Κατηγορίες
Football League

Απόλλων Σμύρνης – Καβάλα (1-0) Βασικοί Γελαδάρης, Μαραγκός

Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με «συγκάτοικο» τον Εθνικό Γαζώρου, παρέμεινε ο Απόλλων Σμύρνης, καθώς επιβλήθηκε 1-0 της Καβάλας, στην αναμέτρηση που «έκλεισε» την εμβόλιμη 10η αγωνιστική της Football League.

«Χρυσός» σκόρερ για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» ήταν ο Χιντζίδης στο 25’ και στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι ήλεγξαν πλήρως την αναμέτρηση και πήραν ένα σημαντικό «τρίποντο» στην προσπάθεια που κάνουν για την άνοδο. Από την άλλη, οι «Αργοναύτες» έμειναν για τρίτο παιχνίδι μακριά από τη νίκη και βρίσκονται στην 14η θέση με 12 βαθμούς.

Δυναμικό… μπάσιμο των γηπεδούχων

Το «συγκρότημα» του Αλέκου Βοσνιάδη ήταν αυτό που «πατούσε» καλύτερα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και απείλησε μόλις στο 2’ με το απ’ ευθείας φάουλ του Χιντζίδη, αλλά ο Αποστολίδης έδιωξε σε κόρνερ και από την εκτέλεση, ο Καμαρά στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Η… απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 11’ όταν ο Μπρατσιάνι έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο ΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Μοκακέ πέρασε και τον Κοττάρα, ο οποίος έκανε άστοχη έξοδο, σούταρε, αλλά ο Ιασωνίδης με αυτοθυσία έδιωξε σε κόρνερ, σε μία φάση που ο αμυντικός του Απόλλωνα χτύπησε στο δοκάρι και αναγκάστηκε να αποχωρήσει δίνοντας τη θέση του στον Κυργιά.

Από την στιγμή που οι «Αργοναύτες» δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν… πλήρωσαν τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου, καθώς στο 25’ ο Χιντζίδης με σουτ από τα αριστερά, έπειτα από λάθος έξοδο του Αποστολίδη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων, γράφοντας το 1-0.

Μάλιστα, δέκα λεπτά αργότερα και πάλι οι γηπεδούχοι έφτασαν με αξιώσεις στα καρέ της Καβάλας, αλλά το σουτ του Διαμάντη από τα αριστερά, πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αποστολίδη.

Στην συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για την ισοφάριση και στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους έχασαν σημαντική ευκαιρία για να κάνουν το 1-1, όταν ο Μοκακέ έκανε την ατομική ενέργεια, πέρασε… όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά το πλασέ που έκανε χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Κοττάρα και κατέληξε άουτ.

Φλύαρη υπεροχή για Καβάλα

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με την Καβάλα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά να δυσκολεύεται να βρει τον… δρόμο προς την εστία του Κοττάρα. Στο 59’ ο Χλωρός έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 62’ ο Απόλλων έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, καθώς το σουτ του Τσιλιγκίρη πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αποστολίδη.

Στα επόμενα λεπτά, οι Μακεδόνες προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, ωστόσο, στο 88’ η κεφαλιά του Οξύζογλου πέρασε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοττάρα, με τον Απόλλωνα να παίρνει το «τρίποντο» που τον διατήρησε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Απόλλων Σμύρνης : Κοτταράς, Κωνστανίνου, Χιντζίδης (46’ Κρουσταλέλης), Δεληζήσης, Ιασωνίδης (18’ λ.τρ. Κυργιάς), Τσεμπερίδης, Καμαρά , Τσιλιγκίρης, Διαμάντης, Κατσίκης (71’ Μανιάς), Καραμαλίκης.

Καβάλα : Αποστολίδης, Γελαδάρης, Παγώνης, Τριποτσέρης, Μαραγκός, Ενσαλίβα, Μοκάκε (84’ Οξύζογλου), Ντιέ, Χλωρός, Ντος Σάντος (54’ Ποσίκνοβιτς), Μπρατσιάνι (75’ Ντόσης).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected