Κατηγορίες
Γενικά

Απόλλων Καλαμαριάς – Οι πρώτες εκτιμήσεις για ενδεκάδα

Στην τελική φάση δείχνει να μπαίνει το “μοντάρισμα” των Ποντίων, που άλλωστε διατήρησαν αρκετά βασικά στελέχη από τον περσινό “σκελετό” (όπως οι Λεπτοκαρίδης, Καρατζιοβαλής, Παντελιάδης, Λιόνης, Σακκάς, Λουιζίδης, Βέντζιος, Παρμαξίδης). Η ομάδα του Ανδρέα Παντζιαρά έδειξε ομοιογένεια και αυτοματισμούς σε αρκετά φιλικά, όπως με Δόξα Δράμας, Αναγέννηση Επανομής, Καλλιθέα, Πυρσό Γρεβενών, Αιγινιακό και Κιλκισιακό.

Όσο πλησιάζουμε προς την επίσημη σέντρα στο πρωτάθλημα, ο τεχνικός του Απόλλωνα δείχνει να έχει παγιώσει τα αρχικά του πλάνα για την ενδεκάδα, τα οποία βεβαίως στην πορεία μπορούν να αλλάξουν, ανάλογα με την φόρμα του κάθε παίκτη, αλλά και την πληθώρα λύσεων που έχει στον πάγκο.

Πιο συγκεκριμένα, για τα… γάντια του βασικού τερματοφύλακα μεγάλο φαβορί δείχνει λόγω εμπειρίας και φέτος ο Δημήτρης Καρατζιοβαλής (φωτ), έχοντας δυο αξιόπιστα “μπακ απ”, τους Παναγιώτη Λόλα και Κώστα Κουμή. Για τα δυο άκρα της άμυνας υπάρχει μεγάλος συναγωνισμός και φαίνεται σε πρώτη φάση να κερδίζουν πόντους οι Θάνος Σακκάς (δεξιά) και Κώστας Αλμπάνης (αριστερά), έναντι των Βασίλη Πολιανίδη και Μίλτου Λιόνη αντίστοιχα.

Στο κέντρο της άμυνας δεσπόζει η παρουσία του… μπαρουτοκαπνισμένου, Φώτη Κισκαμπάνη, που έχει “κλειδώσει” τη μια θέση, με βάση τα όσα έδειξε και στην προετοιμασία. Επικρατέστερος παρτενέρ του δείχνει ο Μπάμπης Λουιζίδης, ενώ τη θέση διεκδικούν και οι Σάκης Βέντζιος και Κώστας Κώτσιας.

Υπεροπλία στο κέντρο…

Συνεχίζοντας στη μεσαία γραμμή, εκεί εντοπίζεται η μεγάλη δύναμη για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Για τις δυο θέσεις του “κόφτη”, φαβορί δείχνουν οι Κώστας Μανουσαρίδης (με πιο ανασταλτικά καθήκοντα) και Αντώνης Μανουσάκης (φωτ. πιο επιτελικός). Ο τελευταίος δικαίωσε την επιμονή του Παντζιαρά να τον φέρει από τον Πλατανιά, ξεχωρίζοντας στην προετοιμασία με την τεχνική και τα ασύλληπτα χτυπήματα φάουλ και καλύπτοντας επάξια το κενό του Γιώργου Μπιτέλη. Εναλλακτικές λύσεις για τη θέση λογίζονται ο έμπειρος Τριαντάφυλλος Παρμαξίδης και ο νεαρός Ημαθιώτης Γιάννης Καλαϊτζίδης.

Στην τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο παρατηρείται… συνωστισμός και τις τρεις θέσεις διεκδικούν ουσιαστικά πέντε παίκτες με πολλές αξιώσεις. Ο έμπειρος Σάββας Παντελιάδης για τον κεντρικό άξονα («δεκάρι»), ο Ηλίας Προβατίδης για αριστερά, ο… μπουκαδόρος, Γρηγόρης Πιτσόκος, για δεξιά, μαζί με δυο αξιόλογους νεαρούς, τους Αλέξη Πασιαλή (τεχνίτης και ταχύς μεσοεπιθετικός) και Τόλη Χαλιμπάκη (επίσης δημιουργεί πολλά ρήγματα και από τις δυο πτέρυγες).

Όσο για τη θέση του φουνταριστού επιθετικού, θα γίνει μεγάλη «μάχη» ανάμεσα στους Παύλο Λεπτοκαρίδη και Μάριο Κράββαρη. Αμφότεροι θα έχουν τις ευκαιρίες τους μέσα στη χρονιά, ενώ σε αρκετά ματς ενδέχεται να συνυπάρξουν (ειδικά εντός έδρας, είτε από την αρχή, είτε στην πορεία).

Αξιόπιστοι “μικροί”

Βεβαίως, κριτήριο για τις εκάστοτε επιλογές είναι η κάλυψη των τριών θέσεων των “μικρών” (κάτω των 21 ετών), που προβλέπει η σχετική προκήρυξη. Στη λίστα των… πιτσιρικάδων συναντάμε τους Λόλα, Πολιανίδη, Αλμπάνη, Βέντζιο, Καλαϊτζίδη, Πασιαλή και Χαλιμπάκη, ενώ σε δεύτερο πλάνο βρίσκονται και νεαροί που προωθήθηκαν από τη δεύτερη ομάδα, όπως οι Θεοχάρης Λουιζίδης, Μυλώσης, Κτιστόπουλος, Τσεμεκίδης, Ζαμπέτογλου κ.α. Παράγοντας που συνυπολογίζεται και παίζει σημαίνοντα ρόλο για κάθε ομάδα που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει, όπως οι “ροσονέρι”.

*mikriliga.org

 

 

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected