Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

AE Αλεξάνδρειας – Μακεδονικός Κοζάνης 1-0

Τρίτη νίκη στο πρωτάθλημα για την ΑΕ Αλεξάνδρειας, ίσως η πιο σημαντική από πλευράς κρισιμότητας αλλά και αντιπάλου. Και αυτό γιατί ο Μακεδονικός Κοζάνης είναι από τις ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους με τους “πράσινους” και αυτό δίνει στη νίκη ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Το παιχνίδι ήταν επεισοδιακό, σημαδεύτηκε από αντεγκλίσεις και “ξύλο” ανάμεσα σε παίκτες και παράγοντες, “σπίθα” που άναψε μετά από ένα μαρκάρισμα του Αραπέλλη στον Κατσίκα στο 85′ και προκάλεσε την αποβολή και των δύο παικτών. Στο σημείο εκείνο το παιχνίδι διακόπηκε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι οι ψυχραιμότεροι να επέμβουν και να…σβήσουν την φωτιά.

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι αγωνίστηκαν με αρκετές απουσίες, μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο 20λεπτο είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως να μετουσιώνεται σε γκολ. Η ομάδα του Τόλη Τερζή ήταν φανερό πως θα προσπαθούσε καταρχήν να μη δεχτεί γκολ και να προσπαθήσει, κυρίως με αντεπιθέσεις να απειλήσει την εστία του Βαρυτιμίδη.

Από το 25΄και μετά, ο αγώνας ήταν πλέον ισορροπημένος, ο Μακεδονικός ανέβασε την απόδοση του και μέχρι την ανάπαυλα το παιχνίδι θα κυλήσει με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου, κυρίως λόγω του άγχους αλλά και της νευρικότητας που πήγαζε από τη σπουδαιτότητα του αγώνα για τις δύο ομάδες.

Λεπτό προς λεπτό

21′ Μετά από φάση διαρκείας, ο Αραπέλης θα επωφεληθεί και θα κάνει το σουτ με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Βαρυτιμίδη.

25΄Ο Ματούλας θα πασάρει πλάγια αριστερά στον Κουμπούρα, ο τελευταίος θα μπει στην περιοχή, θα κάνει παράλληλη σέντρα χωρίς όμως να βρεθεί κάποιος επιθετικός κάνει την προβολή και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του εξουδετερωμένου Καρασαββίδη.

31΄Σουτ του Ματούλα μετά από πάσα του Νικολάου, μακριά από την εστία του τερματοφύλακα της Αλεξάνδρειας.

35΄ Εκτέλεση φάουλ του Αραμπατζή, θα υποχρεώσει τον Βαρυτιμίδη σε μία δύσκολη απόκρουση.

43′ Εντυπωσιακή απόκρουση του πορτιέρο του Μακεδονικού, όταν μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του θα διώξει την μπάλα σε κόρνερ.

55′ Σουτ του Καμπερίδη, δύσκολα με τα ακροδάκτυλα ο Βαρυτιμίδης.

60′ Μεγάλη ευκαιρία για τους “κυανόλευκους. Ο Ζιαζιάς βγάζει τετ α τετ τον Αντωνόπουλο, αυτός θα προλάβει την έξοδο του Καρασαββίδη, αλλά θα στείλει τη μπάλα λίγο άουτ πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι.

62′ Νέα πολύ καλή ευκαιρία για τον Μακεδονικό, όταν με βαθιά μπαλιά ο Κατσίκας θα βγάλει τετ α τετ τον Νικολάου το σουτ του οποίου απο τη μικρή περιοχή θα περάσει έξω.

64΄Πάσα του Κατσίκα πίσω απο την άμυνα, ο Νικολάου θα βιαστεί να σουτάρει και θα στείλει τη μπάλα μακριά.

68′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΑ. Εκτέλεση κόρνερ του Αραμπατζή, ο Κεστελίδης θα πιάσει την κεφαλιά, πάνω στη γραμμή θα διώξει ο Αργυρόπουλος.

79′ Ωραία ατομική ενέργεια του Καμπερίδη, θα επιχειρήσει το σου, όμως η μπάλα θα περάσει μόλις άουτ.

81′ Σέντρα του Αραμπατζή από δεξιά, ο Λέκκας θα πιάσει στην κίνηση το σουτ και η μπάλα θα βρει στο δοκάρι στην πιο σημαντική ευκαιρία του αγώνα. Στην φάση αυτή οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν πως ο παίκτης της Αλεξάνδρειας βρισκόταν σε θέση οφ-σάιντ.

85′ Μετά απο σύρραξη που δημιουργήθηκε, θα αποβληθούν από τον διαιτητή κ. Βαλιώτη οι Αραπέλης και Κατσίκας.

90+1′ ΓΚΟΛ! Σέντρα του Αραμπατζή από δεξιά, ο Κεστελίδης θα πηδήξει πιο ψηλά από όλους και θα πετύχει το πολυπόθητο γκολ για την Αλεξάνδρεια (1-0).

Συμπέρασμα

Οι τρεις πόντοι για τους γηπεδούχους ίσως αποδειχθούν οι πλέον σημαντικοί στο τέλος. Όλη την εβδομάδα ο προπονητής της ομάδας Τόλης Τερζής προετοίμαστε τους παίκτες του ψυχολογικά για τον συγκεκριμένο αγώνα και δεδομένου των πολλών απουσιών, το βάρος θα “έπεφτε” εκ των πραγμάτων και σε παίκτες με μικρό έως καθόλου χρόνο συμμετοχής. Έστω και στο τέλος, κατάφεραν και πήραν την πολυπόθητη νίκη και πλέον ξεκινά η περίοδος των μεταγραφών, η οποία θα κρίνει κατά πόσο οι διοικούντες στην ομάδα επιθυμούν να δώσουν το κάτι παραπάνω, έτσι ώστε τη νέα περίοδο η ιστορική ομάδα της Αλεξάνδρειας να βρεθεί στην Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική, όπως θα λέγεται η νέα κατηγορία που θα δημιουργηθεί.

Ο Μακεδονικός Κοζάνης απέδειξε άλλη μία φορά πως είναι μια ομάδα σκληροτράχηλη, που δύσκολα δέχεται γκολ αλλά και πετυχαίνει. Προσπάθησε να ελέγξει το ρυθμό του παιχνιδιού, παίζοντας κυρίως από τα πλάγια, όμως λίγο η ατυχία αλλά και η πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων, απέτρεψε τους “κυανόλευκους” από ένα γκολ, που θα άλλαζε άρδην την εικόνα του παιχνιδιού. Η συνέχεια είναι εξίσου δύσκολη και για την ομάδα της Κοζάνης, που θα πρέπει να συγκεντρώσει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί για να αποφύγει την επιστροφή της στη πρώτη Ερασιτεχνική κατηγορία του νομού.

 Συνθέσεις

ΑΕ Αλεξάνδρειας : Καρασαββίδης, Πιπιλιάρης (91′ Κωνσταντάκος), Βλάχος , Παπαδόπουλος Κ.Ε., Κεστελίδης , Αραμπατζής, Καμπερίδης, Χατζηβασιλειάδης (78′ Λέκκας), Παπαδόπουλος Κ.Η. (61′ Νουσιόπουλος), Αραπέλης, Παπαδημητρίου.

Μακεδονικός Κοζάνης : Βαρυτιμίδης, Κυπίρτογλου, Κατσίκας , Μαλούτας, Κουμπούρας, Αργυρόπουλος, Νικολάου , Αντωνόπουλος, Ματούλας , Αντωνόπουλος (84΄Σωτηρόπουλος ), Ζιάζιας.

*Στο περιθώριο της συνάντησης και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Imathia Sports News με τον προπονητή της ΑΕ Αλεξάνδρειας, Τόλη Τερζή, σε ερώτηση μας για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας και αν υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι στόχοι, μας απάντησε πως έχει ήδη κάνει την εισήγηση του για συγκεκριμένους παίκτες και απομένουν οι επαφές της διοίκησης για τις περαιτέρω διαδικασίες.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected