Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Λευκάδια – Κοζάνη 0-0

20511_10200303733941141_1224158004_nΣυνεχίζεται το σερί αρνητικών αποτελεσμάτων για την ομάδα των Λευκαδίων, συμπληρώνοντας 6 παιχνίδι χωρίς νίκη (5 για το πρωτάθλημα και 1 για το Κύπελλο), μένοντας πλέον 9 βαθμούς πίσω από την κορυφή. Η ομάδα του Γιώργου Τυριακίδη, σε έναν τραγικό αγωνιστικό χώρο, δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή της και η Κοζάνη κατάφερε να φύγει αλώβητη και από την έδρα των Λευκαδίων, χωρίς μάλιστα να έχει δεχτεί γκολ ακόμη στο πρωτάθλημα (το 1-1 με το Μακροχώρι την πρώτη αγωνιστική θεωρείται πλέον ως μη γενόμενο).

Το Imathia Sports News βρέθηκε από νωρίς στο γήπεδο του ΠΑΣ και κατέγραψε τα παραλειπόμενα, την εξέλιξη του ματς αλλά και την άποψη των πρωταγωνιστών μετά το τέλος του αγώνα. Θα δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα και τι είπαν στη κάμερα του Imathia Sports News οι Ταφαρλής από τους φιλοξενούμενους και Τυριακίδης, Παπαστεργίου από τους γηπεδούχους.

Στην εξέδρα του γηπέδου βρέθηκαν περίπου 300 φίλοι και των δύο ομάδων, ενώ σύσσωμο το ΔΣ των γηπεδούχων ήταν για μία ακόμη φορά παρόν στο γήπεδο. Ανάμεσα στους φιλάθλους διακρίναμε τον προπονητή του Απόλλωνα Αγίου Γεωργίου Γιώργο Σπυριδωνίδη για να παρακολουθήσει την ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο γιος του Ανέστης, αλλά και τον πρόεδρο του Ατρόμητου Διαβατού, Κώστα Μουρατίδη, ο οποίος μας εκμυστηρεύτηκε ότι κάτι ετοιμάζει για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο…

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 15.04μμ, με τον καιρό να είναι ιδανικός για ποδόσφαιρο αλλά να μην βοηθά καθόλου ο αγωνιστικός χώρος.

Τακτική ανάλυση

Ο προπονητής των Λευκαδίων έκανε τη μεγάλη έκπληξη! Άφησε εκτός ενδεκάδας Μπρέγκου, Πασχώνη, Συμπεθέρη, Κωνσταντινόπουλο και Κοτζαχρήστο, παίκτες που σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια αγωνίστηκαν βασικοί. Το στοιχείο αυτό σχολιάστηκε χαρακτηριστικά από τους φιλάθλους, τους λόγους όμως τους εξηγεί στην κάμερα του Imathia Sports News που θα δείτε αργότερα. Η ομάδα παρατάχθηκε με τον Κώστα Μαλέσιο στο τέρμα, τα δύο άκρα της άμυνας κάλυψαν οι Κουβατσίδης και Πληκαδίτης, στόπερ οι Πίτος και Πάνος Μισαηλίδης, στα χαφ σε ρόλο κόφτη ο Μάκης Μισαηλίδης, Πετρίδης και Παπαδόπουλος στον άξονα και με στόχο τη δημιουργία αλλά και την όταν χρειαζόταν, ενώ Πέτγαζλης και Παπαστεργίου ήταν οι επιθετικοί που επιλέχθηκαν από τον προπονητή τους.

Ένα σχήμα που δεν έχει επιλέξει ποτέ στο παρελθόν ο κ. Τυριακίδης, αλλά σε γενικές γραμμές οι παίκτες που επέλεξε είχαν καλή απόδοση και αν υπήρχε ένας καλύτερος αγωνιστικός χώρος ίσως να μπορούσαν να βγάλουν περισσότερα πράγματα στο γήπεδο. Χαρακτηριστικό στοιχείο το man-to-man στον Ταφαρλή της Κοζάνης (ο MVP της φετινής ομάδας), ο οποίος φάνηκε ελάχιστα, ενώ πολύ καλά πήγε και ο Μάκης Μισαηλίδης στο μαρκάρισμα του Τοπάλη, που ως παίκτης είναι ιδιαίτερα δραστήριος.

Από την άλλη ο προπονητής της Κοζάνης Γιάννης Παρασκευάς αγωνίστηκε με το σχήμα και τα πρόσωπα που εμπιστεύεται φέτος στο πρωτάθλημα, δεν κατάφερε όμως να υπερκεράσει τόσο τον δύσκολο αγωνιστικό χώρο όσο και την συνεχή πίεση των γηπεδούχων πάνω στα ατού της ομάδας. Οι Τοπάλης και Ταφαρλής δεν έπιασαν τα στάνταρ προηγούμενων αγώνων, ενώ ο Ζηνόβιος τροφοδοτήθηκε ελάχιστα. Ιδιαίτερα επικίνδυνα τα στημένα, ενώ ήταν φανερό πως ο κ.Παρασκευάς δεν περίμενε τόσες αλλαγές από τον αντίπαλο προπονητή…

Λεπτό προς λεπτό

11′ Ο Τσάλμας μπαίνει στην περιοχή από τα αριστερά και θα βρεθεί στο έδαφος. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι.

14′ Σουτ του Ζηνόβιου από τα πλάγια αριστερά, η μπάλα άουτ.

17′ Κίτρινη κάρτα Ταφαρλής.

26′ Κίτρινη κάρτα Κάλφας.

28′ Περίεργη φάση. Το παιχνίδι έχει διακοπεί για τραυματισμό του Γκαραβέλη. Στη συνέχεια και ενώ οι παίκτες της Κοζάνης είχαν βγάλει την μπάλα πλάγιο, οι γηπεδούχοι έπαιξαν κανονικά τη φάση και του σουτ του Πέτγαζλη, αποκρούστηκε με τα ακορδάχτυλα από τον πορτιέρο των “ερυθρολεύκων”. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Τσάλμας, ο οποίος ιπποτικά έβγαλε τη μπάλα άουτ.

37′ Κίτρινη κάρτα Μισαηλίδης Π.

38′ Εκτέλεση φάουλ του Παπαδόπουλου, κεφαλιά του Ζηνόβιου από το ύψος του πέναλτι, εντυπωσιακά θα αποκρούσει ο Μαλέσιος και στην επαναφορά ο Πίτος θα διώξει σε κόρνερ.

53′ Κίτρινη κάρτα Κουλουκίδης.

68′ Κίτρινη κάρτα Παπαδόπουλος.

71′ Κίτρινη κάρτα Στεργιόπουλος.

73′ Αλλαγή για Λευκάδια, ο Μπρέγκου στη θέση του Τσάλμα.

76′ Κίτρινη κάρτα Ζηνόβιος.

77′ Δεύτερη αλλαγή για Λευκάδια, ο Συμπεθέρης στη θέση Πέτγαζλη.

78′ Αλλαγή για την Κοζάνη, ο Τσικόπουλος στη θέση του Τοπάλη. Κίτρινη κάρτα στο ίδιο λεπτό Ντεμιράι.

84′ Κίτρινη κάρτα Κουβατσίδης.

85′ Κίτρινη κάρτα Τσικόπουλος.

86′ Αλλαγή για την Κοζάνη ο Τρυφωνίδης στη θέση του Παπαδόπουλου.

89′ Τελευταία αλλαγή για Λευκάδια, ο Σπυριδωνίδης στη θέση Παπαδόπουλου.

91′ Τελευταία αλλαγή και για Κοζάνη, ο Τσίλης στη θέση του Ντεμιράι

Συμπέρασμα

Η ομάδα του νομού μας έμεινε για άλλο ένα παιχνίδι μακριά από τις νίκες και το γεγονός αυτό προβληματίζει έντονα τους ιθύνοντας. Οι “κυανέρυθροι” έχουν αποδεδειγμένα ποιότητα ως ρόστερ και σίγουρα αυτό κάποια στιγμή θα φανεί. Μία νίκη στον επόμενο εντός έδρας αγώνα με τα Γρεβενά Αεράτα ίσως αποτελέσει το καλύτερο φάρμακο στην κακή ψυχολογία της ομάδας και ίσως μία επανεκκίνηση που θα βοηθήσει να έρθουν καλύτερα αποτελέσματα.

Για την ομάδα της Κοζάνης, τη φετινή χρονιά, μόνο θετικά μπορείς να αναφέρεις. Η ομάδα του Γιάννη Παρασκευά δέχεται γκολ μόνο με…αίτηση και θεωρείται από πολλούς η καλύτερη Κοζάνη των τελευταίων ετών. Η πρώτη θέση θα αποτελέσει και μία επιβράβευση για την ιστορική ομάδα, που μαζί  με τη Νάουσα, λόγω του παρελθόντος, αποτελούν πολυτέλεια για την κατηγορία.

Συνθέσεις

Λευκάδια : Μαλέσιος, Πληκαδίτης, Κουβατσίδης, Μισαηλίδης Π., Πίτος, Πέτγαζλης (77′ Συμπεθέρης), Παπαδόπουλος (89′ Σπυριδωνίδης), Πετρίδης, Τσάλμας (73′ Μπρέγκου), Μισαηλίδης Μ.

Κοζάνη : Γκαραβέλης, Στεργιόπουλος, Τραυλός, Κουλουκίδης, Κάλφας, Καραμπατζάκης, Ταφαρλής, Ντεμιράι (90+1′ Τσίλης), Τοπάλης (78′ Τσικόπουλος), Παπαδόπουλος (86′ Τρυφωνίδης).

δείτε εδώ το φωτορεπορτάζ του αγώνα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected