Κατηγορίες
Super League 1

Βέροια – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Super League πανηγύρισε η Βέροια, η οποία επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα χάρις σε τέρμα του Ολαϊτάν στο 65’.

Η “Βασίλισσα του Βορρά” εμφανίστηκε καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και κατάφερε να πάρει μια σημαντική βαθμολογική… ανάσα, φτάνοντας τους 4 βαθμούς. Αντίθετα, το συγκρότημα των Ιωαννίνων παρέμεινε για τέταρτο παιχνίδι μακριά από το τρίποντο και παρέμεινε στους δύο βαθμούς, υποχωρώντας στην 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στο πρώτο μέρος, η “Βασίλισσα” ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θέλησε να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα που θα της έδινε την ευκαιρία να προσεγγίσει πιο… ήρεμα τη συνέχεια της αναμέτρησης, ωστόσο, στο 6’ ο Ταμπάσης αντέδρασε σωστά σε σουτ του Μπαργκάν, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Ιωάννου έπιασε με τη μία το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στα επόμενα λεπτά, ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να ισορροπήσει την αναμέτρηση και μάλιστα στο 16’ έφτασε μία… ανάσα από το γκολ, όταν ο Ντε Βινσέντι βρήκε τον Γεωργίου, αυτός βρέθηκε απέναντι στον Καντιμοίρη, ωστόσο, ο πορτιέρο των «κυανέρυθρων» απέκρουσε.

Η… απάντηση της Βέροιας ήρθε εννέα λεπτά αργότερα, με τον Ολαϊτάν, ο οποίος εκτέλεσε το φάουλ, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει ανησυχία στον Ταμπάση. Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και οι δύο ομάδες έφτασαν χωρίς τέρματα στο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο… φουριόζοι και αναζήτησαν το γκολ, αλλά στο 48’ ο Καφές δεν κατάφερε να πιάσει… γεμάτα την κεφαλιά από κόρνερ του Γκιγέρμο και η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 51’ τα πάντα… πάγωσαν στο γήπεδο της Βέροιας, καθώς οι Μπάρμπας και Γεωργίου συγκρούστηκαν σε μία διεκδίκηση της μπάλας, ο αμυντικός της “Βασίλισσας” έμεινε στο έδαφος και χρειάστηκε η επέμβαση του ιατρικού τιμ των δύο ομάδων προκειμένου να επαναφέρουν τον ποδοσφαιριστή, καθώς του είχε γυρίσει η γλώσσα. Έπειτα από πέντε λεπτά προσπαθειών, ο δυναμικός άσος ξεπέρασε τον κίνδυνο και πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου με τον Ορέστες να παίρνει τη θέση του!

Μετά τη διακοπή η Βέροια ανέβασε… στροφές, πίεσε την εστία του ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο, δυσκολευόταν να βρει τους… διαδρόμους για τα καρέ του Ταμπάση. Τη… λύτρωση για τη “Βασίλισσα” έδωσε στο 65’ ο Ολαϊτάν, ο οποίος κατάφερε να πάρει το… ριμπάουντ από την προσπάθεια του Ιωάννου και νίκησε από κοντά τον Ταμπάση.

Όπως φαίνεται, το γκολ των γηπεδούχων αποδιοργάνωσε την ομάδα των Ιωαννίνων, η οποία δεν κατάφερε να απειλήσει σημαντικά την εστία του Καντιμοίρη, παρά μόνο στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Βίλα πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Τουμπάκαρης (Αθηνών), Γεωργαράκος (Αθηνών)

Βέροια : Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Κάλι, Μπάρμπας (Ορέστες 56′), Γεωργέας, Καλογέρης, Πέρεζ Μορένο (Κόστλι 78′), Καφές (Βεργώνης 74′), Ολαϊτάν, Μπάργκαν, Ιωάννου.

ΠΑΣ Γιάννινα : Ταμπάσης, Λίλα, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Πάντος, Τσουκαλάς (90+1′ Νικλησιώτης), Πατσατζόγλου (Ντάσιος 77′), Γεωργίου, Βίλα, Ντε Βινσέντι, Ίλιτς (Τζάνης 82′).

Σκόρερ: Ολαϊτάν 65′

Κίτρινες: Μπαργκάν 90+4′, Ολαϊτάν 90+7′ – Λίλα 24′, Γεωργίου 35′, Βίλα 63′, Τσουκαλάς 84′

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected