Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Θύελλα Στενήμαχου – Εθνικός Κλειδιού 0-1

Το πρώτο ντέρμπι νεοφώτιστων στο φετινό πρωτάθλημα…βάφτηκε μπλε! Ο Εθνικός Κλειδιού πέρασε νικηφόρα χθες το απόγευμα από το γήπεδο του Στενήμαχου, κερδίζοντας με 1-0 την τοπική Θύελλα και έφτασε τους 13 βαθμούς. Αντίθετα, η ομάδα του Γιάννη Γιάννου παρέμεινε στα χαμηλά…πατώματα του βαθμολογικού πίνακα, με 5 βαθμούς, έχοντας τη δεύτερη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος με 19 γκολ.

Μετά τον αγώνα, προς έκπληξη πολλών, παραιτήθηκε ο προπονητής του Εθνικού Κλειδιού Χρήστος Τερζίδης, ο οποίος μίλησε στο Imathia Sports News και στον Αργύρη Τσιγγενόπουλο, δήλωση την οποία θα παραθέσουμε σε επόμενη ανάρτηση και θα προκαλέσει αίσθηση…

Το παιχνίδι ήταν εκ προοιμίου αμφίρροπο, με τον Εθνικό να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα κυρίως λόγω της μέχρι τώρα πορείας του. Από την αρχή του αγώνα, οι “κυανόλευκοι” προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και ως ένα σημείο τα κατάφεραν, καθώς στο πρώτο ημίχρονο έφτασαν 3-4 φορές κοντά στο γκολ, που ίσως θα άλλαζε την εικόνα του παιχνιδιού.

Στο 20′ ο Κωστόπουλος αρχικά και στο 25′ ο Καϊμακαμίδης θα χάσουν πολύ καλές ευκαιρίες για τον Εθνικό, με τον δεύτερο να μην πασάρει δεξιά στον αμαρκάριστο Φιρινίδη και να επιχειρεί σουτ το οποίο θα περάσει άουτ. Στο 37′ ο Φιρινίδης θα πασάρει παράλληλα στον Βουλτσίδη, ο οποίος από πλεονεκτική θέση θα σουτάρει άουτ.

Το ημίχρονο θα κλείσει με μία εντυπωσιακή απόκρουση του Γιάννη Θεοδωρίδη, ο οποίος εκτινάχθηκε στη γωνία και έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Δημήτρη Καλυβιώτη.

Η εικόνα του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο παρέμεινε ίδια, με τη Θύελλα πλέον να ρισκάρει περισσότερο, αφού η ανάγκη για νίκη ήταν επιτακτική και ο προπονητής της ομάδας πέρασε τον επιθετικογενή Αγγελίδη στη θέση του Παπαλεξίου.

Οι φιλοξενούμενοι δεν κλείστηκαν, κυνήγησαν το γκολ και στο 66′ ο Κιρκιλιανίδης θα χάσει μια πολύ καλή ευκαιρία, το σουτ του οποίου θα περάσει άουτ. Στο 79′ η Θύελλα θα χάσει την καλύτερη της ευκαιρία στον αγώνα με τον Κυριάκο Γίδαρη, ο οποίος σε τετ-α-τετ με τον Δημόπουλο δεν θα καταφέρει να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Δύο λεπτά αργότερα θα έρθει η…λύτρωση για τον Εθνικό, με τον Τοπούζη να χρίζεται σκόρερ και ταυτόχρονα…ήρωας για την ομάδα του. Στα τελευταία 10 λεπτά του αγώνα δεν σημείωθηκε κάτι ουσιαστικό και το σφύριγμα της λήξης του διαιτητή κ.  Καραγκιζόπουλου θα βρει τους φιλοξενούμενους να φεύγουν νικητές από την έδρα της Θύελλας και ακόμα πιο κοντά στον στόχο της γρήγορης σωτηρίας.

Η Θύελλα θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν για να πετύχει τον στόχο της που δεν είναι άλλος από την παραμονή στην Α1. Υπάρχει δεδομένη ποιότητα στην ομάδα και κάποια στιγμή θα έρθουν και τα αποτελέσματα.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ.Καραγκιζόπουλος, με βοηθούς τους Μαυρόπουλο και Χατζαρίδη.

Θύελλα Στενημάχου : Θεοδωρίδης, Παπαλεξίου (46′ Αγγελίδης), Γκατζίδης, Καρατζάς (80′ Χατζηρόζης), Σταμάτης Α., Κώτελης, Σταμάτης Θ., Γιάννου, Γίδαρης Κ., Αδαμίδης, Γίδαρης Δ.

Εθνικός Κλειδιού : Δημόπουλος, Τοπούζης, Παρασχόπουλος (59′ Κεχαγιάς), Χαϊκάλης, Καλυβιώτης Δ., Κιρκιλιανίδης, Φιρινίδης, Μπενίσκος (46′ Καλυβιώτης Α.), Κωστόπουλος (84′ Περηφανόπουλος), Βουλτσίδης, Καϊμακαμίδης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected