Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΑΕ Χαρίεσσας – Ατρόμητος Διαβατού 2-4

CIMG9478Ένα χορταστικό από πλευράς θεάματος παιχνίδι παρακολούθησαν οι 150 περίπου θεατές που βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο γήπεδο της Χαρίεσσας. Η τοπική ομάδα, έχοντας απόσταση μόλις δύο βαθμών από τον Ατρόμητο, επιζητούσε τη νίκη που θα την έφερνε στη δεύτερη θέση, ενώ οι φιλοξενούμενοι με νίκη θα διατηρούσαν την διαφορά των δύο βαθμών από τον πρωτοπόρο Αχιλλέα, τον οποίο υποδέχονται το ερχόμενο Σάββατο.

Τελικά, η ομάδα του Σάκη Παγγούρα επικράτησε με το ευρύ 4-2 των “κιτρινόμαυρων”, έχοντας ως μεγάλο όπλο τα εξαιρετικά “στημένα” του Μάκη Σπανού αλλά και την ταχύτητα στις αντεπιθέσεις. Αντίθετα, η ομάδα του Δημήτρη Χαλκιά (δεν αγωνίστηκε) προδόθηκε από τις στιγμιαίες ολιγωρίες στις στημένες φάσεις, αλλά και από την έλλειψη καθαρού μυαλού σε αρκετές ευκαιρίες που δημιούργησε μπροστά στην εστία του Μουχτάρη.

Το Imathia Sports News, για πρώτη φορά από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, βιντεοσκόπησε όλο τον αγώνα και οι φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να τον παρακολουθήσουν σε μαγνητοσκόπηση μέσω του youtube εντός της εβδομάδος.

Με τους γηπεδούχους αγωνίστηκε ως αλλαγή ο νεοαποκτηθένας Βασίλης Στογιάννης, ενώ για τον Ατρόμητο ο εξ Αθηνών…ορμώμενος και αστυνομικός στο επάγγελμα Κώστας Τζήμας, ο οποίος πέρασε στον αγώνα στο 75′ στη θέση του Κίτσα.

Οι “κυανόλευκοι” είχαν την τύχη να έχουν σε μεγάλη μέρα τον Μάκη Σπανό, ο οποίος είχε εξαιρετικά “στημένα”, ενώ παραλίγο να χριστεί σκόρερ και με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, το οποίο απέκρουσε με υπερένταση ο Αντιφάκος. Από τους γηπεδούχους προσπάθησαν πολύ όλοι οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν, όμως οι λάθος τοποθετήσεις στις στημένες φάσεις ήταν η αιτία να δεχτούν τρία γκολ με πανομοιότυπο τρόπο.

Ας δούμε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα, όπως τις περιγράφει ο απεσταλμένος του Imathia Sports News στο γήπεδο της Χαρίεσσας, Αργύρης Τσιγγενόπουλος :

6′ Κόρνερ του Σπανού από δεξιά, η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά προς το τέρμα και ο Αντιφάκος με υπερένταση θα διώξει σε κόρνερ.

11′ Πολύ ωραία κίνηση του Δάγγα από δεξιά, παράλληλη πάσα στον Βασίλη Καρασαρίδη, ο τελευταίος θα επιχειρήσει σουτ, η μπάλα λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Μουχτάρη.

13′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση κόρνερ του Σπανού από δεξιά, οι αμυντικοί στην προσπάθεια τους να διώξουν στέλνουν τη μπάλα πάνω στον Γρηγόρη Ηλιάδη, ο οποίος με σουτ θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Αντιφάκου (0-1).

19′ Κίνηση του Δημήτρη Καρασαρίδη στον άξονα, πάσα δίπλα του στον αδερφό του Βασίλη, σουτ του τελευταίου μπλοκάρει ο Μουχτάρης.

21′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση κόρνερ του Σπανού, ο Φαρμάκης πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά θα κάνει το 0-2.

29′ Ωραία ενέργεια του Σπανού από δεξιά, σέντρα με αποδέκτη τον Κίτσα, ο τελευταίος θα πιάσει “αέρα” και η μπάλα θα περάσει παράλληλα από το τέρμα.

32′ ΓΚΟΛ! Πολύ ωραία κάθετη πάσα του Τριανταφυλλίδη στον Βασίλη Καρασαρίδη, ο οποίος θα “σπάσει” το τεχνητό οφ-σάιντ και με πλασέ θα νικήσει τον Μουχτάρη (1-2).

34′ ΓΚΟΛ! Σέντρα – “φαρμάκι” του Σπανού στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων, ο Θεοδωρόπουλος στην προσπάθεια του να διώξει θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (1-3).

45′ Μεγάλη ευκαρία της ΑΕΧ να μειώσει. Ο Φωτιάδης θα πασάρει από δεξιά στον Βασίλη Καρασαρίδη, αυτός θα περάσει ωραία έναν αμυντικό και θα επιχειρήσει το σουτ και η μπάλα θα βρει το δοκάρι του Μουχτάρη.

55′ Αντεπίθεση για τον Ατρόμητο, ο Σπανός θα πασάρει στα δεξιά στον Ποζιάδη, αυτός θα μπει στην περιοχή θα σουτάρει με τη μπάλα να περνά άουτ.

67′ Σέντρα ακριβείας του Διτσόλα, ο Θεοδωρόπουλος στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά θα…ισοφαρίσει το λάθος του, μειώνοντας το σκορ (2-3).

74′ Αντεπίθεση του Ατρόμητου, ο Σπανός θα κάνει τη σέντρα από δεξιά ο Παγγούρας σε θέση φορ θα βρεθεί τετ-α-τετ με τον Αντιφάκο και ο τελευταίος με τα πόδια θα αποσωβήσει το τέταρτο γκολ.

84′ Ωραία κίνηση του Βασίλη Καρασαρίδη έξω από την περιοχή, θα κάνει πάσα “τρύπα” στον Τριανταφυλλίδη, θα τον προλάβει τελευταία στιγμή ο Μουχτάρης και θα διώξει σε κόρνερ.

90+1′ Αντεπίθεση για τον Ατρόμητο, ο Σπανός από το χώρο του κέντρου θα κουβαλήσει τη μπάλα, θα πασάρει την κατάλληλη στιγμή στον Λιλιόπουλο και αυτός με κεφαλιά εξ επαφής θα διαμορφώσει το τελικό 2-4.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Καραντώνης, με βοηθούς τους κ.κ. Γιάντση και Καραϊωσήφ.

Συμπέρασμα

Η ήττα για την ΑΕ Χαρίεσσας ουσιαστικά τη θέτει εκτός τίτλου, όμως θα πρέπει να σημειώσουμε και να υπογραμμίσουμε την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στην ομάδα, τόσο από το τεχνικό τιμ αλλά και από την διοίκηση. Οι “κιτρινόμαυροι” αποτελούν ένα πολύ δυνατό σύνολο, με παίκτες αξίας και σίγουρα η βαθμολογική της θέση αντικατοπτρίζει πλήρως τις δυνατότητες της. Ίσως με προυποθέσεις θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμη και την άνοδο, κανείς όμως στην ομάδα δεν…πετά στα σύννεφα. Πολύ σημαντικές οι προσθήκες τόσο του Λέσκα όσο του Στογιάννη, οι οποίοι θα βοηθήσουν στο δεύτερο γύρο, καλύπτοντας μέχρι ενός σημείου τις απώλειες του Τόσκα και την αδυναμία του Κανδηλίδη να αγωνιστεί 90 λεπτά, λόγω του προβλήματος στο γόνατο.

Για τους “κυανόλευκους” θα γίνουμε άλλη μία φορά…κουραστικοί. Η ομάδα του Σάκη Παγγούρα “σπάει” τα κοντέρ φέτος και καταφέρνει να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις αδυναμίες των αντιπάλων αλλά και της ίδιας της ομάδας μέσα στον αγώνα. Το ερχόμενο Σάββατο θα υποδεχτεί τον Αχιλλέα Νεοκάστρου σε ένα ματς που κρίνονται πολλά, με πιο σημαντικό το εξής : αν μπορεί η ομάδα να…αντέξει τον πρωταθλητισμό και αν μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Οι άνθρωποι της ομάδας, για άλλη μία φορά, μίλησαν για τη…χαρά του παιχνιδιού και την έλλειψη άγχους, ενώ βασικός παίκτης της ομάδας μας εκμυστηρεύτηκε ότι στο επόμενο ματς ο Αχιλλέας είναι αυτός που…καίγεται για το παιχνίδι, αντίθετα με τους ίδιο και τους συμπαίκτες του που θα αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο ματς σαν όλα τα άλλα! Εμείς δεν μένει παρά να πούμε, παραφράζοντας το γνωστό ρητό….Σάββατο κοντή γιορτή!

Συνθέσεις

ΑΕ Χαρίεσσας : Αντιφάκος, Τσίπης (66′ Στογιάννης), Φωτιάδης (77′ Χουδαβερδόγλου), Θεοδωρόπουλος, Λέσκας (55′ Εμμανουηλίδης), Δραγουμάνος, Διτσόλας, Καρασαρίδης Δ., Καρασαρίδης Β., Τριανταφυλλίδης, Δάγγας.

Ατρόμητος Διαβατού : Μουχτάρης, Φαρμάκης, Καμπάς, Παγγούρας, Ηλιάδης, Ψαλίδας (75′ Λιλιόπουλος), Καρατάσος, Ποζιάδης (85′ Τσακαλίδης), Σπανός, Κίτσας (75′ Τζήμας), Κουτσιάδης.

*Περισσότερο κόσμο ανέμεναν οι ιθύνοντες των γηπεδούχων, δεδομένης της κρισιμότητας του αγώνα.

**Παρόν στο γήπεδο και ο πρόεδρος των Λευκαδίων κ. Γιάννης Καλαϊτζίδης αλλά και ο αρχηγός της ομάδας Χρήστος Πίτος.

***Ιδιαίτερα ανήσυχος πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα ο ισχυρός άνδρας των γηπεδούχων και πρόεδρος του ΦΑΣ Νάουσα πλέον, κ. Σάββας Ακριτίδης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected