Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Θύελλα Στενημάχου – ΑΕ Χαρίεσσας 1-1

CIMG7292Το τοπικό ντέρμπι της ευρύτερης περιοχής της Νάουσας, δεν είχε νικητή. Θύελλα και ΑΕ Χαρίεσσας μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις, σε έναν αγωνιστικό χώρο με πολλές παγίδες και το κρύο να αποτρέπει τους φίλους και των δύο ομάδων να παρευρεθούν στο γήπεδο του Στενήμαχου.

Οι γηπεδούχοι κάλλιστα θα μπορούσαν να τα βάλουν με την…τύχη τους, η οποία ομολογουμένως φέτος τους έχει γυρίσει την πλάτη. Μετά την επίτευξη του τέρματος στο 57’, ήλεγχαν το παιχνίδι, όμως ένα εντυπωσιακό γκολ των φιλοξενούμενων στο 83’ (με δύο πάσες από τον τερματοφύλακα!) έφερε το ματς στα ίσια και στέρησε άλλους δύο βαθμούς στους «ερυθρόλευκους», στη προσπάθεια που κάνουν φέτος να διατηρηθούν στην κατηγορία.

Η αναμέτρηση είχε δύο όψεις, καθώς στο μεν πρώτο ημίχρονο παίχτηκε παιχνίδι κέντρου, με πολλές και δυνατές μονομαχίες, στο δε δεύτερο είχε ουσία, με τις δύο ομάδες να σκοράρουν από ένα γκολ και να χάνουν ευκαιρίες για περισσότερα.

Η Θύελλα προσπάθησε από την αρχή να ελέγξει τον ρυθμό και να προσπαθήσει να κλείσει τα ατού των «κιτρινόμαυρων». Οι παίκτες του Γιάννη Γιάννου έπαιξαν με πάθος και κατάφεραν να βγουν αρκετές φορές στην επίθεση, απειλώντας σε δύο-τρεις περιπτώσεις την εστία του Αντιφάκου. Το βαρύ τερέν όμως αποτέλεσε τον ανασταλτικό παράγοντα και για τις δύο ομάδες, ενώ οι «παγίδες» που υπήρχαν σε σημεία μπροστά από τους δύο πάγκους, δυσκόλευε τις προσπάθειες και των 22 ποδοσφαιριστών.

Οι παίκτες του Δημήτρη Χαλκιά (αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο) δεν έπιασαν την απόδοση προηγούμενων αγώνων, όμως αγωνίστηκαν με πάθος και στο τέλος παραλίγο να φύγουν με τους 3 βαθμούς της νίκης, αλλά ο Γιάννης Θεοδωρίδης απέκρουσε εντυπωσιακά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βασίλη Καρασαρίδη.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 57’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιάννου από τα αριστερά και ενώ αρχικά φάνηκε πως βρίσκει τη μπάλα σε αμυντικό της ΑΕΧ, όμως στο βίντεο του Imathia Sports News, που βρέθηκε και σε αυτό το γήπεδο της Α1, φαίνεται πως η μπάλα πάει απευθείας στα δίχτυα του Αντιφάκου.

Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» με ξεκάθαρο στόχο να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ οπισθοχώρησαν και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι ανέβασαν την απόδοση τους και έφτασαν με αξιώσεις στα καρέ του Θεοδωρίδη.

Στο 83΄ θα γίνει η φάση του αγώνα. Ο Αντιφάκος θα μπλοκάρει τη μπάλα μετά από λάθος γέμισμα του Κυριάκου Γίδαρη και θα δώσει συνέχεια στον αγώνα με βολέ. Η μπάλα θα φτάσει στα πλάγια και ο Δημήτρης Καρασαρίδης με τη «μία» θα βρει τον Βασίλη Καρασαρίδη, ο οποίος θα κατεβάσει τη μπάλα μέσα στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ θα ισοφαρίσει για την ομάδα του. Ένα γκολ που προήλθε με δύο μόλις πάσες από τον τερματοφύλακα και την άμυνα της Θύελλας να μην μπορεί να αντιδράσει.

Η ισοπαλία είναι ένα αποτέλεσμα που δεν βολεύει καθόλου τους γηπεδούχους, οι οποίοι ήθελαν πάση θυσία τη νίκη για να περάσουν Μέση και Καψόχωρα στον βαθμολογικό πίνακα και να πάρουν μια προσωρινή…ανάσα στην τιτάνια προσπάθεια για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Για την ΑΕΧ η ισοπαλία αυτή τους διατηρεί στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, ενώ πέρασε στην 4η λόγω της ήττας του ΠΑΟΚ από το Νεόκαστρο. Η ομάδα του Δημήτρη Χαλκιά παρέμεινε για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι αήττητη και ακολουθεί ένα «βατό» πρόγραμμα που τους επιτρέπει να συγκεντρώσουν περισσότερους βαθμούς.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Μαντάκης, με βοηθούς τους κ. Αργυρίου και Τρέβλα.

Συνθέσεις

Θύελλα Στενημάχου : Θεοδωρίδης, Σταμάτης Α., Γκατζίδης, Κώτελης, Αδαμίδης, Γίδαρης Δ., Σταμάτης Θ., Γιάννου, Παπαλεξίου, Γίδαρης Κ., Ματάτης.

ΑΕ Χαρίεσσας : Αντιφάκος, Τσίπης, Ιωαννίδης (70’ Φωτιάδης), Θεοδωρόπουλος, Δραγουμάνος, Χαλκιάς (46’ Κανδηλίδης), Δάγγας, Συμεωνίδης, Καρασαρίδης Δ., Καρασαρίδης Β., Τριανταφυλλίδης (82’ Χουδαβερδόγλου).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected