Α ΕΠΣ Ημαθίας

Φίλιππος Μέσης – Αχιλλέας Νεοκάστρου 0-3

DSCN2449

Της Ειρήνης Σωτηρίου

Με τη διαφορά των δύο βαθμών από τον δεύτερο Ατρόμητο μεταβαίνει το προσεχές Σάββατο στο Διαβατό, ο πρωτοπόρος Αχιλλέας Νεοκάστρου. Η ομάδα του Βασίλη Ιωάννου επικράτησε με 3-0 στη Μέση επί του τοπικού Φίλιππου, έχοντας ένα εκρηκτικό πρώτο 10λεπτο, όταν και προηγήθηκε με δύο γκολ διαφορά. Σ’ αυτό συνεισέφεραν τα αμυντικά λάθη του Φίλιππου αλλά και η ολιγωρία του Ιωακειμίδη, ενώ από το βασικό σχήμα απουσίαζαν τόσο ο Νίκος Δημοσθένους όσο και το νέο μεταγραφικό απόκτημα από τον Ατρόμητο Διαβατού, Ντίνος Μπουντάνι.

Το ματς ήταν εκ προοιμίου δύσκολο και για τις δύο ομάδες, με τον μεν Φίλιππο να επιζητά βαθμούς για να “ξεκολλήσει” από τους 14, ενώ ο Αχιλλέας για να παραμείνει πρώτος και να βρεθεί σε θέση ισχύος ενόψει του αγώνα του Σαββάτου στην έδρα του Ατρομήτου.

Ο προπονητής των γηπεδούχων Μάκης Γιαννόπουλος επέλεξε να γεμίσει το κέντρο του, να καλύψει τις διόδους προς την εστία του Ιωακειμίδη αλλά και να παίξει με αντεπιθέσεις, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα των Κελεσίδη και Σωτήρη Δημοσθένους. Ο Βασίλης Ιωάννου από την πλευρά του, ακολουθώντας την πεπατημένη, μετέφερε τη μπάλα στα άκρα και προσπάθησε με πολλές εναλλαγές της μπάλας να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Ας δούμε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα, όπως την κατέγραψε η απεσταλμένη μας στη Μέση, Ειρήνη Σωτηρίου :

6′ ΓΚΟΛ! Πλασέ του Καφέ μέσα από την περιοχή, ο Ιωακειμίδης δεν καταφέρνει να μπλοκάρει σταθερά και ο επερχόμενος Τσιούπρος με σουτ θα ανοίξει το σκορ για την ομάδα του (0-1).

9′ ΓΚΟΛ! Κακή πάσα του Ιωακειμίδη στον Μόσχο, ο τελευταίος με υπερένταση θα προσπαθήσει να την γυρίσει και πάλι πίσω στον τερματοφύλακα του, ο ο Τσιούπρος με προβολή θα κοντράρει τη μπάλα και ο επερχόμενος Καφές θα μπει “σφήνα” στη φάση και με πλασέ θα κάνει το 0-2, πετυχαίνοντας το 23ο του γκολ στο πρωτάθλημα.

26′ Κίτρινη κάρτα Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

27′ Ωραία κίνηση του Μόσχου από δεξιά, θα σουτάρει και θα μπλοκάρει ο Κουτσόπουλος.

28′ Αντεπίθεση για τον Αχιλλέα, ο Καφές θα βρεθεί μόνος του απέναντι στον Ιωακειμίδη, αυτή τη φορά ο πορτιέρο του Φίλιππου θα μπλοκάρει.

31′ Κίτρινη κάρτα Τσιούπρος.

33′ Πολύ δυνατό σουτ του Τσιούπρου από το ύψος της περιοχής, με τα πόδια ο Ιωακειμίδης.

46′ Δύο αλλαγές για τον Φίλιππο. Ο Ρόκκο στη θέση του Τσιάμπα και ο Νίκος Δημοσθένους στη θέση του Καρασαλίδη.

51′ Κίνηση του Τοπαλίδη από δεξιά, σέντρα προς τον Τσιούπρο, ο τελευταίος θα πιάσει την κεφαλιά και η μπάλα θα βρει το δοκάρι του Ιωακειμίδη.

55′ Παράλληλη πάσα του Νίκου Δημοσθένους στον αδερφό του Σωτήρη, αυτός δεν προλαβαίνει να βρει τη μπάλα εξ επαφής με τον Κουτσόπουλο.

56′ Αλλαγή για τον Αχιλλέα, ο Βαγγέλης Μηλιώτης στη θέση του Ξαφέτη που τραυματίστηκε.

60′ Ωραία πάσα του Αρβανιτίδη στον Κελεσίδη, αυτός θα σουτάρει στην κίνηση, εντυπωσιακά ο Κουτσόπουλος σε κόρνερ.

63′ Σέντρα του Νίκου Δημοσθένους από δεξιά, ο Μαυραγγελίδης στην πορεία της μπάλας και απέναντι από τον Κουτσόπουλο, τελευταία στιγμή ο Χαραλαμπίδης με προβολή θα διώξει σε κόρνερ.

64΄Σέντρα και πάλι του Νίκου Δημοσθένους, η μπάλα θα κοντράρει στον Παναγιώτη Παπαδόπουλο. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντοντα στον διαιτητή κ. Παρασίου για χέρι.

74′ Αλλαγή για τον Φίλιππο, ο Μπουντάνι στη θέση του Καλούδη.

82′ Πάσα του Τοπαλίδη στον Καφέ, ο τελευταίος θα σκοράρει αλλά ο βοηθός θα υποδείξει τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος σε θέση οφ-σάιντ.

83′ Σέντρα του Μαυραγγελίδη από δεξιά, ο Βαλδήρ θα προλάβει τον επερχόμενο Κελεσίδη και θα διώξει με κεφαλιά σε κόρνερ.

85′ Κίτρινη κάρτα Αρβανιτίδης.

86′ Αλλαγή για τον Αχιλλέα, ο Πήχας στη θέση του Καφέ.

88′ Ωραίος συνδυασμός και πολύ ωραία κάθετη πάσα του Παναγιώτη Παπαδόπουλου στον Τσιούπρο, αυτός με πλασέ θα πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα (0-3).

90′ Τελευταία αλλαγή στον αγώνα, ο Τσάκαλος στη θέση του Τοπαλίδη.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Παρασίου, με βοηθούς τους κ.κ. Μαυρόπουλο και Παπαδάκη.

Συμπέρασμα

“Φωνάζει” από…μακριά η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων για τον Μάκη Γιαννόπουλο, που προσπαθεί με…αλχημείες να δημιουργήσει μία ομάδα που θα μπορέσει να αποφύγει τον οδυνηρό υποβιβασμό. Οι 13-14 παίκτες της ομάδας έχουν δώσει και τη…ψυχή τους τη φετινή χρονιά, όμως αυτό πολλές φορές δεν φτάνει και αρκετά παιχνίδια έχουν χαθεί λόγω της κούρασης αλλά και της έλλειψης καθαρού μυαλού στις κρίσιμες στιγμές. Στις 10 μέρες που απομένουν μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου θα πρέπει η ομάδα να βρει τις λύσεις που χρειάζονται, καθώς ακολουθούν πολύ δύσκολα παιχνίδια. Θυμίζουμε πως στην ομάδα δεν συνεχίζουν για διαφορετικούς λόγους οι Παντσερίδης, Μπαλτζής, Ηλιάδης, Κουτσιαμπασόπουλος, ενώ το χθεσινό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Κυριάκου Καρασαλίδη. Όλη τη σεζόν χάνει ο Παύλος Ζερδαλής, που τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ πρόβλημα με τους κοιλιακούς αντιμετωπίζουν εδώ και αρκετό καιρό οι Κελεσίδης και Μουρατίδης.

Χωρίς βαθμολογικές αλλά με αγωνιστικές απώλειες θα μεταβεί στο Διαβατό το ερχόμενο Σάββατο ο Αχιλλέας, στο πιο σπουδαίο παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος. Οι “ασπρόμαυροι”, παρόλο που δεν έπιασαν την απόδοση που επιθυμούσαν, κατάφεραν και πήραν τους 3 βαθμούς στη δύσκολη έδρα της Μέσης. Είναι προφανές όμως ότι η ομάδα του Βασίλη Ιωάννου χρειάζεται ενίσχυση και μάλιστα άμεση, τόσο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος που είναι ο βασικός στόχος, όσο και η καλή παρουσία στα play-off που ακολουθούν. Μην ξεχνάμε πως στην ομάδα ανήκουν αλλά δεν αγωνίζονται για διαφορετικούς λόγους οι Σαμψωνίδης, Κατσαπελίδης, Κορυτσαίος, Μαντζιαρίδης, Φασίδης, Λιακόπουλος και Τσέος, ενώ το τεχνικό τιμ έχει να αντιμετωπίσει και τους τραυματισμούς των Δαμιανίδη και Ξαφέτη.

Συνθέσεις

Φίλιππος Μέσης : Ιωακειμίδης, Τσιάμπας (46′ Ρόκκο), Μουρατίδης, Μόσχος, Καλούδης (74′ Μπουντάνι), Κελεσίδης, Γιαννόπουλος, Δημοσθένους Σ., Καρασαλίδης (46′ Δημοσθένους Ν.), Αρβανιτίδης, Μαυραγγελίδης.

Αχιλλέας Νεοκάστρου : Κουτσόπουλος, Βαλδήρ, Χαραλαμπίδης, Ξαφέτης (56′ Μηλιώτης Β.), Μοσχόπουλος, Λαμπριανίδης, Παπαδόπουλος Π., Μπούφι, Τσιούπρος, Καφές (86′ Πήχας), Τοπαλίδης (90′ Τσάκαλος).

* Έκπληξη προκάλεσε στους θεατές της συνάντησης η μη χρησιμοποίηση του Νίκου Δημοσθένους στο αρχικό σχήμα, γεγονός που σχολιάστηκε από όλους.

*Αρκετά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει πλέον ενόψει Ατρόμητου ο Βασίλης Ιωάννου. Εκτός του Δαμιανίδη, που οριακά προλαβαίνει το ματς του Σαββάτου, στο χθεσινό παιχνίδι τραυματιστηκε σοβαρά και ο Σωτήρης Ξαφέτης, με την απουσία του να υπολογίζεται περίπου στους 2 μήνες. Δεδομένης της απουσίας του Τσέου αλλά και το αβέβαιο μέλλον του Τζεϊρανίδη, τα προβλήματα φαντάζουν…βουνό ενόψει του μεγάλου ντέρμπι.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected