Κατηγορίες

Λευκάδια – ΑΕ Χαρίεσσα 1-0

Ένα τοπικό ντέρμπι από τα…παλιά παρακολούθησαν οι θεατές που βρέθηκαν το απόγευμα στο γήπεδο των Λευκαδίων, ανάμεσα στον ΠΑΣ και στην ΑΕ Χαρίεσσας.

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας, δέκα μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, αντιμετώπισαν μία ομάδα από τις πρωταγωνίστριες στη φετινή Α1, πολύ συμπαγής και δυσκολοκατάβλητη.

Από το πρώτο λεπτό οι “κυανόλευκοι” πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησαν με το γνωστό passing game, που έχουν δουλέψει πολύ στην προετοιμασία, να διασπάσουν την πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη των φιλοξενούμενων, χωρίς όμως να μετουσιώνουν σε γκολ τις ευκαιρίες που τους δημιουργήθηκαν.

Γρήγορα όμως φάνηκε σε μεγάλο βαθμό το σφίξιμο από την προετοιμασία, με τους παίκτες σε πολλές περιπτώσεις να μην έχουν καθαρό μυαλό και να προβαίνουν σε αρκετά λάθη. Προσπάθησαν από στημένες φάσεις, στις οποίες και έχουν υπεροπλία λόγω των ψηλών στόπερ και επιθετικών που διαθέτει, όμως και πάλι δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ, που θα άλλαζε την εικόνα του ματς.

Στον αντίποδα, η ΑΕ Χαρίεσσας απέδειξε και πάλι ότι αμυντικά έχει δουλέψει πολύ φέτος και η ποιότητα που διαθέτει στα χαφ, απελευθερώνει την πίεση από την άμυνα και βγαίνουν αρκετές επικίνδυνες κόντρα επιθέσεις. Σε μία από αυτές, στο 38′ παραλίγο ο Τόσκα να χριστεί σκόρερ για την ομάδα του, όμως ο Κωνσταντινόπουλος είπε “όχι” στον μέσο της ΑΕΧ.

Στην επανάληψη τα Λευκάδια προσπάθησαν από την αρχή να πιέσουν για το γκολ, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Εντυπωσιακός και σήμερα ο Αντιφάκος για τους φιλοξενούμενους, ο οποίος σταμάτησε ουκ ολίγες φορές τους επιθετικούς των Λευκαδίων. Οι παίκτες του Δημήτρη Χαλκιά άρχισαν να πιστεύουν στην έκπληξη, όμως στο 66′, μετά από σέντρα του Τσάλμα από δεξιά, η μπάλα θα βρει στο χέρι του Κανδηλίδη, ο διαιτητής ήταν κοντά στη φάση καιθα δείξει την εσχάτη των ποινών.

Στη φάση αυτή οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, υποστηρίζοντας πως ήταν ακούσιο και δεν υπήρξε παράβαση. Το πέναλτι θα αναλάβει να εκτελέσει ο Συμπεθέρης και θα δώσει το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Η συνέχεια ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα, καθώς το δεύτερο γκολ που αναζητούσαν οι γηπεδούχοι δεν ερχόταν και οι “κιτρινόμαυροι” ρίσκαραν για την ισοφάριση, χωρίς όμως να καταφέρουν να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ.

Ο ΠΑΣ συνεχίζει στο Κύπελλο, θεσμός ο οποίος όπως μας έχει δηλώσει επανειλλημένα ο Γιώργος Τυριακίδης, αποτελεί στόχο της ομάδας. Η σημερινή απόδοση ήταν μέτρια, οι επιθετική της ομάδας ήταν σε κακή μέρα και έγιναν πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου. Απομένουν δέκα μέρες μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος και το φιλικό της Κυριακής με τον Διγενή Λακκώματος στα Λευκάδια αποτελεί την πρόβα τζενεράλε για την πρεμιέρα.

Η ΑΕ Χαρίεσσας απέδειξε και πάλι ότι είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα, με αρκετή ποιότητα και ταχύτητα στο παιχνίδι της. Σήμερα, υπό προυποθέσεις, θα μπορούσε να κάνει τη…ζημιά, όμως οι αντεπιθέσεις της ομάδας δεν καρποφόρησαν. Συνεχίζει πλέον στο πρωτάθλημα, εκεί όπου βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 12 βαθμούς.

Συνθέσεις

Λευκάδια : Κωνσταντινόπουλος, Κοτζαχρήστος, Πληκαδίτης, Πασχώνης, Πίτος, Μπρέγκου, Καλαϊτζίδης, Συμπεθέρης, Παπαστεργίου (60′ Τσάλμας), Πετρίδης (88′ Σπυριδωνίδης), Πέτγαζλης (70′ Μισαηλίδης Π.).

ΑΕ Χαρίεσσας : Αντιφάκος, Συμεωνίδης, Δραγουμάνος, Θεοδωρόπουλος, Τσίπης, Κανδηλίδης, Τόσκα, Φωτιάδης, Διτσόλας (70′ Χαλκιάς), Τριανταφυλλίδης, Καρασαρίδης Δ.

φωτ. από το group των Λευκαδίων στο facebook

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected