Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Διγενής Λακκώματος – Λευκάδια 1-2

Μία εντυπωσιακή εμφάνιση και δύο γκολ λόγω της εξαιρετικής…εναέριας λειτουργίας, πραγματοποίησαν χθες απόγευμα στο Λάκκωμα οι παίκτες των Λευκαδίων, νικώντας τον τοπικό Διγενή με 2-1. Το Imathia Sports News βρέθηκε εκεί και κατέγραψε τα πάντα!

Η αποστολή της ομάδας ξεκίνησε στις 13.30μμ από τα Λευκάδια και αφού πέρασε από τη Βέροια να παραλάβει τους παίκτες που διαμένουν στην πόλη, έφτασε στο Λάκκωμα Χαλκιδικής στις 15.30μμ. Παρόντες σχεδόν σύσσωμο το ΔΣ, ενώ από τους παίκτες απουσίαζαν οι Μαργιορίδης (κρίθηκε ανέτοιμος), Παπαδόπουλος (επισκέφθηκε γιατρό για ένα μικροπροόβλημα που αντιμετωπίζει) και ο Χαρατσίδης.

Το γήπεδο “Αβραάμ Παπαδόπουλος” (η επιγραφή δεσπόζει στην είσοδο του γηπέδου) βρίσκεται εντός του χωριού, σε μια όμορφη τοποθεσία, που εκτός από το γήπεδο ποδοσφαίρου, διαθέτει γήπεδα μπάσκετ, βόλει αλλά και γυμναστήρια, δείγμα της σωστής οργάνωσης και της οικονομικής διαχείρησης των ιθυνόντων.

Εκεί, πριν τον αγώνα, είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Στέφανο Μπορμπόκη για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα του και όχι μόνο. Τη συνέντευξη μπορείτε να τη διαβάσετε σε επόμενες αναρτήσεις.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μια μικρή καθυστέρηση (16.40μμ) και αυτό λόγω της μικρής διάρκειας προθέρμανσης, μετά από αίτημα των δύο ομάδων.

Ο Γιώργος Τυριακίδης επέλεξε την πεπατημένη, δείγμα του ότι κατά 80% έχει καταλήξει σε έναν βασικό κορμό για το πρωτάθλημα που ξεκινά στις 21/10. Με δύο αμυντικά χαφ (Μπρέγκου και Πετρίδη) αλλά και τα μπακ που ανεβαίνουν στην επίθεση (Κοτζαχρήστο και Πληκαδίτη, προσπάθησε να παίξει παιχνίδι κατοχής, πράγμα που κατάφερε στο παιχνίδι, βγάζοντας αυτοματισμούς αλλά και κρατώντας μπάλα με εξαιρετικό passing game. Στην επίθεση χρησιμοποίησε δύο φορ (Παπαστεργίου και Πέτγαζλη), οι οποίοι εναλάσσονταν στις θέσεις και μπέρδευαν τους αντίπαλους αμυντικούς.

Ο Στέφανος Μπορμπόκης επίσης με δύο αμυντικά χαφ και πολύ γρήγορους χαφ, θέλησε να μεταφέρει την πίεση στην αντίπαλη άμυνα, χωρίς όμως να τα καταφέρνει, αφού οι επιθέσεις που βγήκαν για την ομάδα του ήταν ελάχιστες. Σε κάποια σημεία του παιχνιδιού η ομάδα του Διγενή μας θύμισε έντονα την περσινή Ακαδημία Πλαταμώνα, πρωταθλήτρια του 3ου ομίλου, καθώς οι επιθετικοί και χαφ άλλαζαν συνεχώς θέση, με τους Παπαποστόλου και Στασινόπουλο να βρίσκονται πότε δεξιά και πότε αριστερά.

Στο πρώτο μέρος, τα Λευκάδια είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ξεκίνησαν επιθετικά και ήλεγξαν τον νευραλγικό χώρο του κέντρου, αποτρέποντας τις επιθέσεις των γηπεδούχων. Στο 12′ ο ΠΑΣ είχε δοκάρι με τον Συμπεθέρη, ο οποίος μετά από πάσα του Πληκαδίτη στο ύψος του πέναλτι, στάθηκε άτυχος στην πρώτη πολύ καλή φάση του αγώνα.

Στο 22′ ο Διγενής θα έχει την πρώτη του ευκαιρία, μετά από αδράνεια της άμυνας των “κυανόλευκων”. Ο Στασινόπουλος θα κάνει σέντρα από δεξιά, Πίτος και Μισαηλίδης δεν θα απομακρύνουν και ο Παπαποστόλου εξ επαφής και ενώ αιφνιδιάστηκε καθώς δεν την περίμενε, θα στείλει με κεφαλιά τη μπάλα λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μαλέσιου.

Στο 36′ ο Κύπριος Μανώλη για τους γηπεδούχους θα χριστεί σκόρερ, όταν και πάλι από αδράνεια της άμυνας, θα δεχτεί την πάσα δεξιά από τον Παπαποστόλου και με σουτ στην απέναντι γωνία θα νικήσει τον Μαλέσιο κάνοντας το 1-0, κόντρα στη ροή του αγώνα που ήθελε τα Λευκάδια να έχουν την πλήρη κατοχή.

Με το σκορ αυτό οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα και στην επανάληψη είδαμε το ίδιο σκηνικό, με τον ΠΑΣ όμως πλέον να είναι πιο αποτελεσματικός, ειδικά στο ψηλό παιχνίδι.

Στο 56′, μετά από φάουλ του Καλαϊτζίδη από αριστερά, ο Πίτος θα βρεθεί στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά θα ισοφαρίσει για την ομάδα του. Ο ΠΑΣ πλέον άρχισε να χτυπά στο αδύνατο όπως αποδείχτηκε σημείο του Διγενή, τα στημένα. Και σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα του Στέφανου Μπορμπόκη, θα έρθει και ο έτερος στόπερ Πασχώνης, στο 68′ και πάλι από φάουλ (του Μπρέγκου αυτή τη φορά), να πηδήξει πιο ψηλά από όλους και να κάνει το 1-2.

Στη συνέχεια, οι δύο προπονητές επιδόθηκαν σε πολλές αλλαγές, που έριξε το ρυθμό του παιχνιδιού και τα Λευκάδια προσπάθησαν με συνεχές passing game να κρατήσουν το σκορ και να παίξουν με αντεπιθέσεις. Ο Διγενής αύξησε την πίεση του και κατάφερε να βγάλει κάποιες φάσεις, με πιο σημαντική του Χρυσοχοϊδη στο 79′ όταν σε τετ-α-τετ με τον Γιαμτζίδη, δεν κατάφερε να τον νικήσει, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Συνθέσεις

Διγενής Λακκώματος : Ταχματζίδης (δανεικός από τον ΠΑΟΚ Κ17), Φοιτάς (πρώην παίκτης του Ηρακλή Κ20), Γεωργιάδης, Κατσόγλου (αγωνίστηκε στο παρελθόν με την Καλαμάτα στη Football League), Γερομανώλης (επίσης Καλαμάτα αλλά και Πανελευσινιακό στη Football League), Μανώλη (Κύπριος στην καταγωγή με συμμετοχές στην Εθνική Νέων της χώρας του), Δημητρακόπουλος, Στασινόπουλος, Γεωργίου, Κωστικίδης (ξεκίνησε από την Ακαδημία της Γκλάντμπαχ), Παπαποστόλου (γνωστός από τη θητεία του στον Ηρακλή). Αγωνίστηκαν και οι Σαρβανίδης, Χρυσοχοϊδης, Χατζηαναγνώστου, Πασσούδης, Σαραγιώτης, Παπαντωνίου, Ιατρίδης, Τσατίρης, Γιαλετζής, Μπίκας.

Λευκάδια : Μαλέσιος, Κοτζαχρήστος, Πληκαδίτης, Πίτος, Μισαηλίδης Μ., Μπρέγκου, Συμπεθέρης, Πετρίδης, Παπαστεργίου, Πέτγαζλης, Καλαϊτζίδης. Αγωνίστηκαν και οι Κωνσταντινόπουλος, Γιαμτζίδης, Κουβατσίδης, Τσάλμας, Πασχώνης, Ορδουλίδης, Ίντος, Λέσκας, Σπυριδωνίδης, Σιδηρόπουλος, Ξενίδης.

Δηλώσεις Γιώργου Τυριακίδη

“Η νίκη μας σήμερα και η εμφάνιση είναι πολύ σημαντική, απέναντι σε μια ομάδα που θεωρείται το φαβορί για τη πρώτη θέση στον 20 όμιλο. Στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού είχαμε την κατοχή, πολύ καλή επιθετική λειτουργία, passing game και καλή κυκλοφορία. Φυσικά υπάρχουν και αδυναμίες, κυρίως αμυντικά, τις οποίες όσο πιο γρήγορα τις βελτιώσουμε τόσο πιο έτοιμοι θα είμαστε στην έναρξη του πρωταθλήματος”.

Και συνέχισε λέγοντας : “Στο σημερινό παιχνίδι, όπως και στα τελευταία φιλικά, υπήρξαν κάποια “νεκρά” σημεία, τα οποία έχουμε τα περιθώρια να τα βελτιώσουμε και στις 21/10 θα είμαστε έτοιμοι για το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι από στημένες φάσεις, τις οποίες δουλεύουμε στις προπονήσεις με τα παιδιά και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε γιατί είμαστε μια ομάδα που μπορεί να τις εκμεταλλευτεί.”

Για το παιχνίδι με τον Πυρσό Γρεβενών είπε : “Η πρεμιέρα πάντα κρύβει παγίδες, ειδικά από τη στιγμή που σε έναν τόσο μικρό όμιλο όπως ο δικός μας, όλες οι ομάδες έχουν στόχους. Ο Πυρσός είναι μια ιστορική ομάδα, έμπειρη στην κατηγορία και θέλει προσοχή. Μπορεί να είναι ουσιαστικά μια καινούρια ομάδα φέτος, όμως θα πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει για να ξεκινήσουμε νικηφόρα τις υποχρεώσεις μας, γεγονός που θα μας δώσει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected