Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Αχιλλέας Νεοκάστρου 0-2

Την πιο μεγάλη και πιο σημαντική νίκη του μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Αχιλλέας Νεοκάστρου, επικρατώντας του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας στο Βρυσάκι με 2-0. Η ομάδα του Αντώνη Δακόπουλου έπαιξε έξυπνα, έδωσε χώρο στον αντίπαλο και «χτύπησε» στις αντεπιθέσεις, ενώ το γρήγορο γκολ του Τσιούπρου στο 5ο λεπτό, δημιούργησε άλλες σχετικές στο παιχνίδι, με τον Σάββα Αβετίδη να αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να αναθεωρήσει τα πλάνα του από πολύ νωρίς.

Οι γηπεδούχοι δικαιούνται σίγουρα κάτι παραπάνω από το παιχνίδι, καθώς έχασαν αρκετές ευκαιρίες, κυρίως στο δεύτερο μέρος, όπου είχαν τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού. Στο τέλος όμως η νίκη είναι αυτή που μετρά και ο Αχιλλέας παραμένει στην πρώτη θέση (μαζί με τον Ατρόμητο Διαβατού) και έχει την ευκαιρία την επόμενη αγωνιστική με αντίπαλο τον Φίλιππο Μελίκης εντός έδρας, να αποσπαστεί τρεις βαθμούς μπροστά και να ανακηρυχτεί πρωταθλητής χειμώνα.

Από την άλλη οι γηπεδούχοι απομακρύνθηκαν αρκετά από την πρώτη θέση, υποχώρησαν μάλιστα στην 5η έχοντας πλέον 8 βαθμούς διαφορά από τον πρώτο Αχιλλέα.

Η αποστολή του Αχιλλέα έφτασε στο γήπεδο με λεωφορείο, θέλοντας να αποφύγει τυχόν επεισόδια, όμως δεν συνέβη το παραμικρό, εκτός από κάποιες αποδοκιμασίες προς τους παίκτες των φιλοξενούμενων.

Το παιχνίδι όπως αναφέραμε, ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους παίκτες του Αντώνη Δακόπουλου και το γκολ του Δημήτρη Τσιούπρου (δεύτερο στο πρωτάθλημα) αιφνιδίασε τους γηπεδούχους. Η φάση αυτή προήλθε από ωραία κίνηση του Καφέ στον άξονα, την κατάλληλη στιγμή έκανε την ασίστ στον επιθετικό του Νεοκάστρου, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Θεοδώρου, κάνοντας το 0-1. Ο ΠΑΟΚ πλέον έπρεπε να βγει στην επίθεση και μάλιστα τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γιώργος Κίτσας παραλίγο να πετύχει το 1-1, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Δαμιανίδη.

Το παιχνίδι πλέον απέκτησε μια «άγρια ομορφιά», ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει με τους φιλοξενούμενους να δίνουν χώρο στην ομάδα της Αλεξάνδρειας, παίζοντας κυρίως με αντεπιθέσεις, Σε μία από αυτές, στο 32’ ο Τοπαλίδης θα κερδίσει φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, αρκετά όμως πλάγια για να εκτελέσει κάποιος απ’ ευθείας. Ο Καφές θα επιλέξει το γέμισμα και ο Αλέξης Παπαδόπουλος (ο οποίος αγωνίζεται για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική βασικός) θα βρεθεί στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά θα διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των συμπαικτών του.

Στη φάση αυτή οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στον βοηθό, υποστηρίζοντας πως ο παίκτης του Νεοκάστρου βρισκόταν σε θέση οφ-σάιντ.

Το γκολ αυτό ήρθε στο πιο καίριο σημείο για τους φιλοξενούμενους, αφού οι «ασπρόμαυροι» της Αλεξάνδρειας πίεζαν για την ισοφάριση. Στο δεύτερο μέρος πλέον, θα έπρεπε να τα παίξουν «όλα για όλα», όπως και έγινε.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στην επανάληψη, πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού και απείλησαν αρκετές φορές την εστία του Δαμιανίδη. Οι Γιώργος Κίτσας (δύο φορές), Μπουκλάς και Βαλάντης Κίτσας δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν και ο Αχιλλέας, που κατάφερε σε ένα ακόμη παιχνίδι να μη δεχτεί γκολ (η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με μόλις 7 γκολ παθητικό), πήρε τη νίκη μέσα σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Θεοδώρου, Κίτσας Σ. (81’ Κίτσας Δ.), Κίτσας Λ.Π., Κίτσας Λ.Δ., Μπουκλάς Γ., Λαδάς (68’ Τόλιος), Τζέπης Γ., Πατατούκας (60’ Κίτσας Β.), Κίτσας Θ., Χαρισούδης, Κίτσας Γ.

Αχιλλέας Νεοκάστρου : Δαμιανίδης, Ξαφέτης, Βαλδήρ, Τζεϊρανίδης, Μηλιώτης Γ., Μηλιώτης Β., Παπαδόπουλος Π. (90’ Πήχας), Τσιούπρος, Παπαδόπουλος Α., Τοπαλίδης, Καφές (73’ Μοσχόπουλος).

Δηλώσεις προπονητών

Σάββας Αβετίδης : «Χάσαμε ένα δικό μας παιχνίδι. Παρόλο που δεχτήκαμε ένα γρόγορο γκολ, καταφέραμε και ισορροπήσαμε άμεσα και απειλήσαμε τον αντίπαλο για την ισοφάριση. Θεωρώ πως το δεύτερο γκολ του Αχιλλέα είναι οφ-σάιντ. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καταιγιστικοί, χάσαμε έξι κλασικές ευκαιρίες για να πετύχουμε γκολ. Αγωνιστήκαμε για την ιστορία μας και όσο υπάρχει ελπίδα, θα παλέψουμε τα παιχνίδια, έχοντας πάντα ως στόχο την ανάδειξη καινούριων παικτών».

Αντώνης Δακόπουλος : «Ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι μέχρι στιγμής για μας στο πρωτάθλημα. Κερδίσαμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο μέσα σε μια δύσκολη έδρα. Πήραμε αυτό που θέλαμε, ανταπεξήλθαμε στις δυσκολίες του παιχνιδιού και εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Παίξαμε έξυπνα, δώσαμε έμφαση αρχικά στην αμυντική λειτουργία και βγήκαμε με αντεπιθέσεις στην επίθεση. Κοιτάμε πλέον το επόμενο παιχνίδι με τον Φίλιππο Μελίκης, όπου θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected