Κατηγορίες
Αθλήματα - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ορμή Λουξ – Έφτασε στα Σκόπια

Μετά από ταξίδι 11 ωρών από την Αθήνα -μόλις ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση με τον Kiparissis ΓΑΣ Καματερού- η αποστολή της Ορμής Λούξ έφθασε στα Σκόπια. Η ομάδα της Πάτρας θα δώσει δύο πολύ δύσκολους αγώνες αύριο και μεθαύριο στις 17:00 στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ κόντρα στην Βαρντάρ.

Πρόκειται για μια από τις ανερχόμενες υπερδυνάμεις του ευρωπαϊκού χάντμπολ, έχοντας στο πλευρό της Ρώσους χορηγούς με 14 ξένες παίκτριες στο ρόστερ της! Από αυτές οι 10 είναι Ρωσίδες -μεταξύ αυτών και η τερματοφύλακας Νιγκίνα Σαϊντοβα, γνωστή από την τετραετή θητεία της στην Αναγέννηση Άρτας- οι 3 Σέρβες, ενώ υπάρχει και μία αθλήτρια από το Μαυροβούνιο.

Στην πλειοψηφία τους είναι παίκτριες παγκοσμίου επιπέδου, όπως οι Σαϊντοβα, Σούσλινα και οι αδερφές Βινογράντοβα, οι οποίες έχουν αγωνιστεί στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου και κατακτήσει επίσης πολλά ευρωπαϊκά τρόπαια. Το πλάνο των Ρώσων επενδυτών είναι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, η ομάδα να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ και ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής έχουν φανεί, αφού η Βαρντάρ πλέον διεκδικεί με αξιώσεις το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της, σπάζοντας την κυριαρχία της Μέταλουργκ, η οποία το κατακτά τα τελευταία 3 χρόνια, ενώ τα προηγούμενα 17 ανήκουν στην ιστορική Κόμεταλ, η οποία πλέον δεν υφίσταται.

Η Βαρντάρ βρίσκεται στην 1η θέση του πρωταθλήματος της ΠΓΔΜ με 19 βαθμούς. Έχοντας 6 νίκες και 1 ισοπαλία, την οποία απέσπασε από την Μέταλουργκ. Έδρα της είναι το φημισμένο “Μπόρις Τραικόφσκι”, χωρητικότητας 6.000 θεατών, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2008 και πήρε το όνομα του από τον 2ο Πρόεδρο της χώρας, ο οποίος σκοτώθηκε σε ηλικία 47 ετών, το 2004, όταν το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε συνετρίβη στο Μόσταρ της Βοσνίας.

“Να μας βοηθήσουν για την συνέχεια της σεζόν”

Η πλέι μέικερ της Ορμής Λούξ, Τάνια Πένεφ, επεσήμανε για αυτά τα δύο παιχνίδια: “Η Βαρντάρ είναι το φαβορί. Ξέρουμε ότι έχει αποκτήσει πολύ μεγάλες αθλήτριες. Εμείς ήρθαμε να κάνουμε δύο αξιοπρεπείς εμφανίσεις και να τα δώσουμε όλα, ελπίζοντας αυτά τα ματς να μας βοηθήσουν στην συνέχεια του πρωταθλήματος”.

Από την πλευρά της η αρχηγός της ομάδας Άννα Στράτου είπε: “Αντιμετωπίζουμε μία πολύ ισχυρή ομάδα. Πρέπει να κάνουμε λίγα λάθη, διότι σε αυτά τα ματς τα λάθη πληρώνονται ακριβά. Έχουμε ένα δύσκολο διήμερο μπροστά μας. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε από τα παιχνίδια ότι καλύτερο μπορούμε”.

*handball.org.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected