Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Φίλιππος Μελίκης – Εθνικός Κλειδιού 3-1

Σε έναν ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο λόγω της χθεσινής βροχής, οι 28 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν έδωσαν και την…ψυχή τους, πιθανώς στο πιο ωραίο παιχνίδι της αγωνιστικής, με το κυρίως πιάτο να…σερβίρεται στο δεύτερο ημίχρονο.

Πριν το παιχνίδι βραβεύτηκε ο MVP της 1ης αγωνιστικής Λουμάνι Ρομάριο, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο του από τον Γιάννη Ζεϊμπέκη εκ μέρους της διοίκησης της ομάδας, θεσμός που το Imathia Sports Νews καθιερώνει πλέον για κάθε αγωνιστική στο πρωτάθλημα.

Ο γηπεδούχος Φίλιππος Μελίκης, λανσάροντας τις καινούριες φανέλες (θυμίζουν αρκετά του Ολυμπιακού Βόλου που φορούσε πέρσι κυρίως στα Ευρωπαϊκά ματς) ξεκίνησε με καθαρά επιθετικούς προσανατολισμούς, με σκοπό να πετύχει το γρήγορο γκολ και να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους.

Ο Εθνικός Κλειδιού από την άλλη, με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς και με πολυπρόσωπο κέντρο είχε ως στόχο να “μπλοκάρει” τα επιθετικά ατού των γηπεδούχων και να προσπαθήσει στις αντεπιθέσεις να πετύχει κάποιο γκολ.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς πολλές συγκινήσεις, με τον Φίλιππο να προσπαθεί να διασπάσει την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας του Χρήστου Τερζίδη, χωρίς όμως να καταφέρει το κάνει πράξη.

Στην επανάληψη έγινε ίσως το καλύτερο ημίχρονο στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήαμτος. Η αλλαγή του Παναγιώτη Βενιόπουλου στη θέση του Ρίσου στο 50′ ήταν η πλέον καθοριστική, καθώς ο 25χρονος επιθετικός πέτυχε δύο γκολ σε δύο λεπτά (52′-53′), αιφνιδιάζοντας στο έπακρο τους φιλοξενούμενους.

Και ενώ ο Εθνικός προσπάθησε να βγει στην επίθεση για να μειώσει το σκορ, ήρθε και πάλι ο Βενιόπουλος στο 65′ να τριπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Το μόνο που κατάφεραν οι “κυανόλευκοι” ήταν να μειώσουν το σκορ με ένα εκπληκτικό γκολ του Κωστόπουλου στο 80′, με ανάποδο ψαλίδι.

Πολύ καλή η διαιτησία του Βρέσκα, με βοηθούς τους Μελτζανίδη και Λιόλιο.

Συνθέσεις

Φίλιππος Μελίκης : Κουτσόπουλος, Καραγκιοζόπουλος, Αράπος, Τενεκετζή, Ντάμτσιος, Ρίσου (50′ Βενιόπουλος), Τεγούσης, Κακαγιάννης (78′ Περπερίδης), Μελιόπουλος, Ρομάριο, Πιτσάβας (50′ Ανδρίτσος).

Εθνικός Κλειδιού : Δημόπουλος, Καλυβιώτης Δ. (70′ Στογιάννης), Καϊμακαμίδης, Χαϊκάλης, Περηφανόπουλος, Κιρκιλιανίδης, Κεχαγιάς (55′ Ελευθερίου), Μπενίσκος, Βουλτσίδης (81′ Γιαννακός), Κωστόπουλος, Φιρινίδης.

Δηλώσεις προπονητών

Γιώργος Ντάμτσιος : “Δίκαιη η νίκη μας στο σημερινό παιχνίδι, είμασταν καλύτεροι και στα 90 λεπτά του αγώνα, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα όπως του Εθνικού. Το πρώτο 15λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου ήταν το σημείο του παιχνιδιού που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ μας και καταφέραμε να κάνουμε το “2 στα 2″ στο πρωτάθλημα. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι και τίποτα άλλο”.

Χρήστος Τερζίδης : “Σε γενικές γραμμές είμασταν αρκετά καλοί στο παιχνίδι μας και πετύχαμε να κρατήσουμε το “μηδέν” στην άμυνα για 50 λεπτά. Η καθίζηση όμως της ομάδας εκείνο το 5λεπτο που δεχτήκαμε τα δύο γκολ, στοίχισε πολύ και μοιραία το παιχνίδι πήρε άλλη μορφή. Εμείς πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα είχαμε ως στόχο από τα δύο πρώτα παιχνίδια να πάρουμε τέσσερις πόντους. Αυτή τη στιγμή έχουμε τρεις, όμως δεν χάθηκε τίποτα, προχωράμε μπροστά και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι Κυπέλλου την Τετάρτη”.

 

 

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected