Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική (17η αγων.) – Ρεπό ο Αχιλλέας, καραδοκούν οι…μνηστήρες!

Την ευκαιρία να πλησιάσουν τον πρωτοπόρο Αχιλλέα Νεοκάστρου έχουν στην αυριανή 17η αγωνιστική της Α1 Ερασιτεχνικής οι Φίλιππος Μελίκης και Ατρόμητος Διαβατού. Οι “ασπρόμαυροι” έχουν το προγραμματισμένο ρεπό τους και οι…μνηστήρες καραδοκούν, με τον δεύτερο Φίλιππο να αγωνίζεται στη δύσκολη έδρα του Κλειδιού με τον τοπικό Εθνικό.

Ένα παιχνίδι που εκτός της βαθμολογικής σημασίας του, θα είναι το πρώτο (και μάλιστα αρκετά…φρέσκο) παιχνίδι του Διονύση Κωστόπουλου με αντίπαλο την πρώην ομάδα του και μάλιστα, σύμφωνα με τα μέχρι αυτή τη στιγμή αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τον MVP της 16ης αγωνιστικής (η ψηφοφορία “κλείνει” στις 19.00 σήμερα) η απονομή θα γίνει στον σκόρερ του πρώτου χατ-τρικ της χρονιάς μέσα στο γήπεδο που αγωνιζόταν μέχρι και πριν από 20 μέρες!

Επίσης, αντιμέτωπος με την προηγούμενη ομάδα του θα τεθεί και ο Θανάσης Ανδρίτσος, που ανήκε στον Φίλιππο μέχρι πρότινος, ενώ στον πάγκο της ομάδας του Εθνικού θα βρίσκεται και ο νεοαποκτηθείς τερματοφύλακας από τον Αιγινιακό, Κώστας Χατζηεπίδης.

Το μεγάλο ντέρμπι όμως διεξάγεται στο Διαβατό. Αντιμέτωποι δύο γειτονικές ομάδες, ίσως σε ένα από τα πιο κρίσιμα από πλευράς βαθμολογικού ενδιαφέροντος παιχνίδια ανάμεσα στους δύο αντιπάλους. Ο γηπεδούχος Ατρόμητος, που θέλει τη νίκη για να πλησιάσει τον Αχιλλέα αλλά και να προσπεράσει τον Φίλιππο Μελίκης αν “στραβοπατήσει” στο Κλειδί. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν με μοναδικό στόχο τη νίκη, με τα περιθώρια να έχουν στενέψει χαρακτηριστικά. Με τον Φίλιππο θα αγωνιστεί για πρώτη φορά και ο Γιώργος Μαυραγγελίδης, που μεταγράφηκε από τον Αχιλλέα Περαίας, ομάδα Α2 της Θεσσαλονίκης.

Η τέταρτη στη βαθμολογία ΑΕ Χαρίεσσας υποδέχεται στο γήπεδο της τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων, σε ένα ακόμη ενδιαφέρον παιχνίδι που οι δύο ομάδες έχουν εκ διαμέτρου αντίθετους στόχους. Η ομάδα του Δημήτρη Χαλκιά, που παραμένει 6 παιχνίδια αήττητη, επιθυμεί να συνεχίσει το νικηφόρο σερί και να τερματίσει όσο πιο ψηλά μπορεί, ενώ η ομάδα του Χρήστου Μανσούρ θέλει τρεις πολύτιμους βαθμούς που θα της επιτρέψουν να βλέπει πιο αισιόδοξα τη συνέχεια.

Στο Βρυσάκι διεξάγεται άλλο ένα ενδιαφέρον ματς της αγωνιστικής, όπου ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας υποδέχεται την Θύελλα Στενημάχου. Οι γηπεδούχοι, από τους οποίους αποχώρησαν οι Γιώργος Κίτσας (ΑΕ Αλεξάνδρειας), Γιάννης Τζέπης (Άρης Παλαιοχωρίου) και Βαλάντης Κίτσας (ΑΕ Καψόχωρας), θα αγωνιστούν για το γόητρο κυρίως, αφού θεωρείται δύσκολο η ομάδα του Σάββα Αβετίδη να κινδυνέψει. Αντίθετα, οι “ερυθρόλευκοι” αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο παιχνίδι ως “τελικό” και θα τα δώσουν όλα για το πολυπόθητο “τρίποντο”.

Ο έκτος της βαθμολογίας Αχιλλέας Νάουσας υποδέχεται στο…παγωμένο Γιαννακοχώρι την ΑΕΠ Βέροιας, σε ένα παιχνίδι που ουσιαστικά υπάρχει μονόπλευρο ενδιαφέρον, καθώς η ομάδα του Τάσου Ανθυμιάδη θέλει τους βαθμούς για να νιώθει ασφαλής για τη συνέχεια.

Στην Καψόχωρα η τοπική ομάδα θέλει πάση θυσία τους 3 βαθμούς κόντρα στον ουραγό Κεραυνό Επισκοπής και περιμένει στραβοπάτημα των υπόλοιπων ομάδων με τους ίδιους στόχους. Η ομάδα του Στέλιου Διτσόλα θα παραταχθεί με όλα της τα όπλα (απών θα είναι ο Χαρισόπουλος που τραυματίστηκε στο παιχνίδι με την ΑΕΠ και αντικαταστάθηκε από τον νεοαποκτηθέντα Βαλάντη Κίτσα), ενώ οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν και πάλι με τους νεαρούς που χρησιμοποιεί φέτος ο Χρήστος Δελητζάκης, δοκιμάζοντας πρόσωπα και σχήματα για τη νέα χρονιά.

Τέλος, στην Αγία Βαρβάρα διεξάγεται το πιο αμφίρροπο παιχνίδι της αγωνιστικής, ένα ματς “φωτιά” και για τους δύο αντιπάλους. Ο γηπεδούχος Αγροτικός Αστέρας, που έχει…κολλήσει στην προτελευταία θέση και στους 9 βαθμούς, θέλει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα για να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα και να πλησιάσει τους αντιπάλους τους, που στα τελευταία παιχνίδια μετρούν ένα αρνητικό σερί. Ένα θετικό αποτέλεσμα στο αυριανό παιχνίδι, δίνει στον Απόλλωνα προβάδισμα σε σχέση με τους “πράσινους”.

Δείτε το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής, που διεξάγεται αύριο Σάββατο (12/1) με κοινή ώρα έναρξης στις 15.00 (μέσα σε παρένθεση η βαθμολογική θέση της ομάδας και μέσα στην αγκύλη το σκορ του πρώτου γύρου):

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας (5) – Θύελλα Στενημάχου (14)  [4-0]

Εθνικός Κλειδιού (7) – Φίλιππος Μελίκης (2)  [1-3]

Αχιλλέας Νάουσας (6) – ΑΕΠ Βέροιας (9)  [0-1]

Αγρ.Αστ.Αγ.Βαρβάρας (13) – Απόλλων Αγ. Γεωργίου (12)  [0-2]

ΑΕ Καψόχωρας (10) – Κεραυνός Επισκοπής (15)  [1-0]

ΑΕ Χαρίεσσας (4) – Μ.Αλεξ. Τρικάλων (8)  [3-0]

Ατρόμητος Διαβατού (2) – Φίλιππος Μέσης (11)  [0-0]

Ρεπό : Αχιλλέας Νεοκάστρου (1)

δείτε εδώ τη βαθμολογία και τους σκόρερς

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected