Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αχιλλέας Νεοκάστρου – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας 2-1

Νίκη μετά από δύο συνεχή στραβοπατήματα στο πρωτάθλημα και ήττα μετά από τέσσερις συνεχείς νίκες ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του τελικού αποτελέσματος για τους δύο αντιπάλους του σημερινού αγώνα.

Αχιλλέας Νεοκάστρου και ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας επιβεβαίωσαν τη φήμη τους και κατάφεραν και πρόσφεραν θέαμα στους 300 θεατές που βρέθηκαν στο Νεόκαστρο (πολλοί ήταν και οι φίλοι των φιλοξενούμενων), ενώ δεν έλλειψαν και τα σκληρά μαρκαρίσματα, με τον διαιτητή Μελτζανίδη να αφήνει σε ακρετές περιπτώσεις το σκληρό παιχνίδι.

Το ματς χαρακτηρίστηκε από το πάθος και των δύο ομάδων για την πρόκριση, με τους γηπεδούχους να έχουν αναγάγει το παιχνίδι σε ματς “ζωής ή θανάτου”, τόσο από πλευράς ψυχολογίας μετά τα ανεπιτυχή τελευταία αποτελέσματα, όσο και από πλευράς γοήτρου, αφού ένας αποκλεισμός από το θεσμό του Κυπέλλου θα έφερνε αναταράξεις στο “ασπρόμαυρο” στρατόπεδο.

Το παιχνίδι στα πρώτα 15 λεπτά ήταν ισορροπημένο, με τους δύο προπονητές να έχουν επιλέξει το ιδανικότερο γι’ αυτούς σχήμα στο παιχνίδι, όπως έκριναν οι ίδιοι. Ο προπονητής των γηπεδούχων Αντώνης Δακόπουλος επέλεξε το 3-5-2, ενώ ο συνάδελφος του Σάββας Αβετίδης το 4-4-1-1, έχοντας ως επιθετική αιχμή τον Γιώργο Κίτσα.

Το παιχνίδι λεπτό προς λεπτό

3′ Μακρινό σουτ του Κίτσα Λ.Δ., διώχνει σε κόρνερ ο Δαμιανίδης.

9′ Κίτρινη κάρτα στον Γιώργο Κίτσα.

29′ Πολύ ωραίο σουτ του Γιώργου Κίτσα από δεξιά, μπλοκάρει ο Δαμιανίδης.

31′ Ο Καφές παίζει το “ένα-δύο” με τον Σαμψωνίδη, ο πρώτος θα σουτάρει από το ύψος του πέναλτι άουτ.

32′ Σουτ του Καφέ αποκρούει δύσκολα ο Θεοδώρου σε κόρνερ.

41′ Σουτ και πάλι του Δημήτρη Καφέ και πάλι ο Θεοδώρου θα δηλώσει “παρόν” και θα διώξει σε κόρνερ.

42′ Εκτέλεση του κόρνερ από τον Σαμψωνίδη, κεφαλιά του Βαλδήρ αποκρούει ο Θεοδώρου.

46′ Δύο αλλαγές μία για κάθε ομάδα : ο Τοπαλίδης θα περάσει στη θέση του Μηλιώτη και ο Τόλιος θα περάσει στη θέση του Δημήτρη Κίτσα.

47′ Κίτρινη κάρτα στον Γιώργο Μπουκλά.

48′ ΓΚΟΛ! Απευθείας φάουλ από δεξιά του Παναγιώτη Παπαδόπουλου, ο Θεοδώρου με υπερένταση θα ακουμπήσει με τα ακροδάκτυλα, η μπάλα θα βρει στο δοκάρι και θα καταλήξει στα δίχτυα (1-0).

55′ ΓΚΟΛ! Σέντρα από αριστερά του Ξαφέτη, στην κίνησηο Λαμπριανίδης από το ύψος της περιοχής του ΠΑΟΚ, η μπάλα στη δεξιά γωνία του Θεοδώρου (2-0).

57′ Δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, ο Μαρτσέλος θα περάσει κάτω από τα δοκάρια στη θέση του Θεοδώρου.

58′ Αποβολή στον απόντα από τη σύνθεση του Αχιλλέα Γιάννη Μαντζιαρίδη από τον διαιτητή Μελτζανίδη για διαμαρτυρία.

59′ Απίστευτο γκολ από τον Γιώργο Κίτσα, ο οποίος σχεδόν από το κόρνερ θα σουτάρει δυνατά και θα αφήσει “άγαλμα” τον Δαμιανίδη και θα πάει στο “παραθυράκι” της εστίας.

60′ Κίτρινη κάρτα στον Χαρισούδη.

70′ Τρίτη αλλαγή για τους φιλοξενούμενους ο Σπύρος Κίτσας στη θέση του Αλέξη Μπουκλά.

73′ Ο Γιώργος Κίτσας κερδίζει φάουλ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Το φάουλ εκτελεί ο Βαλάντης Κίτσας, η μπάλα πάνω στο τοίχος και κόρνερ.

78′ Αποβολή στον Τόλιο, με απευθείας κόκκινη.

79′ Κίτρινη κάρτα στον Δαμιανίδη για καθυστέρηση στο χτύπημα του ελεύθερου.

85′ Αλλαγή για τον Αχιλλέα, ο Αλέξης Παπαδόπουλος στη θέση του Παναγιώτη.

86′ Κίτρινη κάρτα στον Βαλάντη Κίτσα.

87′ Σέντρα του Σαμψωνίδη από δεξιά, ο Καφές θα πιάσει την κεφαλιά από καλή θέση, η μπάλα άουτ.

89′ Αποβολή του Νίκου Τζέπη για διαμαρτυρία, που βρισκόταν μπροστά από τα αποδυτήρια.

90′ Τετ-α-τετ του Καφέ, αποκρούει ο Μαρτσέλος.

90+1′ Αλλαγή για το Νεόκαστρο, ο Μοσχόπουλος στη θέση του Καφέ.

Ο Αχιλλέας κατάφερε να πάρει μια νίκη με αρκετά καλή απόδοση, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Η μεταφορά του Τζεϊρανίδη στα στόπερ και το πολυπρόσωπο κέντρο φαίνεται να λειτούργησε ευεργετικά για τους “ασπρόμαυρους”, οι οποίοι έβγαλαν αρκετές φάσεις στα αντίπαλα καρέ, ενώ ευτύχησαν να έχουν σε πολύ καλή μέρα τα πλάγια μπακ.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε και σήμερα ότι είναι μια ομάδα ποιοτική, σκληροτράχηλη και ομοιογενείς. Σε αρκετά σημεία του αγώνα έδειχνε ότι μπορούσε να γίνει απειλητική ανά πάσα στιγμή, ενώ ανεξήγητα στο 20λεπτο γύρισε πίσω, δίνοντας χώρο στους γηπεδούχους. Οι “ασπρόμαυροι” της Αλεξάνδρειας ρίχνουν πλέον το βάρος στο πρωτάθλημα, εκεί όπου μετράνε ήδη 4 νίκες στα 5 ματς.

Διαιτητής της συνάντησης ο Μελτζανίδης, με βοηθούς τους Κωστούλη και Τσιούπρο.

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νεοκάστρου : Δαμιανίδης, Χαραλαμπίδης, Μηλιώτης (46′ Τοπαλίδης), Βαλδήρ, Τζεϊρανίδης, Τσέος, Λαμπριανίδης, Σαμψωνίδης, Καφές (90+1′ Μοσχόπουλος), Παπαδόπουλος Π. (85′ Παπαδόπουλος Α.), Ξαφέτης.

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Θεοδώρου (57′ Μαρτσέλος), Μπουκλάς Α. (70′ Κίτσας Σ.), Μπουκλάς Γ., Κίτσας Λ.Δ., Κίτσας Λ.Π., Κίτσας Δ. (46′ Τόλιος), Λαδάς Τζέπης Γ., Κίτσας Β., Χαρισούδης, Κίτσας Γ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected