Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Φίλιππος Μελίκης – Αχιλλέας Νάουσας 2-1

Συνεχίζει τη πορεία πρωταθλητισμού ο Φίλιππος Μελίκης, αφού μετά το…διάλλειμα της προηγούμενης αγωνιστικής με την ισοπαλία στην Καψόχωρα, επανήλθε στις νίκες με αντίπαλο τον Αχιλλέα Νάουσας. Η νίκη αποκτά διπλή σημασία, καθώς εκτός από τους τρεις βαθμούς και την παραμονή στην πρώτη θέση, επήλθε απέναντι σε έναν αντίπαλο που προερχόταν από μεγάλη νίκη με τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας.

Η ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου, ο οποίος δεν αγωνίστηκε λόγω της κόκκινης κάρτας την προηγούμενη αγωνιστική, έπαιξε το γνωστό παιχνίδι κυριαρχίας, με τους παίκτες να έχουν συνολικά πολύ καλή απόδοση και θα μπορούσαν νε πετύχουν πιο άνετη νίκη.

Ο Αχιλλέας του Βασίλη Κουρογεωργάκη, με απόντα τον Τουμαρά λόγω τιμωρίας, προσπάθησε με σφιχτή άμυνα και με πίεση στα αντίπαλα χαφ να κρατήσει μακριά την πίεση μακριά από τα καρέ του Κασαπίδη. Μια στημένη φάση όμως στο 38′ θα γίνει η αιτία να μπουν οι “κυανόλευκοι” πίσω στο σκορ. Ο Τεγούσης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Τενεκετζή θα προλάβει την έξοδο του Κασαπίδη, η κεφαλιά του όμως θα βρει το δοκάρι και στην επαναφορά ο Αράπος με κεφαλιά εξ επαφής θα κάνει το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των φιλάθλων που βρέθηκαν στο γήπεδο της Μελίκης.

Η ανάπαυλα θα βρει τους “ερυθρόλευκους” μπροστά στο σκορ και τον Αχιλλέα να είναι πλέον αναγκασμένος να βγει μπροστά για να ισοφαρίσει. Με το ξεκίνημα οι φιλοξενούμενοι θα βγουν στην επίθεση και θα πιέσουν τους γηπεδούχους, χωρίς όμως να είναι αποτελεσματικοί. Ο Φίλιππος, ο οποίος δεν έχασε την κατοχή μπάλας σε κανένα σημείο του αγώνα, απώλεσε άλλες δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Πιτσάβα και Μελιόπουλο, μέχρι το 79′ όταν ο δεύτερος θα διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, φτάνοντας τα 10 γκολ στο πρωτάθλημα (3ος στον πίνακα των σκόρερς).

Το γκολ αυτό ουσιαστικά έκρινε τη συνέχεια της συνάντησης, με τους παίκτες του Αχιλλέα να απογοητεύονται από την εξέλιξη και να καταθέτουν τα όπλα. Το γκολ της τιμής θα πετύχει στο 90+2′ ο Αδάμ Βλαχοδήμος, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Ο Φίλιππος Μελίκης έφτασε τις 7 νίκες στο πρωτάθλημα και διαθέτει την καλύτερη άμυνα (μαζί με τον Αχιλλέα Νεοκάστρου) με 5 γκολ παθητικό. Οι παίκτες του Γιώργου Ντάμτσιου έχουν προσαρμοστεί ιδανικά στο σύστημα που έχει επιλέξει ο προπονητής και σε συνάρτηση με την ταχύτητα που είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα των χαφ και των επιθετικών, δημιουργούν ένα κράμα αποτελεσματικότητας και παραγωγής φάσεων για τους “ερυθρόλευκους”.

Ο Αχιλλέας Νάουσας από την άλλη πλευρά παρουσιάζει φέτος πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του. Μετά τη μεγάλη νίκη με τον ΠΑΟΚ την προηγούμενη αγωνιστική έρχεται η ήττα με μέτρια απόδοση και σίγουρα αυτό προβληματίζει σε μεγάλο βαθμό όλους στην ομάδα.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ.Παρασίου, με βοηθούς τους Ασβεστάρα και Κωστούλα.

Δήλωση Γιώργου Ντάμτσιου

“Θεωρώ απόλυτα δίκαιη τη νίκη. Αυτό που μας προβλημάτισε ήταν ότι δεν καταφέραμε να τελειώσουμε έτσι όπως θέλαμε εμείς το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στα παιδιά, αυτό που μετρά είναι ότι παραμένουμε στην πρώτη θέση και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο Βρυσάκι.”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected