Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Βέροια – SKODA Ξάνθη 2-1

βεροια-πανωνιος.1jpgΤο εύστοχο πέναλτι του Μάνταλου (66’) κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της Skoda Ξάνθης για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, γνωρίζοντας την ήττα 2-1 από τη Βέροια, με δύο τέρματα του Κόστλι (5’, 53’).

Η «Βασίλισσα του Βορρά» μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 5’ έπειτα από τραγικό λάθος του Λυμπερόπουλου. Ο Μπαργκάν έκανε το σουτ, ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων δεν κατάφερε να μπλοκάρει ένα αδύναμο σουτ και ο Κόστλι από κοντά έκανε το 1-0.

Μάλιστα, στο 22’ η Βέροια έχασε σημαντική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της και να πάρει σαφές προβάδισμα για τη νίκη, όταν ο Μπαργκάν κέρδισε πέναλτι από τον Βάλλα, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λυμπερόπουλου.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως το πρώτο, ήτοι με γκολ για τους γηπεδούχους και πάλι με τον Κόστλι. Συγκεκριμένα, στο 53’ ο δυναμικός φορ με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-0, έπειτα από κόρνερ που είχε παραχωρήσει ο Λυμπερόπουλος σε σουτ του Γκιγιέρμο.

Ωστόσο, η Ξάνθη δεν τα παράτησε και πίεσε για ένα τέρμα που θα τις έδινε νέες ελπίδες για την πρόκριση και τα κατάφερε στο 67’ με το εύστοχο πέναλτι του Μάνταλου. Ο άσος της ακριτικής ομάδας μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον Μπάρμπα, ο οποίος θέλησε να τον κόψει, ο μέσος των φιλοξενούμενων βρέθηκε, λίγο θεαματικά είναι η αλήθεια, στο έδαφος και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα.

Στο 78’ οι αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα χάλασαν, καθώς ο Μαρσελίνιο αντίκρισε την απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα για… καρατιά στον Γεωργέα. Ο Βραζιλιάνος είχε περάσει ως αλλαγή δύο λεπτά νωρίτερα και λίγο πριν την αποβολή είχε δεχθεί μαρκάρισμα από τον Έλληνα μέσο.

Ωστόσο, πέντε λεπτά αργότερα, υπήρξε αποβολή και για τη Βέροια, καθώς ο Αμαραντίδης ανέτρεψε τον Μαρίν και ο διαιτητής του έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κοτσιάφτης, ο οποίος απέβαλε στο 78’ τον Μαρσελίνιο με απ’ ευθείας κόκκινη και στο 83’ τον Αμαραντίδη με δεύτερη κίτρινη και «κιτρίνισε» τους Κόστλι, Μπέρτο, Μάνταλο, Καλτσά, Μπάρμπα, Ράνο, Ντιέ.

Βέροια: Τζόναθαν, Σνάουτσνερ, Μπάρμπας, Ορέστες, Αμαραντίδης, Καλογέρης, Γεωργέας, Γκιγιέρμο, Καλτσάς (72’ Ολαϊτάν), Κόστλι, Μπαργκάν (87’ Καλί).

Skoda Ξάνθη: Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Βάλλας, Γκλέισον, Μουκουάνα, Φλίσκας (62’ Πρίττας), Ντιέ, Μαρίν, Μάνταλος, Σμιθ (76’ Μαρσελίνιο), Μαρκόφσκι (62’ Ράνος).

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected