Κατηγορίες
Ακαδημίες Ημαθίας

Imathia Sports News – Στα παιδικά τμήματα της Ακαδημίας ΠΑΟΚ

 

Βρεθήκαμε χθες στην Κουλούρα για να παρακολουθήσουμε από κοντά τις προσπάθειες των προπονητών και των παιδιών στην Ακαδημία του ΠΑΟΚ.

Ως πρώτη εντύπωση διαπιστώνεις πως τη φετινή χρονιά τα παιδιά είναι εμφανώς περισσότερα από την περσινή, ενώ η παρουσία γνωστών και καταξιωμένων γυμναστών και προπονητών, δίνει ακόμα μεγαλύτερη αίγλη στην έτσι κι αλλιώς πολύ καλή και οργανωμένη προσπάθεια που γίνεται στην Ακαδημία.

Οι προπονητές στα φετινά τμήματα αναλυτικά είναι

Τμήμα Bambini : Άρης Αδαλόγλου

Τμήματα Junior – Pro Junior : Μάριος Κατικαρίδης, Αλέξανδρος Λαφάρας, Γιάννης Μαντζιαρίδης

Τμήμα Προπαιδικό : Μανώλης Γιοβανόπουλος

Ο…πρωτάρης ως προπονητής ακαδημιών (αν και διετέλεσε στην Αλεξάνδρεια για ένα χρόνο, αλλά όπως μας τονίζει ο ίδιος, την εμπειρία του στην Κουλούρα τη θεωρεί πρωτόγνωρη) Γιάννης Μαντζιαρίδης, μας μίλησε για την εμπειρία του:

– Γιάννη καλησπέρα. Φέτος Νεόκαστρο – Κουλούρα! Πως είναι να συνδυάζεις τον τομέα των Ακαδημιών με τον πρωταθλητισμό που κάνει φέτος ο Αχιλλέας Νεοκάστρου;

– Η αλήθεια ότι όταν μου έγινε η πρόταση από τους ανθρώπους της Ακαδημίας, δεν ήταν σίγουρο ότι θα είμαι σε κάποια ομάδα τη φετινή χρονιά. Όμως πιστεύω πως με θέληση και υπομονή, όλα γίνονται. Η δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία και το περιβάλλον προπονήσεων, είναι κάτι που μου δίνει το κίνητρο να συνεχίσω με περισσότερο ζήλο, όσο κι αν επιαβαρύνεται το πρόγραμμα μου με την παρουσία μου και στον Αχιλλέα και τις απαιτήσεις της ομάδας, που εκ των πραγμάτων φέτος είναι “αναγκασμένη” να κάνει πρωταθλητισμό.

– Πες μας λίγα λόγια για την εμπειρία σου αυτές τις πρώτες μέρες αλλά και τους προσωπικούς στόχους δουλεύοντας με τα παιδιά.

– Οσον αφορά την Ακαδημία, μπορώ να πω ότι η οργάνωση είναι εξαιρετική και την εμπειρία μου μπορώ να την χαρακτηρίσω καταπληκτική. Οι ιθύνοντες έχουν προνοήσει για τα πάντα, από τον ιματισμό μέχρι την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών, ενώ όπως θα διαπιστώσατε και εσείς, υπάρχει φυσιοθεραπευτής αλλά και γιατρός, παρόντες σε όλη τη διάρκεια των προπονήσεων. Θεωρώ πως δεν μπορούσαν να υπάρχουν ιδανικότερες συνθήκες για τα παιδιά σε επίπεδο προπονήσεων αλλά και μεθόδου γυμναστικής.

Από κει και πέρα, στόχος τόσο δικός μου αλλά και γενικότερα των προπονητών της Ακαδημίας είναι να μεταδώσουμε αρχικά την πειθαρχία στα παιδιά, να γίνουν σωστοί άνθρωποι και έπεται η γνώση της τεχνικής του ποδοσφαίρου. Μέσα από αυτή τη διαδικασία να μπορούν τα παιδιά να βγουν στην κοινωνία, έχοντας πάρει τα σωστά εχέγγυα, γινόμενοι ταυτόχρονα καλοί ποδοσφαιριστές και αθλητές.

– Γιάννη θα τα λέμε πολύ συχνά φέτος, το Imathia Sports News θα παρακολουθεί από κοντά τις προσπάθειες της Ακαδημίας. Ευχόμαστε καλή δύναμη και καλορίζικος!

– Να είστε καλά, ευχαριστώ πολύ.

 

 

 

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected