι καθόλου στο μεγάλο σκορ, ούτε και στην απόδοση των παικτών. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι η ομάδα θέλει πολύ δουλειά ακόμη και μέσα από την προπόνηση, θα αποκτήσουμε την πολυπόθητη ομοιογένεια”.

Σάκης Παπαδίνας : “Εύχομαι κάθε επιτυχία στον Αχιλλέα και να έχει ένα καλό πρωτάθλημα. Ξέρουμε ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλό υλικό και σίγουρα θα πρωταγωνιστήσει στο φετινό πρωτάθλημα. Από την άλλη, εμείς σήμερα παίξαμε πειθαρχημένα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ από μια στημένη φάση.

Μετά το δεύτερο γκολ των αντιπάλων καταρρεύσαμε γιατί ουσιαστικά χάθηκο αρχικός στόχος, το μηδέν στην άμυνα. Πιστεύω πολύ στην ομάδα μου και είμαι σίγουρος πως με τον καιρό θα αποκτήσουμε την απαραίτητη πειθαρχία στο παιχνίδι μας και θα είμαστε υπολογίσιμοι για κάθε αντίπαλο.

Εύχομαι επίσης και στο Imathia Sports News καλή χρονιά και κουράγιο στο δύσκολο εγχείρημα που ξεκινά φέτος”.

 

 

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected