Κατηγορίες
Super League 1

Βέροια – Παναθηναϊκός 3-0

ιωαννου βεροιαΚόντρα στον Παναθηναϊκό η Βέροια έμοιαζε με… «Μπαρτσελόνα», πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση και ταπείνωσε τους πράσινους που γύρισαν πίσω το χρόνο θυμίζοντας ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Η «Βασίλισσα του Βορρά» έμοιαζε με πραγματική «πριγκίπισσα», σε αντίθεση με τους πράσινους που αν θελήσουμε να κάνουμε τη σύνδεση με το γνωστό κλασικό παραμύθι, έπαιξαν στην Ημαθία το ρόλο του «βατράχου». Ξεπέρασαν τις δέκα οι κλασσικές ευκαιρίες της Βέροιας για γκολ, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι υποφερτές ευκαιρίες από την πλευρά του Παναθηναϊκού που «κατόρθωσε» να δεχτεί τρία γκολ σε 55 λεπτά παιχνιδιού, από μια ομάδα που στα προηγούμενα 14 παιχνίδια του πρώτου γύρου είχε σημειώσει μόλις 7 τέρματα…

Βέβαια, στο ποδόσφαιρο η στατιστική δεν παίζει… μπάλα, με αποτέλεσμα ο Χουάν Ραμόν Ρότσα και οι παίκτες του να βιώσουν έναν διασυρμό που πέρα από το όποιο θέμα γοήτρου, δημιουργεί και σοβαρότατο βαθμολογικό πρόβλημα στον Παναθηναϊκό που παρέμεινε κολλημένος στους 20 βαθμούς με το κλείσιμο του πρώτου γύρου και κινδυνεύει να βρεθεί 11 βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ, σε περίπτωση που ο «δικέφαλος» φύγει με τρίποντο από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα στο ματς που κλείνει την αυλαία της 15ης αγωνιστικής, το βράδυ της Δευτέρας (17/12 – 19.00).

MVP της αναμέτρησης ο Ιωάννου ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (14’, 44’), μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα των πρασίνων ο εκπληκτικός Ολαϊτάν, ενώ ο Μπαργκάν ήταν αυτός που πέτυχε στο 55’ το 3-0.

Ουδείς διασώθηκε από το πράσινο ναυάγιο, απόλυτα δικαιολογημένες οι έντονες αποδοκιμασίες των οπαδών του «τριφυλλιού» που ήταν οι μόνοι που θύμιζαν με την παρουσία τους την ύπαρξη του Παναθηναϊκού στο γήπεδο. Τα χάλασαν βέβαια στο φινάλε, όταν συγκρούστηκαν με τους οπαδούς των γηπεδούχων και προκάλεσαν τετράλεπτη διακοπή στο παιχνίδι, με τα επεισόδια να εξελίσσονται και μετά το τέλος του ματς, χωρίς ωστόσο μεγάλη έκταση…

Με Ιωάννου η Βέροια, με Βελάσκες ο Παναθηναϊκός

Ο τεχνικός της Βέροιας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, δεν έκανε αρκετές αλλαγές στην ομάδα του και κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόναθαν Πέρεθ. Στην άμυνα, από αριστερά προς τα δεξιά, τοποθετήθηκαν οι Αμαραντίδης, Καλί, Ορέστες και Γεωργιάδης ενώ στη μεσαία γραμμή πήραν θέσεις οι έμπειροι Καφές και Γεωργέας. Στην τριάδα πίσω από τον επιθετικό κινήθηκαν οι Μπαργκάν, Ολαϊτάν και Γκιγιέρμο, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ηλίας Ιωάννου.

Στον αντίποδα, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα παρέταξε τον Παναθηναϊκό έχοντας δυο αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης, με τον Σπυρόπουλο στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Μαρίνο στο δεξί, αντί του Σεϊταρίδη που έμεινε στην Αθήνα λόγω ίωσης. Στο κέντρο της άμυνας επανήλθε μετά από καιρό ο Βελάσκες, στο πλευρό του Βύντρα, ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής πήρε θέση για ένα ακόμα ματς ο Βιτόλο. Μπροστά του κινήθηκαν οι Σισοκό και Ζέκα, με τον Χριστοδουλόπουλο στο αριστερό άκρο, τον Μαυρία στο δεξί και τον Τοτσέ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο παλιός, κακός Παναθηναϊκός κι ο «εκτελεστής» Ιωάννου

Όσο πάθος και κουράγιο είχαν οι περίπου 1200 οπαδοί του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο της Βέροιας, άλλο τόσο… άνευροι και «χλωμοί» παρουσιάστηκαν οι ποδοσφαιριστές του Ρότσα εντός αγωνιστικού χώρου. Οι «πράσινοι» έχαναν από το ξεκίνημα όλες τις προσωπικές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, η άμυνά τους έδειχνε να περνά… αφρισμένα κύματα κάθε φορά που η Βέροια αποφάσιζε να πλησιάσει την εστία του Καρνέζη και μοιραία οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν και κατάφεραν να πάρουν «αέρα» δυο τερμάτων από το πρώτο ημίχρονο.

Στην πρώτη αξιόλογη φάση του ματς, στο 14’, η Βέροια άνοιξε το σκορ καθώς ο Ολαϊτάν «άδειασε» τον Βύντρα, πάσαρε στα δεξιά του στον επερχόμενο Ιωάννου, τον οποίο είχε… ξεχάσει ο Βελάσκες, κι αυτός δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει εύστοχα τον Καρνέζη και να βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα του Καλαϊτζίδη. Οι γηπεδούχοι με το γκολ πήραν και την απαραίτητη ψυχολογία, κυριαρχώντας εξ ολοκλήρου στη συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός ήταν κάκιστος επιθετικά, χωρίς φαντασία και συνδυασμένες ενέργειες που θα τον έφερναν κοντά στα καρέ του Τζόναθαν, με μόλις δυο μακρινά κι ακίνδυνα σουτ από Ζέκα και Βελάσκες στο πρώτο 45λεπτο, την ώρα που ο Γεωργέας στη μεσαία γραμμή έμοιαζε απόλυτος κυρίαρχος κι ο Μπαργκάν ήταν… κίνδυνος-θάνατος για την «πράσινη» άμυνα.

Με την εικόνα που είχε το παιχνίδι, το δεύτερο γκολ έμοιαζε προδιαγεγραμμένη εξέλιξη. Πράγματι, στο 44’ της αναμέτρησης σε ωραία πάσα προς τον Γεωργιάδη στα δεξιά, ο Καρνέζης έκανε λάθος εκτίμηση κι άφησε την εστία του, ο μπακ της Βέροιας πρόλαβε τη μπάλα πριν βγει εκτός τελικής γραμμής και τη γύρισε στον αφύλακτο Ιωάννου, τον οποίο πάντως… παρακολουθούσαν Βύντρα, Βελάσκες και Μαρίνος, που με κεφαλιά την έστειλε για δεύτερη φορά στην – αφύλακτη – εστία του Παναθηναϊκού για να κλείσει η Βέροια το ημίχρονο προηγούμενη με δυο τέρματα των «πρασίνων»…

Το πάρτι συνεχίστηκε…

Στο δεύτερο ημίχρονο, κι ενώ περίμενε κανείς πως ο Παναθηναϊκός θα… φιλοτιμηθεί να μπει κάποια στιγμή στο ματς, η Βέροια συνέχισε στον ίδιο ξέφρενο ρυθμό κι εξέθετε τους «πράσινους» σε κάθε ευκαιρία. Οι γηπεδούχοι ήταν ασταμάτητοι, με τον Μπαργκάν και τον Ολαϊτάν να είναι κορυφαίοι και να κάνουν άνω-κάτω την άμυνα του Παναθηναϊκού, την ώρα που ο Γεωργέας στη μεσαία γραμμή… μασούσε σίδερα και δεν άφηνε περιθώρια ανάπτυξης και… αναπνοής στους μέσους του «τριφυλλιού».

Το «τριφύλλι» κατάφερε να διασωθεί χάρη στην παρουσία του Καρνέζη, ο οποίος σταμάτησε τις τελικές των Ολαϊτάν (50’ και 54’) και Ιωάννου (53’), δεν μπόρεσε να κάνει όμως το ίδιο και στη φάση του 55’ όταν ο Μπαργκάν βρήκε χώρο, μπήκε στην περιοχή και τον «κεραυνοβόλησε» για το 3-0 των γηπεδούχων που έδωσε άλλες διαστάσεις στη νίκη τους και τη μετέτρεψε σε πάρτι… ενόψει και των γιορτών. Οι «πράσινοι» ήταν… στο κλίμα κι έκαναν δώρο στους αντιπάλους τους την τραγική αυτή εμφάνιση, δεν έχουν καμία δικαιολογία για την παρουσία τους στη Βέροια και δεν μπορούν καν να «φωνάξουν» για το πέναλτι που δεν καταλόγισε ο Θάνος στο χέρι του Αμαραντίδη μετά από γύρισμα του Μαυρία στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου…

Το φινάλε δεν άργησε να έρθει, με τον Παναθηναϊκό να είναι σκιά του εαυτού του και την Βέροια πανάξια νικήτρια του ματς, κάτι που δεν άρεσε στους οπαδούς των «πρασίνων» οι οποίοι στο φινάλε βρέθηκαν λίγα μέτρα από τον αγωνιστικό χώρο και συγκρούστηκαν με τους οπαδούς των γηπεδούχων, προκαλώντας τετράλεπτη διακοπή στο ματς. Μάλιστα, είναι ενδεικτικό ότι ο διαιτητής Θάνος άρχισε το ματς για να το… λήξει, αφού η ένταση συνεχιζόταν στην κερκίδα απέναντι από τους πάγκους των δυο ομάδων… Ένα κάκιστο φινάλε σε ένα ματς που οι γηπεδούχοι είχαν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν κι οι φιλοξενούμενοι πάρα πολλούς λόγους για να προβληματιστούν…

Βέροια : Λόπεζ, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Ορέστες, Καλί, Γεωργέας, Καφές, Ολαϊτάν (86′ Καλτσάς), Γκιγέρμο, Μπαργκάν, Ιωάννου (88′ Κόστλι).

Παναθηναϊκός : Καρνέζης, Μαρίνος, Σπυρόπουλος (83′ Μπαρμπαρούσης), Βύντρα, Βελάσκες, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας (71′ Χουχούμης), Χριστοδουλόπουλος (59′ Σο), Τοτσέ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected