Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Φίλιππος Μελίκης – Φίλιππος Μέσης 2-0

Μία νίκη τόσο για βαθμολογικούς αλλά και ψυχολογικούς πέτυχε ο Φίλιππος Μελίκης, ενόψει του μεγάλου ντέρμπι του επόμενου Σαββάτου, με αντίπαλο τον Αχιλλέα στο Νεόκαστρο. Η ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου (αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι) κυριάρχησε στον αγώνα και κέρδισε εύκολα τον έτερο Φίλιππο του πρωταθλήματος, αυτόν της Μέσης.

Η νίκη ήταν μονόδρομος και ο στόχος επετεύχθη και μάλιστα χωρίς να κατάβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια. Εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν και με την ελάχιστη προσοχή στην άμυνα, πήραν τους 3 βαθμούς και πηγαίνουν στο Νεόκαστρο για το «διπλό», που θα τους φέρει και πάλι στην κορυφή. Οι φιλοξενούμενοι παραμένουν σε δυσχερή θέση όσων αφορά την υπόθεση σωτηρίας, ενώ έχουν τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος (μαζί με την ΑΕ Καψόχωρας) με μόλις 9 γκολ σε 14 αγώνες.

Στα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα του παιχνιδιού, εκτός των δύο γκολ που πέτυχαν οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο ημίχρονο, ήταν και οι τραυματισμοί του Παναγιώτη Βενιόπουλου και Λουμάνι Ρομάριο στο 27’ και στο 67’ αντίστοιχα, καθώς ο μεν πρώτος του γύρισε ο αστράγαλος αλλά ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο ενώ ο δεύτερος είχε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και προληπτικά έγινε αλλαγή. Σήμερα θα διαπιστωθεί αν οι τραυματισμοί των δύο παικτών είναι σοβαροί, ενόψει του κρίσιμου αγώνα του Σαββάτου.

Το σκορ για τον γηπεδούχο Φίλιππο άνοιξε ο Ρομάριο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία αμυντικών και Ιωακειμίδη και με πλασέ έκανε το 1-0, πετυχαίνοντας το 5ο του γκολ στο πρωτάθλημα. Από λάθος της άμυνας προήλθε και το δεύτερο γκολ, όταν στο 41’ ο Πιτσάβας από δεξιά γύρισε παράλληλα στην περιοχή, η άμυνα αργεί να πάει πάνω στον Μελιόπουλο, ο οποίος «τσίμπησε» τη μπάλα και ο επερχόμενος Ιωακειμίδης θα τον ανατρέψει, με τον διαιτητή κ. Παρασίου να δίνει αμέσως την εσχάτη των ποινών.

Το πέναλτι θα εκτελέσει ο ίδιος, κάνοντας το 2-0 (γκολ νούμερο 11 για τον επιθετικό των γηπεδούχων). Με το σκορ αυτό οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, χωρίς κάτι το αξιόλογο στα υπόλοιπα 5 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες πρόσφεραν ελάχιστες συγκινήσεις στους θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο της Μελίκης και έτσι το τελικό 2-0 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του παιχνιδιού, με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν τη νίκη που τους διατηρεί στην δεύτερη θέση.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Παρασίου, με βοηθούς τους κ.κ. Καρυπίδη και Μαυρόπουλο.

Συνθέσεις

Φίλιππος Μελίκης : Κωτσόπουλος, Καραγκιοζόπουλος, Αράπος, Τενεκετζή, Βενιόπουλος (27’ λ.τ. Κακαγιάννης), Ρίσσου, Μελιόπουλος, Λουμάνι (76’ λ.τ. Αναστασόπουλος), Ντάμτσιος, Τεγούσης, Πιτσάβας (67’ Παπάζογλου).

Φίλιππος Μέσης : Ιωακειμίδης, Μουρατίδης, Τσιάμπας, Ρόκκο, Δημοσθένους Σ., Δημοσθένους Ν. (73’ Μανιόπουλος), Γιαννόπουλος, Καλούδης, Μόσχος, Καρασαλίδης, Τρούπκος (65’ Τσανακτσίδης).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected